Advent u Francuskoj i Njemačkoj

Advent u Francuskoj i Njemačkoj
  • Polazak dolazak 14.12. – 17.12.2017.
  • Cijean putovanja po osobi 1.690 FIRST MINUTE
  • Smještaj hotel 3*/ 4*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra ADEPMT09


MANNHEIM – FREIBURG – COLMAR – RIQUEWIHR – EGUISHEIM – HEIDELBERG – STRASBOURG – MÜNCHEN

Datum putovanja: 14.12. – 17.12.2017. autobusom iz Zagreba, garantirani polazak!

Trajanje putovanja: 4 dana/ 3 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – MANNHEIM
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku do Mannheima, grada poznatog po posebnom gradskom tlocrtu u obliku kvadratičnih gradskih četvrti: vodeni toranj je simbol grada koji je nastao oko palatinskog dvorca iz 18.stoljeća. Po dolasku smještaj u hotel te odlazak na predivan božićni sajam uz kratki obilazak najznačajnijih znamenitosti. Noćenje.

2. dan | MANNHEIM – FREIBURG – EGUISHEIM– RIQUEWIHR – COLMAR ( fakultativni izlet)
Doručak. Polazak prema gradiću Freiburg koji nosi nadimak “Dragulj Schwarzwalda”. Iako je tijekom II svjetskog rata bio gotovo razoren, polako i precizno je sagrađen do posljednjeg detalja pa danas nosi titulu kao jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova u Europi koji ima i najveći broj sunčanih dana u Njemačkoj. Slobodno vrijeme. Nastavak izleta vožnjom kroz bogatu vinorodnu regiju punu malih tipičnih alzaških sela. Stajemo u dva dragulja spomenute regije gdje ćemo napraviti kraće foto pauze I uživati u predivnoj atmosferi I idiličnom ozračju. Uske uličice, drvene kućice, prekrasno ukrašeni balkoni samo su dio ambijenta koji je služio kao scenografija za vrijeme snimanja nekoliko filmova. Nastavak putovanja do gradića Colmar, smještenog u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Posjet gradu Colmaru s poznatim motivima kuća s drvenim gredama, a povijesna jezgra je zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog utjecaja. U čarobnom okruženju ovog grada poseban je doživljaj božićnog sajma! Razgled grada: glavni trg-tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere-kuća stare carine – dominikanska crkva – „mala Venecija“ okružena kanalima – kuća s kamenim glavama – crkva sv.Martina. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za uživanje u božićnom sajmu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan | MANNHEIM – HEIDELBERG – STRASBOURG – MANNHEIM ( fakultativni izlet)
Doručak. Polazak prema Heidelbergu koji je smješten na rijeci Neckar i naseljen još od prapovijesnog doba. Heidelberg je puno vise od sveučilišnog grada čije Sveučilište datira još iz 14. Stoljeća, u kojem će posjetitelji moći uživati u pogledu na kraljevsku rezidenciju, koja se uzdiže 70 metara iznad rijeke Neckar na strmini Hausberga Dvorac . A dvorac i njegove susjedne zgrade zajedno sa Starim mostom preko rijeke Neckar uistinu se ubrajaju u najdojmljivije prizore koji se mogu vidjeti na putovanju kroz Njemačku. U centru starog grada nalazi se tržnica s jednom od najljepših fontana u Heidelbergu, s otmjenim kućama, brojnim kafićima i još više malih prodavaonica. Preporučamo I šetnju do žitne tržnice, koja je za mnoge najljepši trg u Heidelbergu. Nakon pauze za ručak slijedi ugodna vožnja do Strasbourga. Posjet Strasbourgu, gradu s jednim od najpoznatijih božićnih sajmova Europe. Prekrasno ukrašene fasade kuća s drvenim gredama – česti su ukrasi u obliku velikih figura na fasadama, čarobna četvrt Mala Francuska i slavna katedrala čine povijesnu jezgru Strasbourga u ovo doba godine posebno privlačnom. Razgled grada započinjemo posjetom katedrali Notre Dame, jednoj od klasičnih katedrala Francuske. Šetnja do Guthenberovog trga, trgovačke kuće Kammerzel, crkve sv.Tome i mostova i kanala na rijeci Ill. Moguća fakultativna vožnjom brodom kanalima uz povijesnu jezgru i četvrt Europske zajednice. Povratak u Mannheim. Noćenje.

4. dan | MANNHEIM – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela I polazak prema Hrvatskoj. Stajemo u Münchenu. Razgled bavarske metropole: Karlsplatz, Karlstor, katedrala Frauenkirche, Marienplatz, Nova i Stara vijećnica, crkva sv. Petra, pivnica Hofbrauhaus, Zgrada opere, Maximillianstrasse, Odeonsplatz, Feldhernnhalle, Hofgarten. Kraće slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu na Marienplatzu i kupovinu u Kaufringerstrasse. Sastanak s pratiteljem putovanja u dogovoreno vrijeme te povratak prema Zagrebu. Dolazak u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  1.890 KN  1.690 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz turističkim autobusom prema programu, sve razglede prema programu, smještaj u hotelu 3* (centralno lociran hotel u MANNHEIMU WYNDHAM 3*) na bazi usluge noćenje/doručak u dvokrevetnoj sobi, licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja, osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine, troškove organizacije i realizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 690 kn, ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji će se eventualno posjetiti, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

 

Fakultativna ponuda:
Cjelodnevni izlet Heidelberg/Strasbourg 100 kn
Cjelodnevni izlet Freiburg- Eguisheim – Riquewihr – Colmar 100 kn


Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjer prilikom rezervacije.
– sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5, 6, 7, 8 u drugom redu  doplata po osobi 100 kn
– sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi 100 kn
– bilo koje drugo sjedalo po odabiru 50 kn

Napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

 

Minimalan broj putnika za putovanje: 40

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days