Maroko, Marrakesh

Maroko, Marrakesh
  • Polazak dolazak 24.2. - 26.2.2017.
  • Cijean putovanja po osobi od 3.260 kn FM
  • Smještaj hoteli 4*/5*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPAA21


Vikend putovanje u Marrakesh

Datum putovanja: 24.2. – 26.2.2017. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 3 dana/2 noćenja

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | petak: ZAGREB – MARRAKESH
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb u jutarnjim satima kod šaltera središnjih informacija. Polazak posebnog zrakoplova za Marrakesh u 08:00. Dolazak u Marrakesh predviđen je u 10:45 sati, po slijetanju ukrcaj u autobus te odlazak u poludnevni razgled Marrakesha – „Crvenog grada“ kako ga još najčešće nazivaju. Ovaj posebni i fascinantni grad utemeljila je dinastija Almoravida krajem 11. st. kada su sagrađene mnoge blistave palače i parkovi. Najupečatljiviji dio grada je Medina – stari grad – koja je zbog svoje atraktivnosti i značaja i na popisu svjetske baštine UNESCO-a. Razgled džamije Koutoubia (izvana) te slikovitog starog grada započinje kod gradskih Vrata Bab Agnaou i nastavlja se do grobnica Saadian iz 16. st., ugodnih i mirnih vrtova Menara i palače Bahia. Slijedi šetnja labirintom malih, uskih uličica i živopisnim soukom s marokanskim rukotvorinama. Dolazak do El Badi dvorca, sagrađenog u 16. st., odakle seže fascinantan pogled na stari grad i džamiju Koutoubia. Nastavak razgleda Bahia dvorca iz 19. st., koji je dekorirao marokanski umjetnik, a izgradio moćni vizir za njegov harem. Razgled završava posjetom židovskoj četvrti i povijesnoj sinagogi iz 1492. godine. Transfer do hotela, smještaj i slobodno poslijepodne za odmor, šetnju i shopping. Navečer ne propustite prošetati glavnim gradskim trgom Jemaa-el-Fna koji vrvi životom i neobičnim prizorima, a ujedno je i mjesto gdje možete probati mnoge marokanske delicije. Noćenje.

2. dan | subota: MARRAKESH – fakultativni izleti prema programu
Doručak. Mogućnost odlaska po izboru na cjelodnevni izlet u Essaouiru – grad vjetrova odnosno Ait Ben Haddou i Ouarzazate ili poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika. Za one koji ne žele na ponuđene izlete slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe. Noćenje.

3. dan | nedjelja: MARRAKESH – fakultativni izleti prema programu – ZAGREB
Doručak. Mogućnost odlaska na poludnevni izlet na vožnju quadovima ili na jahanje deva, odnosno slobodan dan za vlastite programe. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i polijetanje zrakoplova u 19:00 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 23:40 sati.

 

Hotel ATLAS ASNI 4*
Hotel Atlas Asni nalazi se 3 km od trga Jamaâ El Fna, u lijepo uređenom vrtu s palmama. Od zračne luke udaljen je 5 km.

Hotelska ponuda: vanjski bazen, fitness centar i SPA, besplatan Wi-Fi u predvorju, bar, restoran.
Sobe: prostrane, uređene u marokanskom stilu, s pogledom na vrt ili bazen, klima-uređaj, TV, kupaonica.
Usluga: noćenje s doručkom.
SPA usluge: sauna i hammam, masaže.

Hotel ATLAS ASNI 4*  
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 3.460 kn
First minute cijena do popunjenja kapaciteta 3.260 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 440 kn
Popust za dijete od 2-12 god. na dodatnom krevetu 20%
Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu 5%
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn

 

Hotel KENZI FARAH 4*
Hotel se nalazi 20-ak min pješice od trga Jamaâ El Fna, okružen velikim vrtom.

Hotelska ponuda:
vanjski i unutarnji bazen, sauna, SPA centar, 3 restorana (talijanski, marokanski i internacionalni), bar, fitness, frizer, kozmetički salon.
Sobe: jednostavno uređene, klima-uređaj, SAT TV, kupaonica, besplatan WI FI.
Usluga: noćenje s doručkom.

Hotel KENZI FARAH 4*  
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 3.680 kn
First minute cijena do popunjenja kapaciteta 3.480 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 510 kn
Popust za dijete od 2-12 god. na dodatnom krevetu 20%
Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu 5%
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn

 

Hotel OPERA PLAZA 4*
Luksuzan hotel uređen je u arapskom stilu, nalazi se na idealnoj poziciji u središtu grada, ispred kazališta Royal Theatre.
Hotelska ponuda: 4 restorana, teretana, kuglana, vanjski bazen s barom, wellness centar.
Sobe: ugodno uređene, klima-uređaj, telefon, SAT i LCD TV, sef, mini bar, sušilo za kosu.
SPA: sauna i hammam, masaže, solarij.
Usluga: noćenje s doručkom.

Hotel OPERA PLAZA 4*  
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 3.750 kn
First minute cijena do popunjenja kapaciteta 3.550 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 480 kn
Popust za dijete od 2-12 god. na dodatnom krevetu 20%
Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu 5%
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn

 

Hotel LE MERIDIEN N’FIS 5*
Hotel se nalazi u prestižnom području Menare, u blizini vrtova Menare, džamije Koutoubia i dva poznata golf terena.
Hotelska ponuda: 3 restorana, vanjski bazen, besplatan Wi-Fi u predvorju, SPA i wellness, fitness.
Sobe: moderno uređene u marokanskom stilu, s pogledom pogledu na planine, lijepo uređeni vrt, park ili bazen; klima-uređaj, kupaonica (sušilo za kosu), sef, WI-FI uz doplatu.
SPA: sauna i hammam, masaže, solarij.
Usluga: noćenje s doručkom.

Hotel LE MERIDIEN N’FIS 5*  
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 3.950 kn
First minute cijena do popunjenja kapaciteta 3.750 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 690 kn
Popust za dijete od 2-12 god. na dodatnom krevetu 20%
Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu 5%
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn

 

Hotel LE RADISSON BLUE 5*
Hotel se nalazi u središtu Marrakecha, u blizini živahne četvrti Gueliz s restoranima, trgovinama i zabavnim sadržajima. Desetak minuta pješice do povijesne jezgre, trga Djemaa El-Fna i tradicionalnih sukova.
Hotelska ponuda: restoran, vanjski bazen, Wi-Fi u predvorju, fitness centar, dječji klub.
Sobe: lijepo i dizajnerski uređene, prostrane, klima-uređaj, balkon ili terasa, kupaonica (sušilo za kosu), mini bar, besplatan Wi-FI Internet.
SPA: 5 prostorija za SPA tretmane,sauna i hammam, masaže.
Usluga: noćenje s doručkom.

Hotel LE RADISSON BLUE 5*  
Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 4.190 kn
First minute cijena do popunjenja kapaciteta 3.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu 420 kn
Popust za dijete od 2-12 god. na dodatnom krevetu 20%
Popust za odraslu osobu na dodatnom krevetu 5%
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn

 

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb – Marrakech – Zagreb, Atlasovog pratitelja, smještaj u odabranom hotelu 4* ili 5* u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja s doručkom, transfere od/do zračnih luka, poludnevni razgled Marrakecha, troškove organizacije i prodaje.

Cijena aranžmana ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn (podložne promjenama), putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

 

Predviđeni red letenja:
24FEB ZAG – RAK 08:00 10:45
26FEB RAK – ZAG 19:00 23:40

 

Fakultativni izleti (cijena za minimum prijavljenih 30 osoba, uplata prilikom rezervacije aranžmana):

Cjelodnevni izlet u Essaouiru
Grad Essaouira zvan još i „Grad vjetrova“ smjestio se na obali Atlantskog oceana te je odigrao važnu ulogu u povijesti Maroka kao jedna od njegovih najznačajnijih pomorskih luka. Udaljen svega nešto više od dva sata vožnje od Marrakecha idealno je izletničko mjesto. Njegove obale su pohodili Portugalci i Francuzi ostavivši mu europsko nasljeđe, a zbog zidina iz 18. stoljeća grad se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine. Ulice njegove medine (utvrđenog grada) ovjekovječio je Orson Welles u filmu „Othelo“, a istim sjenovitim uličicama hodali su Jimi Hendrix i Cat Stevens u vrijeme kada Essaouira postaje globalno mjesto hipi kulture. Danas, iako je grad postao turistički centar zadržao je svoj bohemski stil, male umjetničke galerije, radionice, muzeje, tradicionalne ulice šarenih boja, a filmski radnici ga jako vole pa su tako snimani ne samo već spomenuti Othelo, već npr. i „Kraljevstvo nebesko“ Ridleya Scotta, „Aleksandar Veliki“ Olivera Stonea, a grad Astapor iz serije „Igre prijestolja“ zapravo je Essaouira. Po povratku u Marakkech proći ćemo kroz plantaže arganovog stabla te ćemo stati na plantaži kako bismo vidjeli način na koji se dobiva arganovo ulje, jedno od najprepoznatljivijih Marokonskih proizvoda. Arganovo stablo endemska je vrsta koja raste samo u Maroku, a sjeme njegovih plodova koristi se u gastronomiji kao i u kozmetici.

Cjelodnevni izlet u Ait Ben Haddou i Ouarzazate
Odlazak prema planini Atlas koja razdvaja mediteransku i atlantsku obalu od Sahare. Vožnja preko Atlasa jedan je od ljepših prizora u Maroku. Nakon što prođemo Ticha prijevoj na 2260 m nadmorske visine, spuštamo se prema gradu Ait Ben Haddou koji se smjestio na otprilike četiri sata vožnje od Marakkesha, na rubnom dijelu Sahare i na obroncima moćnog Atlasa. Nekoć grad bogatih trgovaca i mjesto na kojem su se odmarale karavane na prijelazu iz pustinje u Marrakech, a danas usnuli i skoro napušteni grad nastanjen tek s nekoliko berberskih obitelji. Zbog arhitekture od zbijene zemlje i glinene opeke koja podsjeća na drevne, izgubljene gradove Ait Ben Haddou nalazi se na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine, ali je postao i meka filmskih djelatnika: „Lawrence od Arabije“, „Mumija“, „Gladijator“, „Princ od Perzije“ samo su neki od filmova čije kulise krasi panorama Ait Ben Haddoua. Nakon usamljenog Ait Ben Haddoua spuštamo se do obližnjeg grada Ouarzazatea koji s razlogom nosi naziv „Vrata pustinje“ – jer se cijelom njegovom južnom stranom prostire Sahara. Grad je nastanjen Berberima zaslužnima za njegovu jedinstvenu arhitekturu koja privlači brojne turiste svake godine. Posjetit ćemo Taouirt Kasbah, nekadašnju palaču Paše Glaouia znanog i kao „zadnjeg vladara Atlasa“ koji je vladao i Marrakechom. Nakon toga slijedi obilazak CLA filmskog studija koji se smatra najvećim filmskim studijom na svijetu s obzirom na površinu, najveći dio njegove površine čine pustinje i planine. Upravo tu su se snimali neki od najvećih svjetskih filmskih hitova: „Lawrence od Arabije“, „Mumija“, „Babel“, „Patton“, „Kraljevstvo nebesko“, „Gladijator“, „Igre prijestolja“…
Mogućnost doplate za ručak u lokalnom restoranu.
Napomena: autobusna vožnja otprilike oko 8 sati.

Poludnevni izlet u dolinu rijeke Ourika
Tek 60 km od Marakkecha nalazi se dolina rijeke Ourika u samom podnožju Atlas planine. Zelena vegetacija i mala naselja Berbera mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje tvori rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente.

Vožnja quadovima
Transfer do palmeraja, mjesta sastanka odakle kreće dvadesetminutni trening vožnje quadovima, a zatim slijedi dvosatna uzbudljiva avanturistička vožnja po predjelima Maroka. Uz profesionalnu pratnju prelazit ćete na svojim quadovima pustinjske predjele, korita rijeke, oaze i brda u dužini od 50 km.

Jahanje deva
Jedinstven način otkrivanja skrivenih čara Maroka. Jahanje deva u jednoj od najvecih marokanskih oaza koja je prepuna beduinskih sela, ali i luksuznih rezidencija bogatih Marokanaca. Uživanje u jahanju deva u trajanju od sat i pol: „pustinjske lađe“ omogućit će vam istraživanje šarolikog biljnog i životinjskog svijeta oaze. Čaj od mente i lokalni specijalitet palačinke s medom bit će vam poslužene kao okrjepa u kasbahu tijekom jahanja.

Cijene fakultativnih izleta (po osobi)
– Essaouira 400 kn
– Ait Ben Haddou i Ouarzazate 630 kn
– Dolina rijeke Ourika 250 kn
– Vožnja quadovima 520 kn
– Jahanje deva 390 kn
– Doplata za ručak na izletu Essaouira u lokalnom ribljem restoranu 215 kn
– Doplata za ručak u lokalnom restoranu na izletu Ait Ben Haddou i Ouarzazate 150 kn

Cijene fakultativnih izleta uključuju: prijevoz autobusom, pratnju Atlasovog i lokalnog vodiča, ulaznice navedene u programu.

 

Napomene: pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
Odgovorni organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days