Andaluzija

Andaluzija
  • Polazak dolazak 12.11.| 3.12.2017.
  • Cijean putovanja po osobi 6.290 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*/4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPK50


GRANADA – CORDOBA – SEVILLA – JEREZ – GIBRALTAR – RONDA – MALAGA – BARCELONA

Datumi putovanja: 12.11. – 19.11.| 3.12. – 10.12.2017. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 8 dana/ 7 noćenja

 

 

Jedna od najosebujnijih europskih pokrajina, kojom su stoljećima vladali Mauri i ostavili neizbrisiv trag svoje kulture i civilizacije, utjelovljenje je našeg poimanja o svemu onome što Španjolska jest!
Gradovi poput Seville, neponovljive i neodoljive prijestolnice ove pokrajine i njezina duša, s čuvenim tapasima, Córdobe, daleke i same, bijelih dvorišta i veličanstvene džamije te Granade s čuvenom Alhambrom, samo su vrh užitka koji se osjeća na svakom koraku u boji, mirisu i okusu.
Najpoznatiji Uskršnji tjedan je u Andaluziji, provedite nezaboravan Uskrs na mjestu gdje je doživljaj Uskrsa najautentičniji, „Andalucía sólo hay una“!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – BARCELONA- GRANADA
Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 90 minuta prije polaska. Prijava na let OU 374 u 15.20 sati za Barcelonu. Po dolasku u 17.30 sati, slijedi prijava na direktan let za Granadu VY2016 s polaskom u 20.25, s dolaskom u 21.55 sati. Nakon slijetanja, slijedi transfer od zračne luke do slikovite Granade, smještene u podnožju Sierra Nevade u kojoj je živio legendarni kraljevski par Izabela Kastiljska i Fernando Aragonski. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan | GRANADA
Doručak. Odlazak na razgled prekrasne Alhambre, najznačajnije i najbolje očuvane arapske palače iz 13. st. Alhambra znači “crvena” po boji planine. Puerta de las Armas i Puerta de la Justicia su dva ulaza, a okružuju je dobro očuvani vrtovi Generalife iz 14 stoljeća. Razgled Al Casabe, Palače Carlosa V, Nasridskih palača i vrtova. Poslijepodne, odlazak u šetnju gradom: medresa, bazar, Plaza Nueva, fakultativno mogućnost posjete kraljevskoj grobnici Izabele i Fernanda, ili izlet do obližnjeg sela Alfacar gdje je 1936. g. strijeljan i sahranjen najpoznatiji španjolski pjesnik F. G. Lorca. Noćenje.

3. dan | GRANADA – CORDOBA – SEVILLA
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Cordobe, “daleke i same”, opjevane u Lorcinim stihovima. Vožnja područjem s maslinicima, mogućnost posjete tradicionalnoj andaluzijskoj uljari. Nastavak do Cordobe, odlazak na razgled “najmaurskijeg” španjolskoga grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus. Razgled u pratnji lokalnog vodiča: džamija “Mezquita” – simbol grada i čudo islamske arhitekture, slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 st. pod UNESCO zaštitom. Nastavak vožnje do Seville, smještaj u hotel. U večernjim satima, predlažemo odlazak na program flamenco plesa, koji je nastao upravo u Andaluziji (doplata), gdje se nalaze i mnogobrojne škole flamenca. Noćenje.

4. dan | SEVILLA
Doručak. Odlazak na razgled “prijestolnice” Andaluzije: Reales Alcazar, nekadašnja maurska vladarska palača; veličanstvena Sevillska katedrala s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye, mauzolej Kristofora Kolumba, te 96 m visok toranj Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom. Nastavak šetnje do Barrio santa Cruz, gdje možete kušati specijalitete “tapas”, Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, park Marije Luise, Casa Pilatos,… Poslijepodne, preporučamo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja – Torre d’ Oro, odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez ili posjet Museo de Bellas Artes, s impresivnom kolekcijom Murilla, Zurbarana, Ribere,te nekoliko platna Diega Velasqueza (ulaz besplatan). Za večernje sate preporučamo posjet četvrti Triana, centru noćnog života Seville. Noćenje.

5. dan | SEVILLA – JEREZ – GIBRALTAR – COSTA DEL SOL
Doručak. Vožnja do grada Jerez, poznatog po proizvodnji vina, osobito jedinstvenog prirodnog sherry. Nastavak vožnje do Gibraltara, britanskog prekomorskog teritorija koji razdvaja Europu od Afrike te povezuje Atlantski ocean s Mediteranom. Prelazak granice, ukrcaj u mini buseve, panoramska vožnja: “The Rock” se prostire se na površini od 6,5 km2, tu se nalazi grad i prirodni rezervat s kolonijom majmuna, Europa Point, odakle je za lijepoga vremena moguće vidjeti Afriku, Gibraltarska stijena, spilja Sv. Mihovila. Nastavak vožnje do Costa del Sol, smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan | COSTA DEL SOL – (fakultativni izlet TANGER)
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, ili prijava na fakultativni cjelodnevni izlet do grada Tanger u Maroku koji uključuje transfer do luke Tarifa , ukrcaj na brzi trajekt za Tanger (cca 1 sat vožnje). Po dolasku, odlazak na razgled grada: povijesni dio Medina, utvrda Kasbah, bogata arhitektura, panoramska vožnja autobusom uz obalu s pogledom na portugalske, američke,talijanske i španjolske četvrti, Kraljevsku palaču. Ručak u tipičnom marokanskom restoranu, slobodno vrijeme za za šetnju živopisnom Medinom i Bazarom, shopping. Poslijepodne, transfer do luke, ukrcaj na brod, vožnja do Tarife. Po dolasku, transfer do hotela na Costa del Sol. Noćenje.

7. dan | COSTA DEL SOL – RONDA – MALAGA
Doručak. Vožnja do slikovite Ronde, smještene na strmoj litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom. Ronda je kolijevka koride, legendarna matadorska obitelj Romero tu je postavila pravila koride. Slavni posjetitelji: Orson Welles, Hemingway, James Joyce, Rilke. Poludnevni izlet do Malage, rodnog grada Pabla Picassa, kratka panoramska vožnja gradom: Kongresna palača, Avenida de Andalucia, Plaza de la Marina, te nastavak pješice: Katedrala “Manquita”, Al Casaba, Teatro Romano, Plaza de la Merced, rodna kuća Pabla Picassa, Crkva sv. Jakova – Santiago gdje je kršten Picasso i Palacio de Buena Vista iz 16. st gdje je smješten Muzej Picasso. Kraće slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom Calle Marques de Larios. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan | MALAGA – BARCELONA- ZAGREB
Doručak. Vožnja do Zračne luke,prijava na direktan let za Barcelonu VY2114 u 9.45 sati, s dolaskom u 11.20 sati. Transfer do centra, šetnja pješačkom zonom La Rambla. Transfer do Zračne luke, prijava na let OU 375 za Zagreb u 18.20 sati, s dolaskom u 20.20 sati.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   6.590 kn   6.290 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust 300 kn vrijedi za uplate do 40 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu, prijevoz autobusom i razglede prema programu, 7 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u Granadi, Sevilli, na Costa del Sol u dvokrevetnim sobama, asistenciju lokalnih vodiča u Granadi, Sevilli, Cordobi, ulaznice za Alhambru u Granadi, katedralu u Sevilli, Mezquitu u Cordobi; razgled Gibraltara mini busevima, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.550 kn (podložne promjenama), doplatu za jednokrevetnu sobu 1.850 kn, flamenco show u Sevilli, cjelodnevni izlet Tanger, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje (preporučujemo).


Doplate: 
– doplata za polazak iz Splita, Zadra, Dubrovnika i Pule 370 kn
– jednokrevetna soba: 1.850 kn
– flamenco show u Sevilli 300 kn
– cjelodnevni izlet Tanger (min. 20 osoba): odrasli 650 kn,djeca od 4-11 g. 450 kn (uklj. transfer, prijevoz brodom,lokalni vodič, ručak)


Soba s pomoćnim krevetom na upit!

Popusti: 10% popusta za djeca do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god.


Važne napomene:
Državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza za ulazak u Španjolsku,Gibraltar i Maroko. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje. Za izlet Tanger potrebna je putovnica.

U Zračnoj luci Barcelona u dolasku potrebno je preuzeti prtljagu, s kojom se prijavljujete na let za Granadu.

 

 

Minimum prijavljenih putnika: 25

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days