Vijetnam i Kambodža

Vijetnam i Kambodža
  • Polazak dolazak 30.4. - 12.5.2017.
  • Cijean putovanja po osobi 15.057 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*/4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPAA09


Vijetnam i Kambodža: HO CHI MINH – HUE – HOI AN – HANOI – SIEM REAP – ANGKOR THOM – ANGKOR WAT

Datum putovanja: 30.4. – 12.5.2017. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 13 dana/10 noćenjaPROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – DOHA – HO CHI MIN (SAIGON)
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 18:40 sati.

2. dan | HO CHI MIN (SAIGON)
Dolazak u Dohu u 1:00 sati. Nastavak leta za Ho Chi Min na liniji QR970 u 2:15 sati. Noćni let. Dolazak u Ho Chi Min predviđen je u 13:55 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz prema gradu i panoramsko razgledavanje Ho Chi Mina, najvećeg vijetnamskog grada. Ovaj grad, nekadašnji Saigon, smješten na desnoj obali istoimene rijeke, bio je glavni grad Južnog Vijetnama od 1955. do 1976. godine. Središte grada karakterizira francuska kolonijalna arhitektura. Šetnja do rijeke Saigon i Gradske vijećnice te katedrale Notre -Dame, Kineske četvrti Cholon s kanalima i hramovima. Znamenitosti koje ćete vidjeti tijekom razgleda: Reunification palača, predsjednička palača, Muzej Rata, Ben Thanh tržnica, Notre Dame katedrala i još mnoge druge znamenitosti. Prijava i smještaj u hotel poslije 17 sati. Nakon odmora odlazak na večeru u lokalni restoran. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan | HO CHI MIN (SAIGON) – MY THO (MEKONG DELTA) – HO CHO MIN
Nakon doručka, polazak prema gradu My Tho, udaljenom oko 70 km od Ho Chi Mina. Zaustavit ćete se kod My Tho grada u kojem su izmiješane religije poput budizma, taoizma, kršćanstva i konfucionizma. Po dolasku u My Tho do obale moćne Mekong rijeke, motornim čamcem otisnut ćete se uz Tan Long otočje preko gornjeg dijela rijeke i uživati u jedinstvenom prizoru stvarnog života uz rijeku. Zaustavljanje u jednom od sela gdje ćete doći u dodir s lokalnim stanovništvom i vidjeti način proizvodnje predmeta od kokosovog drveta. Ručak – specijaliteti Delte (uključeno u cijenu). Povratak prema Ho Chi Min-u uz zaustavljanje u kineskoj četvrti, vidjet ćete kineski Lady Hram i čuti legendu o izbjeglicama iz Kine. Večera. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | HO CHI MIN (SAIGON) – CUCHI TUNELI – HUE
Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak na izlet do tunela Cuchi (oko 75 km od grada). Tunele je dao sagraditi vijetnamski Pokret otpora. Šire se pod zemljom kao mreža, dužine više od 200 km od kojih neki vode sve do Kambodže. Povratak u Ho Chi Min. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Hue. Dolazak u Hue, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

5. dan | HUE – DANANG – HOI AN
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja brodom po rijeci Perfume do pagode Thien Mu. Odlazak u organizirani razgled carskog grada. Vidjet ćete King Tu Duc grobnice. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, vožnja prema Hoi Anu kroz Hai Van prolaz. Zaustavit ćete se na kratko u Da Nangu te obići muzej Cham – koji se nalazi u blizini rijeke Han. Nastavak putovanja prema Hoi An. Večera u lokalnom restoranu. Dolazak u hotel, smještaj i noćenje.

6. dan | HOI AN
Doručak. U prijepodnevnim satima obilazak simpatičnog starog grada koji je prepun lanterna, galerija, starinarnica. Šetnja po slikovitoj tržnici te slobodno vrijeme za kupovinu. Poslijepodne je slobodno za odmor i šetnju prekrasnim pješačkim središtem ovog malenog lučkog grada. Noćenje u hotelu.

7. dan | HOI AN – DANANG (zračna luka) – HANOI
Rani doručak i odjava iz hotela. Prijava na let za Hanoi. Po dolasku u Hanoi, odlazak u razgled grada. Temple of Literature – Prvo Vijetnamsko Sveučilište originalno izgrađeno kao Konfucijev hram, prvi put se spominje kao vijetnamsko sveučilište 1070 g. Zatim jezero Hoan Kiem, Ngoc Son hram i vožnja rikšama po starom gradu. Smještaj u hotel i odmor. Odlazak na večeru u lokalni restoran. Nakon večere odlazak na Water Puppet show, kazalište sa tradicionalnom izvedbom vijetnamske muzike i plesa lutaka na vodi. Povratak u hotel i noćenje.

8. dan | HANOI – HALONG – HANOI
Doručak. Odlazak prema Halongu. (Vožnja traje oko 3 sata uključujući i zaustavljanje u humanitarnom centru osnovanom za žrtve „Agent Oragne-a“). Dolazak u Halong Bay oko podneva. Odlazak na brod na četverosatno krstarenje zaljevom. Ručak na brodu (morski plodovi). Tijekom krstarenja vidjet ćete spilju Thien Cung (Nebeska palača) i otočić Titop. Po povratku na kopno vožnja do Hanoia gdje je dolazak predviđen u poslijepodnevnim satima. Večera i noćenje.

9. dan | HANOI – SIAM REAP
Doručak. Odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke i let za Siam Reap (let u trajanju od oko 2 sata). Po dolasku u Siam Reap, organizirani prijevoz do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje u hotelu.

10. dan | SIAM REAP
Nakon doručka odlazak do najviše fotografiranog hrama Ta Prohm-a koji se proslavio prikazom u filmu „Tomb Raider“. Hram je slavni podsjetnik rasta i pada carstva, buntovne snage prirode, nesvjesne drame ljudske povijesti, otkrio ga je francuski istraživatelj Henry Mouhout 1860. godine. Slijedi odlazak do najpoznatijeg kmerskog svetišta: Banteay Samre, izgrađenog sredinom 12.st. pod vodstvom kralja Suryavarmana II. Posvečen Višni, Banteay Srei, hram koji je bio izgrađen zadnijh godina 10.st. hinduistički hram posvećen Šivi, glavna znamenitost su tri centralna stupa ukrašena muškim i ženskim božanstvima u prekrasnom reljefu. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak do glavnog Angkor Parka i Tasoma, kmerskog hrama koji je na popisu UNESCO-ove svjetske baštine. Razgled će završiti sa zalaskom sunca u Angkor Wat hramu. Večera i noćenje.

11. dan | SIAM REAP – ANGKOR THOM – ANGKOR WAT
Odlazak na fantastični izlazak sunca i razgled drevne prijestolnice Angkor Wat hrama iz 12.stoljeća. Povratak u hotel na doručak. Odlazak na drugi dio razgleda kompleksa Angkor Thom. Južna vrata Angkora, poznati Bayon hram, jedinstven po svoja 54 tornja dekoriranih sa preko 200 nasmijanih lica božanstava, zatim Baphuon hram koji leži na sjeveru Bayon i predstavlja prikaz mitske Mont Meru te Phimeanks hram – veliki kompleks kraljeva i Preah Palilay – hram stariji čak i od Angkor Thom. Uživajte u sat vremena masaže stopala, a zatim prošećite po ulici prepunoj kafića ili po tržnici. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

12. dan | SIAM REAP – BANGKOK
Doručak. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke u Siam Reapu i polijetanje zrakoplova na liniji PG910 u 20:30 sati. Predviđen dolazak u Bangkok je u 21:45 sati.

13. dan | BANGKOK – DOHA – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova iz Bangkoka prema Dohi na liniji QR837 u 2:05 sati i predviđen dolazak u Dohu u 4:50 sati. Nastavak leta prema Zagrebu na liniji QR217 u 7:20 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb u 12:15 sati.

 


Cijena aranžmana po osobi:  15.850 kn  15.057 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust 5% za rezervacije do 60 dana prije polaska!


Popust za mladence 7%
na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popust se ne može odobriti zajedno sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Doha – Saigon / Siam Reap – Bangkok – Doha – Zagreb ekonomskom klasom, unutarnje letove: Ho Chi Minh City – Hue, Hoi An – Hanoi, Hanoi – Siam Doha – Zagreb, smještaj u hotelima 3/4* na osnovi 10 noćenja s obrocima prema programu, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelj putovanja, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom, trošak organizacije i prodaje putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata  (2.490 kn -podložna promjeni-točan iznos na dan pisanja karte), doplata za jednokrevetnu sobu 2.300 kn, napojnice vodiču i vozaču (ukupno ca. 50 USD) – plaćanje na licu mjesta, dodatne obroke, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, vizu za Vijetnam i Kambodžu, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.
Obavezne doplate: pristojbe zračnih luka 2.490 kn, napojnice vodiču i vozaču (ukupno ca. 50 USD) – plaćanje na licu mjesta.

 

Viza za Vijetnam: Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. Cijena vize 45 USD – plaćanje na ulazu u zemlju, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji.

Viza za Kambodžu: Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. Cijena vize za Kambodžu je 30 USD, plaćanje na ulazu u zemlju, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji.
Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaza u zemlju, a kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Napomena: promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Važno: Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

 

Korisne informacije:

Vijetnam
Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva
Površina: 331.690 km2
Broj stanovnika: oko 90.550.000
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Religija: budisti 85%, katolici 8%, ostali 7%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 10000 VND = oko 3 kn
Kupovina: ručno rađeni suveniri, ratni suveniri (većina su plagijati), autentična vijetnamska odjeća (odjeća od svile, tradicionalne haljine, cipele, japanke i ručne torbice napravljene od svile i bambusa), antikviteti.
Odjeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili džemper. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera, lišća tajlandskog bosiljka i sl. Vijetnamska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih u svijetu te je iznimno cijenjena radi minimalne upotrebe ulja i velike upotrebe ljekovitog bilja i povrća. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +84
Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na sjeveru prevladava hladna i suha sezona od svibnja do listopada. Sličnu klimu ima srednja obala sjeverno od Nha Trang, sa zimskim monsunima koji donose hladno i vlažno vrijeme od prosinca do veljače. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

Kambodža
Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora i Tihog oceana. Na zapadu i sjeveru graniči s Tajlandom, na sjeveru s Laosom te na istoku i jugu s Vijetnamom.
Površina: 181.040 km2
Broj stanovnika: oko 14.805.000
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski, govori se i engleski
Religija: budisti 95%, ostali 5%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), 1000 KHR = oko 1,5 kn
Kupovina: svila, srebro, kipovi i razna umjetnička djela, suveniri s budističkom tematikom, drvene i mramorne skulpture, dragulji (posebno safiri).
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima potrebna je lagana vesta ili džemper. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina.
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +855
Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, kreću se između 27 i 35°C. Suhu sezonu od studenog do veljače karakterizira prohladno vrijeme, s temperaturama između 17 i 27°C, a od ožujka do svibnja toplo vrijeme s temperaturama od 29 do 38°C.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days