Tajland, Zemlja tisuću osmjeha

Tajland, Zemlja tisuću osmjeha
  • Polazak dolazak 4.2. - 12.2.2017.
  • Cijean putovanja po osobi 7.690 kn
  • Smještaj hoteli 3+*/4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPK13


Datum putovanja: 4.2. – 12.2.2017. zrakoplovom iz Zagreba, garantirani polazak!

Trajanje putovanja: 9 dana/ 7 noćenja

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | Zagreb – Istanbul
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let kompanije Turkish Airlines (TK1056) za Istanbul s polaskom u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 23.20 sati.

2. dan | Istanbul – Bangkok – Hua Hin
Nastavak leta za Bangkok na liniji TK068 u 00.45 sati. Noćni let. Obroci u zrakoplovu. Slijetanje u Bangkok predviđeno je u 14.50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do Hua Hin-a, popularnog odmorišta na obali Tajlandskog zaljeva, udaljenog oko 220 km od Bangkoka. Po dolasku, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima mogućnost posjeta živopisnoj noćnoj tržnici. Noćenje.

3. dan | Hua Hin
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za odmor i kupanje na pješčanim plažama. Uz doplatu, mogućnost odlaska do obližnje Planine majmuna, na vrhu koje se nalazi 20 m visok pozlaćeni kip Bude i hram Wat Khao Lad, poznat i kao Hram majmuna zbog mnoštva makaki majmuna koji ovdje žive. Potom, razgled (izvana) kraljevske ljetne palače Klaikangwon, što znači „daleko od briga“. Palača je sagrađena 1929. godine, a okružuje ju prekrasan vrt. Slijedi razgled palače Maruekatayawan, prekrasnog primjera klasične Thai arhitekture. Palača je sagrađena od tikovine, a krase ju prekrasni drveni paviljoni okrenuti prema moru. Tijekom razgleda možete dobiti uvid u prošlost tajlandske kraljevske obitelji. Noćenje.

4. dan | Hua Hin – plutajuća tržnica Damnoen Saduak – Kanchanaburi (most na rijeci Kwai)
Nakon ranog doručka, vožnja prema plutajućoj tržnici, jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija Tajlanda, na kojoj se od sredine 19. st. trguje u malim tradicionalnim čamcima. Ukrcaj na motorni čamac te vožnja kanalima do ploveće tržnice, gdje možete doživjeti fascinantan način života lokalnog stanovništva, gdje stotine ljudi prodaju svoje proizvode direktno s tradicionalnih brodića. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira ili svježeg voća. Nastavak vožnje prema Kanchanaburiju, gradiću smještenom u blizini granice s Myanmarom. Ručak u lokalnom restoranu. Slobodno vrijeme za fotografiranje na poznatom mostu na rijeci Kwai i za kupovinu na lokalnoj tržnici. Slijedi posjet kampu slonova, gdje ćete moći doživjeti pravu avanturu jašući ove fascinantne životinje (uz doplatu). U večernjim satima smještaj u hotel uz rijeku Kwai. Noćenje.

5. dan | Kanchanaburi – Ayutthaya
Nakon doručka slijedi vožnja prema nacionalnom parku Erawan. Razgled prekrasnih slapova koji se spuštaju u 7 nivoa, uz mogućnost kupanja u prirodnim bazenima s plavo – zelenom vodom. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja prema poznatom Hramu tigrova, budističkom hramu koji je osnovan 1994. godine kao utočište za divlje životinje. Ovdje ćete imati priliku izbliza vidjeti male i velike tigrove. Slijedi vožnja ozloglašenom „željeznicom smrti“, koju su izgradili ratni zarobljenici tijekom Drugog svjetskog rata. Željeznica je bila duža od 400 km, a spajala je Tajland i Burmu. Nastavak vožnje prema Ayutthayi. Po dolasku, smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan | Ayutthaya – Bangkok
Nakon doručka odlazak na razgled Ayutthaye, nekadašnje prijestolnice Siama uništene 1767., za vrijeme burmanskih ratova. Razgled povijesnog parka Ayutthaya: Wat Phra Si Sanphet (najsvetiji hram Ayutthaye, sagrađen na mjestu stare kraljevske palače); Wat Mongkhon Bophit te Wat Mahathat s glavom statue Bude zaraslom u korijenje stabla. Slijedi razgled nekadašnje ljetne rezidencije tajlandskih kraljeva, Bang Pain. Izgrađena u 17. stoljeću, palača je renovirana sredinom 19.-og st., a arhitektonski je mješavina orijentalne i zapadnjačke arhitekture. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak vožnje do Bangkoka. Po dolasku, smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan | Bangkok
Nakon doručka odlazak na razgled grada i Velike palače. Tura uključuje obilazak dva budistička hrama u Bangkoku: Wat Po, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim ležećim Buddhom i kraljevskim chedijima te Wat Phra Keo, hram smaragdnog Bude. Velika kraljevska palača, nekadašnja kraljevska rezidencija, jedan je od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora (zatvorena je tijekom posebnih kraljevskih ceremonija i tijekom posjeta državnog vrha). Potom, vožnja tipičnim motornim čamcem (long tail boat) do četvrti Thonburi – predjela Bangkoka smještenog na zapadnoj strani rijeke. Tijekom vožnje moći ćete vidjeti stotine živopisnih drvenih kućica izgrađenih uz samu rijeku i život lokalnog stanovništva. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Uz doplatu, moguć odlazak na folklorni show u Siam Niramit, gdje možete uživati u tradicionalnim plesovima i pjesmama iz različitih regija Tajlanda. Noćenje.

8. dan | Bangkok – Istanbul
Doručak. Slobodan dan za vlastito istraživanje grada i kupovinu. Predlažemo (uz doplatu) razgled kuće Jima Thompsona, Amerikanca koji je nakon Drugog svjetskog rata oživio tajlandsku industriju svile. Njegova kuća, danas muzej, građena je u tradicionalnom tajlandskom stilu, a okružena je prekrasnim tropskim vrtom. Ili, u dogovoru s vodičem, moguć odlazak metroom na Chatuchak vikend tržnicu, jednu od najvećih tržnica u svijetu, s preko 8.000 štandova. Odjava iz hotela do 18 sati, nakon čega slijedi prijevoz do zračne luke u Bangkoku. Prijava na let kompanijeTurkish Airlines na liniji TK069 u 23.30 sati.

9. dan | Istanbul – Zagreb
Dolazak u Istanbul u 5.20 sati. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK1053 u 10 sati. Predviđeno slijetanje u Zagreb je u 11.15 sati prema lokalnom vremenu.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   7.690 KN

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa), smještaj u dvokrevetnim sobama prema programu: 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Hua Hinu, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3+* u Kanchanaburiju, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3+* u Ayutthayi, 2 noćenja s doručkom i 1 dnevni boravak u hotelu 4* u Bangkoku; grupne prijevoze i razglede prema programu, 4 ručka na turi, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, jamčevinu, trošak organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu), doplata za jednokrevetnu sobu 2.260 kn, napojnice za lokalne vodiče – 40 EUR (plaćanje pratitelju putovanja), tajlandsku vizu 360 kn (s uključenim posredovanjem), dodatne usluge, obroke i izlete, te zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

 

Viza: potrebno je dostaviti sljedeće: – 1 fotografija sa svijetlom pozadinom (format kao za putovnicu – 3,5 x 4,5 cm), u potpunosti ispunjen formular – čitko, putovnica važeća minimalno 6 mjeseci od izlaska iz Tajlanda i potrebno je imati 1 praznu stranicu.

 

Informacije o hotelima:
Hua Hin: Amari Hua Hin 4* http://www.amari.com/huahin/
Kanchanaburi: Royal Riverkwai Resort & Spa 3*+ http://www.royalriverkwairesort.com/
Ayutthaya: Kantary Hotel Ayutthaya 4* http://www.kantarycollection.com/kantaryhotel-ayutthaya/
Bangkok: Aetas Lumpini 4* http://lumpini.aetashotels.com/

 

Važne napomene:
– organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
– kategorizacija hotela na Tajlandu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici MVEP Republike Hrvatske; www.mvep.hr

 

Minimalan broj putnika: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days