Indija, Zlatni trokut, Goa i Mumbai

Indija, Zlatni trokut, Goa i Mumbai
  • Polazak dolazak 5.4. - 16.4.2017.
  • Cijean putovanja po osobi od 9.990 kn ULTRA FM
  • Smještaj hoteli 5*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPGOAT07


NEW DELHI – AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR – GOA – MUMBAI (BOMBAY)

Datum putovanja: 5.4. – 16.4.2017. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 12 dana/ 10 noćenja

 
VRIJEDNOST VIŠE: vrhunski hoteli 5* s bazenima, ulaznice, vožnja rikšom, jahanje na slonu, besplatno posredovanje pri ishođenju indijske vize, popust za djecu 1.500 kn!


Možda znate da su numerički sustav i šah izumljeni u Indiji odakle potjeće i yoga koja se u Indiji prakticira više od 5000 godina. Međutim rijetki znaju da je od svih liječnika u SAD-u 38% Indijaca. Ne manje interesantna činjenica je da 36% NASA-inih stručnjaka također čine Indijci, a i 34% zaposlenika Microsofta su Indijci. U putopisnim napisima “Zlatni trokut” je sinonim za rutu Agra-Delhi-Jaipur, a ujedno je i svojevrsni zaštitni znak indijskog podkontinenta. Najčešće, baš tom rutom započinje upoznavanje blistave povijesti jedne od najstarijih civilizacija svijeta, a ujedno i najveće demokracije današnjice. Upravo je u tom području miješanje muslimanske i hindu tradicije s kasnijim utjecajem eurospkog nasljeđa (britanskog, francuskog i portugalskog) ostavilo neizbrisiv trag na modernu Indiju. Indija je danas planetarno nezaobilazna!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL – NEW DELHI
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso kod šaltera Pošte u 07.30h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK1054 u 09.30h. Po dolasku u Istanbul u 12.30h obavljanje pograničnih formalnosti te odlazak na poludnevni razgled Istanbula, grada koji čuva neprocijenjivo nasljeđe 3 velika carstva (Rimskog, Bizantskog i Osmanskog; trajanje ture ovisit će o raspoloživom vremenu između letova). Po povratku u zračnu luku, prijava za let prema New Delhiju na liniji TK 716 u 20.10h. Večera i odmor tijekom noćnog leta.

2. dan | NEW DELHI
Dolazak u Delhi u 04.35h, obavljanje pograničnih formalnosti, sastanak s lokalnim predstavnikom i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora, odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; Predsjednička rezidencija, Parlament i ostale zgrade vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Povratak u hotel. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

3. dan | NEW DELHI – AGRA (205 km / cca. 5 h)
Nakon doručka, razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Kutab minareta (dio UNESCO-a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Put dalje vodi do Vrata Indije, spomenika indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; pa do Predsjedničke rezidencije; Parlamenta i ostalih zgrada vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Prije polaska prema srednjovjekovnoj Agri, kratko ćemo se zaustaviti kod hrama Lotus, jednog od simbola grada i remek-djela moderne indijske arhitekture. Slijedi prijevoz do Agre, prve mogulske prijestolnice. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan | AGRA
Doručak te posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do impozantne tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Slijedi posjet grobnici Itimad-ud-Daulah, prvoj grobnici izgrađenoj od bijelog mramora i na obalama rijeke Yamuna te je zato često nazivaju Baby Taj. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu “Saga o ljubavi” (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5. dan | AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR (245 km / cca. 5h)
Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Impresivna je džamija Jama Masjid; Buland Darwaza – Vrata pobjede visoka 54 m izgrađena u čast Akbarove pobjede u Gujaratu; palača Jodha Bai, zanimljiv spoj hinduističke i islamske arhitekture; mramorna grobnica šeika Salim Chistia. Po dolasku u Jaipur, smještaj u hotel. Ovaj slikoviti “ružičasti grad” dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno je jedan od simbola indijske civilizacije. Noćenje.

6. dan | JAIPUR
Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te posjet Hawa Mahalu – Palači vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. Grad je prava riznica za kupnju suvenira, nakita, tradicionalnih predmeta i dr., pa ćete nakon razgleda imati priliku istražiti razne aspekte zanata Jaipura, kao što je obrada dragog kamenja, izrada tepiha, keramike i raznih tekstilnih predmeta, boja koje ne možete niti zamisliti… Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan | JAIPUR – DELHI – GOA
Doručak, odjava iz hotela i prijevoz prema zračnoj luci Delhi. Po dolasku, prijava za let za Gou. Goa je najmlađa i najmanja, ali i najbogatija indijska savezna država. Jedno je od najpopularnijih ljetovališta Indije, zahvaljujući beskrajnim pješčanim plažama i liberalnoj kulturi, obzirom je sve do 1961. godine bila portugalska kolonija. Po slijetanju u Gou prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

8. – 10. dan | GOA
Doručak. Slobodni dani za odmor i uživanje na plaži, šetnji, kupovini… Mogućnost odlaska i na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta. Noćenje.

Tragovima naslijeđa (poludnevni izlet):
Vožnja do Chandora, drevnog gradića na obalama rijeke Kushavati, u kojem je nekoć živjela portugalska aristokracija. Goa ima mnogo spomenika iz svoje kolonijalne prošlosti, no nijedan nije tako raskošan kao kuća Bragança, stara vila iz 17.st. Radi se zapravo o dvije kuće u vlasništvu iste obitelji. Zapadno krilo pripada obitelji potomaka Menezes-Bragança koja osim iznimnog namještaja i kineskog porculana iz Macau-a, čuva i bogatu zbirku obiteljskih portreta te knjižnicu za koju se vjeruje da je prva privatna knjižnica u Goi, sa zbirkom od gotovo 5000 knjiga na portugalskom, engleskom i francuskom jeziku, koje je prikupio Luís de Menezes Bragança, istaknuti indijski novinar, pisac, političar i anti-kolonijalni aktivist. Istočni krilo je u vlasništvu obitelji Pereira-Bragança i sadrži mnoštvo antikviteta i predmeta prikupljenih iz cijelog svijeta, veliku dvoranu s podom od talijanskog mramora te malu obiteljsku kapelu koja skriva i brižno čuva relikvije sv. Franje Ksaverskog. Slijedi odlazak do Palácio do Deão, preko 200 godina stare vile koju je sagradio Portugalac, otac José Paulo de Almeida, osnivač gradića Quepem. Vila je prekrasan primjer neobične mješavine hinduističke i portugalske arhitekture, a dodatno je krase bujni vrtovi koji su uspjeli sačuvati svoje povijesne značajke i slove za najljepše u Goi. Nakon ručka, odlazak u Margão, glavno kulturno i trgovačko središte Južne Goe, užurbani grad poznat i po svojim velikim palačama indo-portugalskog stila. Posjet živopisnoj tržnici te kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira ili šetnju.

Crkve i hramovi Goe (poludnevni izlet):
Znamenitosti Stare Goe svjedoče o bogatoj kolonijalnoj prošlosti Indije. Gradom se, uz kršćanske crkve i hinduističke hramove, isprepliće šarm portugalske tradicije i indijske kulture. Obilazak: hram Mangeshi, posvećen Bogu Šivi, jedan od najvećih i najposjećenijih hramova u Goi; bazilika Dobrog Isusa (dio UNESCO-a) koja se smatra najboljim primjerom barokne arhitekture u Indiji i u kojoj se nalaze posmrtni ostaci sv. Franje Ksaverskog; crkva sv. Franje Asiškog, franjevačka barokna crkva iz 17.,st.; katedrala sv. Katarine, sjedište nadbiskupije i jedna od najstarijih i najslavnijih vjerskih građevina u Goi i najveća crkva u Aziji.

Plantaža začina & jahanje na slonu (poludnevni izlet):
Posjet jednoj od plantaža začina tijekom koje ćete imati priliku upoznati se s povješću i tajnama indijskih začina. Po dolasku na plantažu, dobrodošlica domaćina uz biljni čaj i osnovne informacije o plantaži. Slijedi šetnja plantažom uz upoznavanje začina i njihovih ljekovitih značajki. Tu se također nalaze i tropska stabla kao što su indijski orah, areka palma te tropsko voće (karambola, nangka, annona, banana, papaja, ananas). Nakon obilaska, mogućnost jahanja na slonu nakon kojeg će uslijedi tradicionalan ručak na otvorenom, poslužen na lišću od banane.

11. dan | GOA – MUMBAI
Doručak. Prijevoz u zračnu luku i let za Mumbai, najbogatiji i najveći indijski grad i luka na Arapskom moru. Po dolasku, razgled ovog velikog grada još većih suprotnosti, u kojem ekstremna nejednakost bogatstva i apsolutnog siromaštva stoje rame uz rame: Vrata Indije, slavoluk izgrađen u spomen na dolazak engleskog kralja Georgea V. i kraljice Marije 1911. Godine; Chhatrapati Shivaji, ranije poznat kao Victoria Terminus, povijesni željeznički kolodvor prekrasne neogotičke arhitekture s indijskim tradicionalnim ukrasima; pristanište Dhobi Ghat, poznata praonica rublja na otvorenom, gdje ćete vidjeti stotinjak muškaraca koji zajedno sa svojim obiteljima rade u obiteljskom poslu pranja odjeće; poslovna četvrt Nariman Point; šetnica Marine drive, duga 3 km, duž koje se nalaze brojni hoteli i domovi poznatih osoba. Nakon razgleda prošećite plažom Chowpatty koja je svake večeri prepuna ljudi koji uživaju u hrani, vožnji brodom ili pak kupnji suvenira. Prijevoz do hotela. Noćenje.

12. dan | MUMBAI – ISTANBUL – ZAGREB
Odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul na letu TK 721 u 06.20h, s dolaskom u 10.35h. Mogućnost fakultativnog odlaska do Ataköy marine, prve marine u Turskoj nagrađene od strane britanskog udruženja marina TYHA s Pet zlatnih sidara (najveća nagrada). Marina je dio velikog turističkog kompleksa uz hotele pet zvjezdica, trgovački centar Galleria (prvi moderan trgovački centar u Turskoj otvoren 1988. godine) i sportski centar Sport International. Povratak u zračnu luku te prijava na let za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.05h. Očekivano vrijeme dolaska u 19.15h. Završetak programa.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   10.990 KN   

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA po osobi do 1.3.:  9.990 kn

FIRST MINUTE CIJENA po osobi do 15.3.:  10.590 kn

Ultra first minute i first minute cijene vrijede do 1.3., odnosno 15.3. ili do popunjenja određenog broja mjesta!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa) uključujući i lokalne letove Delhi – Goa i Goa – Mumbai; razgled Istanbula s uključenim prijevozom od / do zračne luke, turističku vizu za Tursku,
prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom u Indiji prema programu, smještaj u New Delhiju u hotelu Crowne Plaza Mayur Vihar 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom, smještaj u Agri u hotelu Radisson Blu Agra 5*u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom, smještaj u Jaipuru u hotelu Radisson Blu Jaipur 5*u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom, smještaj u Goi u hotelu Zuri White Sand 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom, smještaj u Mumbaiju u hotelu The Leela 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja, razglede prema programu u pratnji vodiča na engleskom jeziku; ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, vožnju rikšom u New Delhiju, jahanje na slonu u Jaipuru, pratitelja iz Zagreba, troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama obavezna doplata 2.390 kn (podložne promjenama), doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.590 kn, obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 USD, trošak vize za Indiju (370 kn), doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).


Popusti na pomoćnom krevetu:

Dijete 2-12 godina u sobi s 2. odrasle osobe, na pomoćnom ležaju: 1.500 kn
Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 1.000 kn

Napomena: Smještaj u trokrevetnoj sobi. Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.


Fakultativni izleti (
minimum 10 osoba):
Polupansion (9 večera u hotelima i lokalnim restoranima): 990 kn
Predstava Saga o ljubavi u Agri: 260 kn po osobi; Uključeno: ulaznica (platinum kategorija) i povratni transfer
Tragovima nasljeđa, Goa: 390 kn po osobi; Uključeno: prijevoz autobusom i razgled prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju, ručak u vili do Deão, lokalnog vodiča na engleskom jeziku
Crkve i hramovi Goe: 180 kn po osobi; Uključeno: prijevoz autobusom i razgled prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku
Plantaža začina & jahanje na slonu, Goa: 590 kn po osobi; Uključeno: prijevoz autobusom i razgled prema programu, ulaz na plantažu začina, buffet ručak, jahanje na slonu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku
Ataköy marina, Istanbul: 150 kn – uključeno: povratni transfer od/do zračne luke

 

Viza: Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.

Istu je moguće ishoditi:
– on-line putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html (cijena  49,20 USD uključivši bankovni trošak, plaćanje moguće MasterCard ili Visa karticama, vizu je moguće ishoditi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju).
– na Indijskom veleposlanstvu u Zagrebu http://www.indianembassy.hr

Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:
– ispunjen i potpisani obrazac (online obrazac možete naći na https://indianvisaonline.gov.in)
– putovnicu (koja mora vrijediti minimalno još 6 mjeseci od datuma putovanja i mora imati 2. prazne stranice)
– dvije novije fotografije za osobne dokumente veličine 5 cm x 5 cm

Cijena turističke vize je 370 kn.Red letenja:

TK1054 05APR ZAGREB ISTANBUL 0930 1230
TK 716 05APR ISTANBUL DELHI 2010 0435+1

TK 721 16APR MUMBAI ISTANBUL 0620 1035
TK1055 16APR ISTANBUL ZAGREB 1805 1915

*lokalna vremenaNapomene:
molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda. Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz lipnja 2016. i mogu biti podložne promjeni.

 

Preporuka:
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr

 

Minimalni broj putnika: 15

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days