Vijetnam i Kambodža

Vijetnam i Kambodža
  • Polazak dolazak 27.2. - 10.3.2018.
  • Cijean putovanja po osobi 13.600 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*/4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPITC09


Vijetnam i Kambodža: HANOI – DANANG – HOI AN – SAIGON – SIEM REAP – ANGKOR THOM – ANGKOR WAT

Datum putovanja: 27.2. – 10.3.2018. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 12 dana/9 noćenja


Vijetnam – “morska vrata Indokine”- izdužena zemlja između Kineskog mora i Kine, dijeli riječne obale plodnoga Mekonga s Laosom i Kambodžom. Tonkin je sjeverna regija, planinska ali i subtropska u području hanojskog bazena; toplina i vlažnost šire se kroz središnju regiju Anam do južne i tropske Cochinchin; sunce je blagonaklono svima. Transvijetnamska tura kroz živopisne krajobraze do čudesnih spomenika povijesti i kulture vodi vas kroz zemlju prekrasnih predjela i ljubaznih ljudi, koji se okreću svijetu nakon višedesetljetne izolacije.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak u zračnoj luci Pleso 90 min. prije leta. Podjela putne dokumentacije.Let za Istanbul na liniji TK1056 u 20h15.

2. dan | HANOI
Slijetanje u 00h30.Nastavak leta za Hanoi u 02h35 .Po slijetanju u 16h05 ,prijevoz do hotela.Kraći odmor te odlazak na lutkarsku predstavu na vodi , a potom večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel oko 22h30. Noćenje.

3. dan | HANOI – HALONG
Doručak te vožnja rikšama do središta grada.Šetnja uz jezero Hoan Kiem i razgled hrama Ngoc Son i njegovog crvenog mosta The Huc. Nastavak razgleda grada: trg neovisnosti Ba Dinh, mauzolej Ho Hochiminh (izvana), predsjednička palača,pagoda na jednom stupu, Ho Chi Minhova kuća,hram književnosti, hram Tran Quoc. Nakon ručka u gradu , odlazak za Halong.Smještaj u hotel, noćenje.

4. dan | HALONG – HANOI – DANANG – HOI AN
Nakon doručka, krstarenje rajskim zaljevom sa preko 2000 otoka i otočića fantastičnih oblika u odsjaju smaragdne boje mora. Zaustavljanje kod špilje Thien Cung te vožnja do plutajućih ribarskih kućica – posjet jednoj od njih. Ručak (morski plodovi). Povratak u Hanoi, prijevoz na aerodrom.Let za Danang .Po slijetanju,prijevoz do Hoi Ana-smještaj u hotel, noćenje.

5. dan | HOI AN
Doručak te razgled grada Hoian: hram Phuc Kien,japanski most,kuća Tan Ky,atelier za proizvodnju svilene tkanine.Povratak u hotel na ručak , a poslijepodne iskoristite za opuštanje na plaži.Noćenje.

6. dan | HOI AN – DANANG – SAIGON
Poslije doručka prijevoz na aerodrom – let za Saigon. Prijevoz do grada i početak razgleda pješice : ulicom Catinat prolazeći pored Opere, vijećnice,starih hotela Grand i Majestic ..Posjetit ćete hram Cara Žada te ratni muzej. Zaustavljanje u kineskoj četvrti : tržnica Binh Tay, kineski hram Thien Hau i tvornica laka. Šetnja tržnicom Ben Thanh, a potom večera u lokalnom restoranu.Prijevoz do hotela,noćenje.

7. dan | SAIGON – MY THO – SAIGON
Nakon doručka odlazak u My Tho, glavni grad delte, 75 km južno od Saigona.Brodski izlet deltom jedne od najvećih azijskih rijeka Mekong. Plodonosne, muljevite naplavine stvorile su bezbrojne otočiće i otoke plodnih rižinih polja, povrtnjaka i voćnjaka. Degustacija sezonskog voća i čaja.Doživjet ćete i tradicionalnu južnjačku glazbu i pjesme. Povratak u Saigon.Večera u lokalnom restoranu,noćenje.

8. dan | SAIGON – SIEM REAP
Nakon doručka još ćete vidjeti palaču ujedinjenja, katedralu, zgradu centralne pošte. Ručak u lokalnom restoranu a potom odlazak sjeverno od grada,u 70 km udaljeni Cu Chi – razgled labirinta od 200 km podzemnih tunela, nastalih u vrijeme američko-vijetnamskog rata. Povratak u Saigon te prijevoz na aerodrom.Let za Siem Reap .Po dolasku, prijevoz do hotela. Smještaj,noćenje.

9. dan | SIEM REAP (ANGKOR)
Doručak.Razgled monumentalnog hrama Bayon s 54 tornja ukrašena golemim kmerskim glavama, južna vrata kraljevskog grada Angkor Thom i remekdjela kmerske umjetnosti:terasa Gubavog kralja,terasa slonova… Prijepodnevni razgled završavamo sa božanskom palačom Phimen Akas, piramidom na 3 kata koja predstavlja brdo Meru. Kmeri najstariji nastanjen narod u Indokini, ostavio nam je čuda vjerske umjetnosti u Angkoru.Ručak.
U poslijepodnevnim satima razgled epskog središnjeg hrama Angkor Wat koji fascinira svojom arhitekturom i reljefima. Razgled budističkog hrama Ta Prohm iz 12.st. u kojem je snimljen filmski hit Tomb raider nakon kojeg se Angkor pročuo u svijetu.Povratak u hotel, noćenje.

10. dan | SIEM REAP
Nakon doručka razgled grada i hrama od ružičastog pješčenjaka Bantei Srey, pravog dragulja kmerske arhitekture i skulpture, budističkog hrama Banteay Kdei.Posjet tvrtke “Obrtnici Angkora” , nastala s ciljem oživljavanja drevne kmerske umjetnosti i obrta te poboljšanja života tisuća ljudi koji žive u ruralnim područjima. Oko 1.300 zaposlenika s ponosom pokazuju da je kambodžansko obrtništvo još živo i kreativnije no ikad, inspirirano baštinom Angkora ali i suvremenim životnim stilom. Tu se izradjuju predmeti od svile,kamena,drva, rezbari se, oslikava,lakira..U poslijepodnevnim satima odlazak do ribarskog sela pored jezera Tonle Sap. Uz lijepi prizor zalaska sunca,posjet kućama lokalnog stanovništva a potom povratak u grad, večera u lokalnom restoranu.Noćenje.

11. dan | SIEM REAP – SAIGON – ISTANBUL
Doručak i slobodno do prijevoza na aerodrom-let za Saigon. Nastavak leta za Istanbul na liniji TK166 u 21h10.

12. dan | ISTANBUL – ZAGREB
Slijetanje u 05h20. Let za Zagreb u 08h20 na liniji TK1053/ slijetanje u 08h35.

 

Cijena aranžmana po osobi (min. 16 putnika):  14.100 KN  13.600 KN FM

FIRST MINUTE popust vrijedi za rezervacije do 15.12.2017. i isključuje sve druge popuste!


Cijena aranžmana uključuje: povratnu avio kartu Zagreb-Hanoi-Saigon-Zagreb+ avio-karte unutar programa (Hanoi-Danang-Saigon-Siem Reap-Saigon), smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi usluga navedenih u programu u hotelima 3/ 4* (lokalna kategorizacija), razglede, izlete navedene u programu, lokalne vodiče, pratitelja grupe na hrvatskom jeziku, jamčevina za turističke paket aranžmane.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata  (2.850 kn -podložna promjeni-točan iznos na dan pisanja karte), doplata za jednokrevetnu sobu 2.100 kn, troškovi vize (vijetnamska 25 USD za 1 ulaz, kambodžanska 30 USD – dobivaju se i plaćaju na licu mjesta), troškovi nosača prtljage i napojnice (cca 5USD dnevno), paket putog zdrastvenog osiguranja (preporučujemo).


Doplata za manji broj prijavljenih putnika
: 1.150 kn

 

Viza za Vijetnam: Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. Cijena vize 45 USD – plaćanje na ulazu u zemlju, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji.

Viza za Kambodžu: Potrebna. Dobiva se na ulazu u zemlju. Cijena vize za Kambodžu je 30 USD, plaćanje na ulazu u zemlju, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji.
Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaza u zemlju, a kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Napomena: promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Važno: Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

 

Korisne informacije:

Vijetnam
Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva
Površina: 331.690 km2
Broj stanovnika: oko 90.550.000
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Religija: budisti 85%, katolici 8%, ostali 7%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 10000 VND = oko 3 kn
Kupovina: ručno rađeni suveniri, ratni suveniri (većina su plagijati), autentična vijetnamska odjeća (odjeća od svile, tradicionalne haljine, cipele, japanke i ručne torbice napravljene od svile i bambusa), antikviteti.
Odjeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili džemper. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera, lišća tajlandskog bosiljka i sl. Vijetnamska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih u svijetu te je iznimno cijenjena radi minimalne upotrebe ulja i velike upotrebe ljekovitog bilja i povrća. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +84
Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na sjeveru prevladava hladna i suha sezona od svibnja do listopada. Sličnu klimu ima srednja obala sjeverno od Nha Trang, sa zimskim monsunima koji donose hladno i vlažno vrijeme od prosinca do veljače. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

Kambodža
Službeno ime: Kraljevina Kambodža
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na jugozapadu izlazi na Tajlandski zaljev, dio Južnog kineskog mora i Tihog oceana. Na zapadu i sjeveru graniči s Tajlandom, na sjeveru s Laosom te na istoku i jugu s Vijetnamom.
Površina: 181.040 km2
Broj stanovnika: oko 14.805.000
Glavni grad: Phnom Penh
Jezik: kmerski, govori se i engleski
Religija: budisti 95%, ostali 5%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: kambodžanski riel (KHR), 1000 KHR = oko 1,5 kn
Kupovina: svila, srebro, kipovi i razna umjetnička djela, suveniri s budističkom tematikom, drvene i mramorne skulpture, dragulji (posebno safiri).
Odjeća i obuća: zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima potrebna je lagana vesta ili džemper. Pri posjećivanju hramova ili svetih mjesta potrebno je pristojno se obući. Nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: kambodžansku kuhinju krasi reputacija jedne od najstarijih i najzdravijih na svijetu. Glavni prilog su riža i rezanci raznolikih vrsta i oblika. Od mesa se jedu piletina, pačetina, svinjetina i teletina.
Napon struje: 120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +855
Klima: općenito se može opisati kao tropska sa sezonskim monsunima. Postoje dva različita godišnja doba, kišno i suho. Temperature tijekom kišne sezone, između lipnja i listopada, kreću se između 27 i 35°C. Suhu sezonu od studenog do veljače karakterizira prohladno vrijeme, s temperaturama između 17 i 27°C, a od ožujka do svibnja toplo vrijeme s temperaturama od 29 do 38°C.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days