Ekvador i Galapogos

Ekvador i Galapogos
  • Polazak dolazak 13.10. - 26.10.2017.
  • Cijean putovanja po osobi od 25.510 kn
  • Smještaj hoteli 3*/4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Venecije, mogućnost transfera iz Zagreba
  • Šifra DPPT35


Datum putovanja: 13.10. – 26.10.2017. zrakoplovom iz Venecije, mogućnost transfera iz Zagreba

Trajanje putovanja: 14 dana/12 noćenja

 

Doživite razgled egzotičnog Galapagosa i druge najviše prijestolnice na svijetu, velikog carstva Inka. Posjetite jedan od najljepših kolonijalnih gradova u Južnoj Americi.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/VENECIJA – MADRID – QUITO let
LET U QUITO
Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb (po želji uz doplatu) i vožnja do zračne luke Vencije/ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let u 07.40 sati iz Venecije prema Madridu gdje je dolazak predviđen u 10.15 sati. Nastavak leta u 12.35 u Quito s dolaskom u 17.00 sati. Quito je grad koji se nalazi 25 kilometara južno od ekvatora, smješten u dolini rijeke Guayllabamba, na nadmorskoj visini od 2.850 m što ga čini drugim najvišim glavnim gradom na svijetu. Prijevoz do hotela i smještaj.

2. dan | QUITO – OTAVALO doručak, večera, noćenje
QUITO – IZMEĐU SJEVERNE I JUŽNE POLUTKE
Odlazak u razgledavanje jednog od najljepših gradova južne Amerike. Obilazak kulturnih znamenitosti, spomenika i gradskih trgova. Najveća znamenitost je crkva La Compania, barokno djelo izgrađeno od zlata. Nastavak do spomenika Mitad del Mundo i obilazak etnološkog muzeja, koji prikazuje povijest i običaje prvotnih stanovnika današnjeg Ekvadora. Poslijepodne slijedi vožnja cestom Panamericana do provincije Imbabura.

3. dan | OTAVALO – LASSO doručak, večera, noćenje
PLANINSKI LANAC ANDA
Posjet tradicionalnoj indijanskoj tržnici u Otavalu gdje će nas posebno oduševiti živopisan izbor ručno pletenih vunenih proizvoda. Nedaleko od grada nas očekuju nova otkrića tijekom šetnje Cotacachi parkom uz jezero Cucocha. Oduševiti će nas šarolika priroda uz krater i lijep pogled na planinski lanac Anda. Nastavak putovanja južnom panameričkom cestom koja se zove i Avenija vulkana prema Lassu.

4. dan | NACIONALNI PARK COTOPAXI – BANOS doručak, večera, noćenje
VULKAN COTOPAXI I PLANTAŽA RUŽA
Odlazak do nacionalnog parka u podnožju vulkana Cotopaxi koji je sa svojih 5.897 m najviši aktivni vulkan na svijetu. Šetnja uz lagunu Limiopungo. Uz malo sreće, uživati ćemo u pogledu na divlje indijanske konje. Slijedi odlazak do plantaže ruža koje su jedan od najvažnijih izvoznih proizvoda Ekvadora. Nastavak u Banos i razgled ceste slapova. Smještaj u okolici, večera.

5. dan | BANOS – RIOBAMBA – CUENCA doručak, večera, noćenje
U KRALJEVSTVU INKA
Vožnja do Alausija i ukrcaj na vlak. Slijedi zanimljiva vožnja u klanac dubok 300 m. Nastavak do najvažnijih vjerskih i političkih ostataka civilizacije Inka, do ruševina Ingapirce i razgled cesta i zgrade u obliku elipse koje je izgradio narod Inka. Ingapirca je do sada jedino pronađeno arheološko nalazište Inka u Ekvadoru. Nastavak do mjesta Cuenca. Smještaj, večera.

6. dan | CUENCA doručak, večera, noćenje
PANAMA ŠEŠIRI
Razgled jednog od najljepših kolonijalnih gradova s popisa UNESCO-a. Šetnja uskim kamenim uličicama, razgled kulturnih gradskih znamenitosti, glavnog trga s prekrasnom starom i novom katedralom, tržnice cvijeća, samostana i starih kuća s drvenim balkonima prepunim cvijeća. Obići ćemo radionicu u kojoj se ručno proizvode Panama šeširi. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Večera, noćenje.

7. dan | CUENCA – CAJAS NACIONALNI PARK – GUAYAQUIL doručak, večera, noćenje
NACIONALNI PARK CAJAS
Na putu do najvećeg grada Guayaquil, posjetiti ćemo nacionalni park Cajas, vulkansku pokrajinu i raj ljubitelja prirode i životinjskog svijeta. Park koji se proteže na 29.000 hektara čine visoka brda, lagune koje stvaraju male rijeke i potoci i prekrasni biljni svijet. Vožnja raznolikom pokrajinom prema obali tijekom koje ćemo uživati u pogledu na plantaže banana, kave i kakaa. Smještaj, večera i noćenje.

8. dan | GUAYAQUIL doručak, večera, noćenje
RAZGLED NAJVEĆEG GRADA EKVADORA
Danas ćemo upoznati grad u kojem živi više od 2 milijuna stanovnika i predstavlja najveću luku Ekvadora. Šetnja šetalištem uz vladinu palaču i posjet parku Seminario, u kojem žive veliki gušteri iguane te obilazak umjetničke četvrti Las Penas koju krase raznobojne zgrade. Povratak u hotel i noćenje.

9. dan | GUAYAQUIL – OTOČJE GALAPAGOS doručak, let, večera, noćenje
RAZGLED CENTRA CHARLES DARWIN I SUSRET S VELIKIMI KORNJAČAMA
Prijevoz u ranim jutarnjim satima do zračne luke i let prema otočju Galapagos. Po pristanku na otok Baltra, slijedi vožnja do otoka Santa Cruz, u glavni grad Puerto Ayora. Razgledati ćemo istraživački centar Charles Darwin u kojem žive i divovske kornjače, a među njima i »usamljeni George« kao jedini preživjeli njegove vrste s otoka Pinta. U poslijepodnevnim satima ćemo posjetiti jednu od najljepših plaža otočja Galapagos – Tortuga Bay. Smještaj, večera.

10. dan | GALAPAGOS doručak, ručak, večera, noćenje
KOLONIJE TULJANA, MORSKIH LAVOVA I IGUANA
Vožnja brodom do otoka Nord Seymour, vulkanskog otoka kojeg od otoka Baltra odvaja samo mali zaljev. Tijekom šetnje otokom, imati ćemo priliku promatrati kolonije tuljana, morskih lavova, crvenih rakova i pelikana. Vidjeti ćemo gnijezda brojnih ptica, a posebna zanimljivost biti morske iguane. Ručak na brodu i mogućnost kupanja u jednom od zaljeva.

11. dan | SANTA CRUZ – ISABELA doručak, večera, noćenje
SUSRET S PINGVINIMA
Nakon doručka ćemo napustiti otok Santa Cruz. Vožnja gliserom do najvećeg otoka Isabela. Po dolasku u luku Puerto Villamil slijedi smještaj u hotel. Poslijepodne ćemo tijekom vožnje s brodom između malih otočića »Tintoreras« u zaljevu Puerto Villamil imati priliku uživati u pogledu na pingvine, morske kornjače, morske lavove i raznobojne ribice. Šetnja među tisućama iguana na jednom od otoka i promatranje morskih pasa u morskom kanalu. Večera, noćenje.

12. dan | OTOK ISABELA doručak, ručak, večera, noćenje
RUČAK NA IMANJU
Odlazak do vulkana Sierra Negra, drugog najvećeg vulkanskog kratera u svijetu. Uspon na krater. Slijedi ručak na tipičnom galapagoškom imanju. Poslijepodne ćemo uživati u kupanju i snorklanju u zaljevu Concha y Perla (školjka i biseri). Kasno poslijepodne, slijedi povratak na otok Santa Cruz. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

13. dan | BALTRA – GUAYAQUIL – MADRID doručak, let
POGLED U KRATER VULKANA
Vožnja do zračne luke na otoku Baltra, sa usputnim stajanjem na vidikovcu s kojeg se pruža lijep pogled na krater. Let u Guyaquil i nastavak leta u 20.05 sati za Madrid.

14. dan | MADRID – VENECIJA/ZAGREB
Po dolasku u Madrid u 14.05 sati slijedi nastavak leta u 15.45 sati prema Zračnoj luci Venecije gdje je dolazak predviđen u 18.05 sati. Po dolasku, mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   

za min. 20 putnika:  25.510 kn

za min. 15 putnika:  28.120 kn

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelima 3/4* na osnovi noćenja s doručkom, ostale obroke prema programu, prijevoze prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalnog vodiča, pratitelja putovanja, trošak organizacije i jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 4.370 kn (podložna promjeni, točan iznos na dan pisanja karte), doplatu za jednokrevetnu sobu 3.690 kn, izlazne takse 30 USD, napojnice za vodiče/vozače 60 USD, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.

Obavezne doplate: napojnice za vodiče/vozače 60 USD, izlazne takse 30 USD (plaćanje na licu mjesta), pristojba za tranzitnu kartu za Galapagos cca 10 USD.

Doplate po želji na licu mjesta: dodatne ulaznice.


Popusti:
 dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe – na upit.

 

Mogućnost doplate za transfer iz Zagreba – na upit.


Viza:
nije potrebna, ali putovnica mora biti važeća minimum 6 mjeseci od ulaza u zemlju.

Važne napomene:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta. Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.


Minimum prijavljenih putnika: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days