Meksiko i odmor u Cancunu

Meksiko i odmor u Cancunu
  • Polazak dolazak 22.2. - 5.3.2017.
  • Cijean putovanja po osobi od 17.050 kn
  • Smještaj hoteli 3*/ 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPPT08


Mexico City – Teotihuacan – Guadalupe – Taxco – Chichen Itza – Cancun 

Datum putovanja: 22.2. – 5.3.2017. zrakoplovom iz Zagreba, garantirani polazak!

Trajanje putovanja: 12 dana/10 noćenja
 

Područje velikih drevnih civilazacija Asteka i Maya, Meksiko je i danas zemlja koja plijeni bogatstvom kulturnih spomenika i prirodnih ljepota. Putovanje koje ostaje u doživotnom pamćenju…

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/obližnja zračna luka – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – CIUDAD DE MEXICO let
Polazak iz Zračne luke Pleso/obližnje zračne luke (prijevoz uz doplatu). Let u Mexico City, meksičku prijestolnicu smještenu na 2.240 metara. Dolazak u večernjim ili ranim jutarnjim satima, ovisno o letu iz Europe. Prijevoz do hotela i smještaj.

2. dan | CIUDAD DE MEXICO – XOCHIMILCO doručak, ručak, noćenje
PLUTAJUĆA CVJETNA POLJA
Glavni grad Meksika izgrađen je na ruševinama asteške prijestolnice Tenochtitlan, a u njemu boravi više od 22 milijuna stanovnika. Odlazak u razgledavanje starog grada i trga Zocalo, Katedrale, Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Nacionalne palače ukrašene s muralima Diega Riviere. U poslijepodnevnim satima posjet asteškom parku i plutajućim cvjetnim vrtovima u Xochimilcu. Vožnja čamcima po jezeru i tradicionalni meksički ručak. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan | CIUDAD DE MEXICO – TEOTIHUACAN – GUADALUPE – CIUDAD DE MEXICO doručak, večera, noćenje
MJESTO GDJE SU LJUDI POSTALI BOGOVI
Vožnja do grada Teotihuacan, nekoć blistave asteške prijestolnice u kojoj je boravilo 200.000 stanovnika. Razgled veličanstvene piramide Sunca, piramide Mjeseca i hrama Pernate zmije. Posebno zanimljiv će biti razgled Avenije smrti kojom su Azteci vodili svoje zatvorenike i žrtvovali božanstvu. Vožnja kroz drvorede agave od kojih se proizvodi tequilla. Zaustavljanje radi degustacije. Za kraj ćemo posjetiti najveće američko romarsko svetište – Baziliku Gospe od Guadalupe. Povratak u hotel.

4. dan | CIUDAD DE MEXICO – MUZEJ FRIDE KAHLO – TAXCO doručak, večera, noćenje
EKSPLOZIJA BOJA FRIDE KHALO I RUDNIK SREBRA U TAXCU
Obilazak Casa Azul, poznate plave kuće slikarice Fride Kahlo, gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Supruga Diega Riviere je bila nadrealistička slikarica i velika feministkinja. Poslijepodne ćemo posjetiti Taxco, grad u kojem se nalazi najveći meksički rudnik srebra. Šetnja uskim gradskim ulicama među kolonijalnim palačama. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i kupovinu srebra. Povratak u Ciudad de Mexico.

5. dan | CIUDAD DE MEXICO doručak, večera, noćenje
ZELENA PLUĆA GRADA I RASKOŠNI MUZEJI
U pratnji vodiča ćemo posjetiti najveći park Latinske Amerike, Chapultepec, u kojem se nalazi čak devet muzeja, brojna jezera, fontane i tematski parkovi. Poslijepodne će biti slobodno za samostalne aktivnosti.

6. dan | CIUDAD DE MEXICO – CANCUN doručak, večera, noćenje
LET NA YUCATAN
Let prema ljetovalištu Cancun na poluotoku Yucatan. Smještaj u hotel. Ostatak dana slobodno za samostalne aktivnosti. Ovo je ljetovalište poznato širom svijeta zbog prekrasnih tropskih plaža i veseloj atmosferi.

7. dan | CANCUN – CHICHEN ITZA – CANCUN doručak, večera, noćenje
NAJVEĆE NOGOMETNO IGRALIŠTE
Razgled najpoznatijeg arheološkog parka Maya na Yucatanu – Chichen Itza u kojem ćemo vidjeti neke od najvećih meksičkih znamenitosti: piramidu Grad, veliko nogometno igralište, svetu fontanu, astronomski centar. Povratak u Cancun u poslijepodnevnim satima.

8.-10. dan | CANCUN doručak, večera, noćenje
ODMOR NA BIJELIM PLAŽAMA YUCATANA
Odmor i aktivnosti po vlastitom izboru u ovom tropskom raju. Po želji uz doplatu, mogućnost poludnevnog izleta u Tulum, Xcaret ili Isla Mujeres.

11. dan | CANCUN – EUROPSKA ZRAČNA LUKA doručak, let
HASTA LA VISTA
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Let u Europu.

12. dan | EUROPSKA ZRAČNA LUKA – ZAGREB/obližnja zračna luka
Po dolasku u europsku zračnu luku slijedi nastavak leta prema Zračnoj luci Pleso/obližnjoj zračnoj luci. U slučaju pristanka u obližnjoj zračnoj luci, mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

za min. 20 putnika:   17.050 kn

za min. 15 putnika:   18.520 kn


Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama, smještaj u hotelu 3/4* na osnovi noćenja s doručkom lokalne kategorije u dvokrevetnim sobama, večere prema programu, ručak na krstarenju u Xochimilco, prijevoze prema programu, razglede prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja na putovanju, trošak organizacije i jamčevinu.

Cijena aranžmana ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.120 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja), doplatu za jednokrevetnu sobu 4.390 kn, obavezna doplata za napojnice za vodiče i vozače 40 € po osobi (odrasli i djeca), fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke.


Popusti:
dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe – na upit.

 

Važne napomene: pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta. Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

 

Korisne informacije:

Meksiko

Službeno ime: Sjedinjene Meksičke Države.
Glavni grad: Ciudad de Mexico
Službeni jezik: španjolski.
Vremenska razlika: -6/-7 u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: meksički peso (MXN).
Napon struje: 127V, adapter je potreban.
Viza: nije potrebna, putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju.
Cijepljenje: nije potrebno.
Pozivni broj zemlje: +52.
Klima: tropska, pustinjska. Dvije temperaturne zone prevladavaju na području Meksika: sezona suša od kasnog studenog do ranog lipnja, što je i najveća turistička sezona, i kišna sezona od lipnja do studenog kada su učestale kiše i to uglavnom u poslijepodnevnim satima.
Hrana i piće: preporučuje se voda u bocama. Poznato izvorno piće – tekila. Izbjegavajte jela i pića koja su možda pripravljena od nepasteriziranog mlijeka. Jedite samo dobro termički obrađenu ribu i meso, najbolje vruće serviranu. Konzumacija svinjetine, raznih salata i majoneza nose povećan rizik. Povrće treba jesti kuhano, a voće oguljeno.
Odjeća: preporuča se lagana pamučna odjeća i udobna obuća, za boravak na plaži preporučuje se korištenje krema za sunčanje zbog jakog tropskog sunca te sredstva protiv komaraca.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days