Japan

Japan
  • Polazak dolazak 29.3. – 7.4.2018.
  • Cijean putovanja po osobi od 17.990 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*/4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPMP15


TOKYO – HAKONE – ATAMI – KYOTO – NARA – OSAKA

Datum putovanja: 29.3. – 7.4.2018. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 10 dana/ 7 noćenja

 

Dobro došli na hanami !
U japanskoj tradiciji uvriježeno je mišljenje da trešnjin cvijet donosi sreću i uspjeh. Običaj je da mladenci provedu i po cijeli dan ispod njenih rascvjetalih krošnji nadajući se blagostanju u braku i budućem životu. U sakuri, šetnja japanskim parkovima ostavlja dojam nestvarnog, a poetičnost tih trenutaka teško je pretočiti u riječi.
Preostaje vam samo gledati i diviti se magiji koju priroda stvara svojom ljepotom.
Ovo je idealno vrijeme za posjet Japanu.



PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso dva sata prije poleta zrakoplova za Istanbul. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let Turkish Airlinesa, TK1056 u 20:10 za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 23:20h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokyo na liniji Turkish Airlinesa, TK52 u 01:40. Obroci i odmor tokom leta.

2. dan | TOKYO
Dolazak u Tokyo predviđen je u 19:30. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan | TOKYO
Nakon doručka slijedi cjelodnevni razgled grada, u pratnji vodiča. Obilazak Tokyo Metropolitan Government Buildings, gdje ćemo s poznatog vidikovca, smještenog na 45tom katu Glavne zgrade na 202 metra visine, vidjeti cijeli Tokyo kao na dlanu. Nastavak razgleda preko Shinjuku četvrti te obilazak Meji kompleksa, koji je posvećen božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj šumi koja je nastala pošumljavanjem prije 90 godina, kada je zasađeno 100.000 stabala iz svih dijelova Japana i svijeta. Nakon pauze za ručak slijedi odlazak do Parlamenta i Akasaka palače, bivše prinčevske palače a danas državne rezidencije za strane uglednike. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | TOKYO
Nakon doručka nastavak razgleda grada. Danas odlazimo na krstarenje rijekom Sumidom sa jedinstvenim pogledom na ovaj velegrad. Slijedi obilazak Asakusa Kannon, hrama božice Kannon, smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je od najslavnijih hramova Japana, i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja popularnom četvrti Asakusa i jednom od najstarijih trgovačkih ulica grada – Nakamise dori, koja se smatra najboljom ulicom u Tokyu za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. Odlazak i do četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, trgovinama i restoranima. Povratak do hotela. Noćenje.

5. dan | TOKYO – HAKONE – ATAMI
Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. Dolazak u Hakone nakon čega slijedi vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od vulkanskih erupcija, uz predivan pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Pogled na cijelu regiju s visine imati ćemo prilike vidjeti nakon vožnje žičarom na Komagatake planinu. Slijedi obilazak zen-budističkog Choanji hrama. Nastavak vožnje do hotela u Atamiju. Prijava i smještaj u hotel. Navečer slijedi tradicionalna japanska večera (uključena u cijenu). Noćenje.

6. dan | ATAMI – OSAKA – NARA
Doručak te odjava iz hotela. Odlazak superbrzim vlakom shinkansen (bullet train) do Osake. Po dolasku, odlazak u Naru autobusom, te obilazak Nara parka, čuvenog Todaii-ji hrama s velikim budom te KasugaTaisha hrama. Nakon razgleda, vožnja autobusom do hotela, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan | OSAKA – KYOTO
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Kyota. Tijekom razgleda vidjeti ćemo glavne znamenitosti ove bivše prijestolnice Japana: Kiyomiizu Dera – hram građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana, sjajni Kinkakuji hram, u značenju „Zlatni Paviljon“ – simbol je grada Kyota. Prošetati ćemo dijelom grada Shijo – Kawaramachi te Nishiki-dori tržnicom posebno zanimljivom zbog svoje egzotične ponude. Tijekom dana sudjelovati ćemo i u tradicionalnoj ceremoniji ispijanja čaja (uključeno u cijenu). Povratak u hotel u Osaki. Noćenje.

8. dan | OSAKA
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake i njenih znamenitosti – Umeda Sky Building Floating Garden, arhitektonsko čudo i zaštitni znak Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museum, dvorca s važnom povijesnom ulogom, te Dotonbori Četvrti, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan | OSAKA – TOKYO
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima odjava iz hotela te odlazak brzim vlakom shinkansen do Tokya i dalje do zračne luke Narita. Po dolasku prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK53 u 22:30h. Noćni let za Istanbul.

10. dan | ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 05:15 sati, te nastavak leta za Zagreb na liniji Turkish Airlinesa, TK1053 u 07:20. Očekivani dolazak u Zagreb u 08:35.

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  18.990 kn  17.990 kn FIRST MINUTE

First minute cijena vrijedi do 1.12.2017.!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa), smještaj prema programu u hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija) u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom, prijevoz klimatiziranim autobusom prema programu, prijevoz brzim vlakom (bullet train) prema programu, razglede prema programu u pratnji vodiča na hrvatskom jeziku, ulaznice za objekte koji se posjećuju, obroke prema programu, pratitelja putovanja iz Zagreba, troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena aranžmana ne uključuje: obavezna doplata pristojbe zračnih luka 3.300 kn (podložno promjeni), doplata za jednokrevetnu sobu 3.500 kn, dodatne obroke, usluge koje nisu navedene u programu, osiguranje od rizika otkaza i osiguranje prtljage (preporučujemo, moguće ugovoriti u agenciji), sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje.

 


Napomena:

Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.
Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijena je rađena na bazi tečaja JPY–EUR–HRK, na dan 27.9.2017. U slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Odgovorni organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.


Korisne informacije:
Klima:
prosječna dnevna temeperatura u lipnju; Tokyo 23°C, Osaka 24°C, Kyoto 24°C.
Vremenska razlika: Japan: +7/+8 sati.
Novac: japanski jen 100 JPY= oko 6,5 k.
Jezik: službeni jezik je japanski, služe se i engleskim jezikom.
Hrana: u hotelima se služe uobičajena međunarodna jela i pića, a valja kušati i domaća: riba na različite načine, sushi, gomaae (tradicionalni japanski prilog glavnom jelu, temeljen najčešće na različitim vrstama povrća), korokke (krumpirove okruglice sa korokke umakom), nikujaga (meso i krumpir sa sojom); sake – rižino vino s oko 15% alkohola, zeleni čaj. Preporučujemo korištenje vode u bocama! Većina restorana radi do 23,00 sata. Večernji izlazak u Tokiju poslije tog vremena je moguć u četvrti Roppongi gdje su barovi otvoreni do jutarnjih sati.
Struja: 110 / 220V – potreban adapter.
Mobitel: nemaju GSM mrežu, moguće iznajmiti mobitel kod hrvatskih GSM operatora.
Odjeća: u sportskoj, laganoj i pamučnoj odjeći te prozračnim sandalama sigurno ćete se vrlo ugodno osjećati. U hramove nije dopušten ulazak u kratkim hlačama.
Viza: za hrvatske državljane viza nije potrebna.

Hrana & piće
Često se čuje izreka da Japanci hranu konzumiraju očima – japanska jela uvijek su servirana na izuzetno kreativan način, najčešće u porcijama dovoljnim tek za jedan zalogaj. Stoga ne čudi da se u japanskim restoranima ocjenjuju tri elementa – umijeće kuhanja, prezentacija hrane te opće raspoloženje.
Riža kratkog zrna nezamjenjiv je sastojak japanske prehrane, ali i ponosa. Naime, želeći sačuvati svoju neovisnost, Japanci su odbacili mogućnost uvoza jeftinije riže, pa za svoje potrebe sami uzgajaju svu rižu. No, za razliku od zapadnjaka, Japanci rižu serviraju ne kao prilog glavnom jelu, već pred kraj obroka.
Tjestenina je također veoma popularan obrok među legendarno vrijednim stanovnicima Zemlje izlazećeg Sunca, koji je smatraju jednako primamljivom delicijom bez obzira je li poslužena hladna ili topla. Uz konzumaciju tjestenine povezano je i glasno srkanje – običaj koji u Japanu ne samo da je opće prihvaćen, već je najbolji dokaz uživanja u hrani.
Među ostalim više ili manje poznatim japanskim specijalitetima, nalaze se sushi (sirova riba položena na rižu začinjenu octom), sashimi (sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz hrenom aromatiziran sojin umak), tempura (pržena riba i povrće posluženi uz tentsuyu umak), yakitori (vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak), shabu shabu – jelo popularno na zabavama diljem svijeta koje svoje otkriće navodno duguje mongolskom vladaru Džingis-kanu, te okonomiyaki (vrsta palačinke punjena mesom, ribom ili povrćem). Osim gore navedenih, vrijedi spomenuti i bento – kompletan ručak pakiran u dekoriranim kutijama s odjeljcima za različite vrste hrane (riža, meso, juha od fermentiranog zrna soje, povrće i komad voća)
Sake je piće čija je popularnost već davno prešla granice Japana – zagrijana rižina rakija poslužena u keramičkim flašicama tokkuri iz kojih se ulijeva u malene šalice sakzuki i pije naiskap. Drugo važno piće je zeleni čaj ili o-cha, topli napitak poznat po svom ljekovitom djelovanju – bogat je izvor flavonoida, snažnih antioksidanata koji neutraliziraju slobodne radikale i na taj način štite naš organizam od mnogih bolesti


Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

 

Minimalni broj putnika: 15

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days