Dubai

Dubai
  • Polazak dolazak 13.6. - 18.6.2017.
  • Cijean putovanja po osobi 5.990 kn
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPAA01


Datum putovanja: 13.6. – 18.6.2017.
zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 6 dana/ 5 noćenja


Avio pristojbe UKLJUČENE U CIJENU! Hotel 4*, 5 noćenja s doručkom, razgled grada, pratitelj na putovanju!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dohi 11:40 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 18:55 po lokalnom vremenu, te nastavak leta na liniji QR1014 prema Dubaiju u 21:00. Dolazak u Dubai predviđen je u 23:10 sati po lokalnom vremenu. Sastanak s lokalnim agentom i odlazak prema hotelu 4*. Noćenje.

2. dan | DUBAI
Nakon doručka odlazak u organizirani poludnevni razgled Dubaia. Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži s još poznatijim hotelom u obliku jedra – Burj Al Arab – čudom moderne arhitekture i jednim od najluksuznijih hotela na svijetu. Vožnja autobusom prema džamiji Jumeirah i razgled džamije izvana. Odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu. Posjet muzeju starog Dubaija u kojem se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. U poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska na vidikovac najviše zgrade na svijetu Burj Khalifa (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan | DUBAI – ABU DHABI – DUBAI
Doručak. Odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi (uz doplatu), glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet novoj atrakciji Abu Dhabia – Ferrari Worldu. Noćenje u hotelu.

4. dan | DUBAI
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe (kupovina, individualni razgledi i sl.). Poslijepodne mogućnost fakultativnog odlaska na Jeep safari (uz doplatu). Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan | DUBAI
Doručak. Slobodan dan. Preporučujemo (uz doplatu) posjet uz doručak, ručak, večeru ili popodnevni čaj u hotelu Burj Al-Arab, jednom od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra ili pak u večernjim satima, odlazak na fakultativno krstarenje brodom (Dhow Cruise) po zaljevu Dubaija s uključenom večerom (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan | DUBAI – ZAGREB
Doručak. Transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dohi u 11:30 sati na liniji QR1001 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 11:40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 13:15 sati na liniji QR215, dolazak u Zagreb predviđen je u 17:20 sati.

 

 

Cijena aranžmana po osobi:  5.990 kn   

First minute popust 5% na osnovnu cijenu za rezervacije do 60 dana prije polaska!


Odobravamo mladencima popust 7%
na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Dubai-Doha-Zagreb u ekonomskoj klasi, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelu 4* na osnovi 5 noćenja s doručkom, organizirani prijevoz zračna luka – hotel – zračna luka, poludnevni organizirani razgled Dubaija, pratitelj putovanja, lokalnog vodiča, trošak organizacije i jamčevinu.

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.790 kn, napojnice, fakultativne sadržaje, smještaj, obroke i usluge drugačije od navedenih, sve što nije navedeno u stavci “cijena uključuje“, osiguranje od otkaza putovanja.

Obavezne doplate: napojnice za lokalnog vodiča i vozača, plaćanje na licu mjesta (ca 15 eur po osobi), plaćanje na licu mjesta. Turizam Dirham – porez koji se plaća hotelu, po osobi/danu cca 30 kn, plaćanje na licu mjesta.


Fakultativni izleti:
Abu Dhabi city tour* 290 kn
Krstarenje brodom uz večeru (Dhow Cruise) 390 kn
Jeep safari i večera u beduinskom kampu 390 kn
Burj Khalifa – odlazak na vrh najviše zgrade na svijetu 450 kn

*Minimalan broj putnika za izlet u Abu Dhabi: 10
Cijena je važeća za uplate prilikom rezervacije aranžmana.

 

Napomene: odgovorni organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. U slučaju promjene tečaja većeg od 1.5% u odnosu na kalkulirani tečaj agencija zadržava pravo promjene cijene.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
Kategorizacija smještaja u Dubaiju odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.


Važno:
Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

 


Korisne informacije
: 

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati
Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.
Površina: 83600 km2
Broj stanovnika: cca 8,3 milijuna
Glavni grad: Abu Dhabi
Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski
Religija: 96% muslimani, 4% ostali
Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi
Novčana jedinica: emiratski dirham (AED), 1 USD = cca 3,67 kn
Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi… Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko tjedna, osim petkom od 14 do 22 sata. Nezabilazni Dubai s razlogom zaslužuje svoj naziv “glavnog shopping centra na Bliskom Istoku”.
Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.
Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel – pržene okruglice od slanutka i začina, humus – namaz od slanutka, tabbouleh – libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s grilla. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.
Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE2 partneri
Pozivni broj zemlje: +971
Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae , www.uaetourism.ae
Klima: vruća pustinjska – U razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26 °C. Noći su hladne sa prosječnom temperaturom od cca 15 °C. Period od travnja do rujna karakteriziraju vrlo visoke temperature (preko 40 °C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 – 29 °C.


 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days