Advent u Milanu i Torinu

Advent u Milanu i Torinu
  • Polazak dolazak 8.12.| 15.12.2017.
  • Cijean putovanja po osobi 950 kn FM
  • Smještaj hotel 3*/ 4*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra ADIDP08


Datumi putovanja: 8.12. – 10.12.| 15.12. – 17.12.2017. autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 3 dana/2 noćenja

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/RIJEKA – MILANO
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5:00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s Ka Petrol benzinske postaje u 5:30) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 7:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Milana. Po dolasku smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazak gradskim prijevozom u centar grada. Šetnju započinjemo od milanske katedrale ili skraćeno Duoma, jedne od najljepših gotičkih katedrala u svijetu. Izrađena je od bijelog mramora, a njezina čipkasta struktura dominira cijelim vanjskim dijelom. Šetnja kroz Vittorio Emanuele, poznatu galeriju sa skupim restoranima i trgovinama. Slijedi milanska Scala, najpoznatija operna kuća u svijetu. Jedan od simbola Milana je svakako i Sforza Castello, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine, a završen je deset godina kasnije. U unutrašnjosti dvorca, pored visokih zidina i kula od cigle, nalaze se dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda iz njegove značajne milanske faze. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan | FAKULTATIVNI IZLET U TORINO, posjet Egipatskom muzeju – najaviti pri kupnji aranžmana
Doručak. U 9:00 sati odlazak na fakultativni izlet (doplata) autobusom u 150 km udaljen Torino, centar talijanske regije Piemonte, grad automobila, čokolade, muzeja, sporta, knjige, palača i raskošne barokne arhitekture. Prijestolnica čokolade smještena u podnožju Alpa, kraljevskog držanja, zavest će vas skladnim trgovima, brojnim fontanama, kraljevskim građevinama, pulsirajućim ritmom i brojnim muzejima. Jedan od njih je i Muzej egipatske kulture, koji je sa svojih 30.000 izložaka najveći egipatski muzej u svijetu nakon onoga u Kairu (planirana posjeta muzeju). Slobodno vrijeme za posjetu tradicionalnom božićnom sajmu na trgu Borgo Dora. Povratak u Milano. Noćenje.
*za polazak 8.12. Sajam obrtništva u Milanu – predlažemo na ovaj dan posjetiti sajam. Detaljnije informacije možete pronaći na www.artigianoinfiera.it

3. dan |  MILANO – RIJEKA/ZAGREB
Doručak. Odlazak u grad gradskim prijevozom. Slobodno prijepodne u Milanu za shopping ili posjet dominikanskom samostanu Santa Maria delle Grazie u kojoj je smještena famozna freska “Posljednja večera” autora Leonarda da Vincija (obavezna najava u poslovnici). Freska je jedno od najvećih svjetskih umjetničkih remek-djela, koja je s vremenom postala ikonom kršćanskog slikarstva. Njezin uspjeh potječe iz Leonardove sposobnosti prikazivanja karaktera i dramatične napetosti, kao i savršeno prikazane geometrijske perspektive i prostorne dubine. Nažalost, zbog inovativne tehnike koju je Leonardo koristio, slikajući na suhoj žbuci umjesto tehnikom freske na svježoj žbuci, slika je vrlo brzo počela propadati. Upravo zbog toga, ograničen je broj osoba koji može ući u prostoriju, kao i vrijeme koje unutra možete provesti. Iz Milana krećemo za Rijeku/Zagreb u 14.00 sati. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   1.050 KN   950 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu, smještaj u Milanu u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja sa doručkom, razgledavanja prema programu, pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 320 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), boravišnu pristojbu 1,50 eur po osobi po noćenju (obavezna doplata od 01.01.2012. u hotelu 3*), izlet u Torino autobusom s pratiteljem putovanja 130 kn po osobi (min 25 osoba) – potrebno uplatiti u poslovnici, ulaznicu za Egipatski muzej i vođenje: odrasli 190 kn, djeca 15-18 godina 160 kn, te djeca od 6-14 godina 135 kn, a djeca do 5 godina besplatno (najava i uplata u poslovnici; raspoloživo samo 20 ulaznica), posjet freski „Posljednja večera“ u Milanu 130 kn po osobi (najava i uplata u poslovnici, potrebno prije provjeriti raspoloživost), putno zdravstveno osiguranje.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):
za posebno sjedalo u autobusu:
– 1 red – sjedala 3, 4 100 kn
– 2 red – sjedala 5, 6, 7, 8 100 kn
za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)


Popusti:
50% popusta za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju, 10% za odraslu osobu na pomoćnom ležaju!

 

 

Minimalan br. putnika: 40.

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days