Ljeto u Berlinu

Ljeto u Berlinu
  • Polazak dolazak 11.8. - 15.8.2017.
  • Cijean putovanja po osobi 1.490 kn LM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka, Vukovara i Vinkovaca
  • Šifra EPOR67


Datum putovanja: 11.8 – 15.8.2017. – GARANTIRANO!
Autobusom iz Osijeka

Trajanje putovanja: 4 dana/ 3 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | OSIJEK – POLAZAK
Polazak iz Osijeka ispred Bille (Trpimirova) u 20:00 h. Vožnja preko Mađarske, Slovačke, Češke i Njemačke uz kraća zaustavljanja.

2. dan | BERLIN
Po dolasku u prijestolnicu Njemačke slijedi panoramski razgled grada: park Tiergarten, Stup pobjede, dvorac Bellevue, Check point Charlie – nekadašnja kontrolna točka između Istočnog i Zapadnog Berlina, posjet ostacima Berlinskog zida: nadaleko poznate East Side Gallery s brojnim proslavljenim muralima, među kojima je i čuveni “Poljubac”, poljubac sovjetskog lidera Leonida Brežnjeva i istočnonjemačkog kolege Ericha Honeckera, jedan od zaštitnih znakova preostalog komada Berlinskog zida. Odlazak do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Predlažemo zajednički odlazak na currywurst, kobasicu koju dobijete  u kartonskoj posudi, prelivenu sosom koji podsjeća na umak od rajčice sa curryem dodatno posute curryem u prahu. Ovo je osnovna varijanta, koja košta 2-3€, a možete uz to uzeti i pomfrit ili lepinju, onda je cijena recimo 3,5-4,5€. Kiosci koji nude ovakav snack nalaze se po cijelom gradu. Slobodno vrijeme za večernju šetnju po predivno osvijetljenom gradu. Noćenje.

 3. dan | BERLIN
Doručak. Nastavak razgledavanja grada pješice. Alexanderplatz – centar bivšeg istočnog Berlina gdje se nalazi i najviši toranj u Njemačkoj s kojeg se pruža prekrasna panorama na grad i koji godišnje posjeti više od milijun posjetitelja (fakulatativno odlazak na vrh tornja); Nikolaviertel, katedrala Berliner Dom (ulaz se naplaćuje), avenija Unter den Linden; Opera; Humboltovo sveučilište; Bebel Platz;  Pariser Platz;  Brandenburška vrata-ponosni simbol nekadašnje prijestolnice njemačkog carstva. Reichstag – posjet sjedištu njemačkog parlamenta sa prekrasnom kupolom koji slovi za najposjećeniju Berlinsku znamenitost; Potsdamer Platz- moderno središte s izvanrednim primjerima suvremene arhitekture. Odlazak do Kurfürstendamma ili popularnije zvano Ku’damm  – najpoznatija ulica nekadašnjeg zapadnog Berlina sa brojnim trgovinama. U blizini je jedan od najvećih zooloških vrtova u Europi te kolodvor ZOO. Navečer predlažemo odlazak na Hackescher markt– četvrt punu restorana i barova.  Noćenje.

4. dan | BERLIN – STREET ART TOUR
Doručak. Odlazak na street art turu (pješice i javnim prijevozom). Berlin je živi spomenik uličnoj umjetnosti. Turu započinjemo u trendi četvrti Kreuzberg, poznatoj po mnoštvu šarolikih grafita/murala i jedna je od najživopisnijih multikulturalnih četvrti grada. Nastavljamo dalje do četvrti Friedrichshain i Neukölln, također značajnih street art žarišta u gradu. Pogledati ćemo djela poznatih umjetnika kao što su Blu, OsGemeos, JR, MTO, ROA… Slobodno vrijeme za šetnju Berlinom, kupovinu, posjet muzejima i galerijama. Noćenje.

5. dan | BERLIN, DRESDEN, OSIJEK
Doručak. Odlazak iz Berlina te vožnja do Dresdena- takozvane „Firenze na Labi” jedan od najljepše obnovljenih gradova Njemačke. Razgled grada: katedrala, dvorac, Zwinger, crkva Frauenkirche, Bruhlska terasa, Semper opera, Zid saskih vojvoda…Slobodno vrijeme za posjet muzejima sa velikom riznicom umjetničkog blaga te najpoznatijom Rafaelovom Madonom…Nastavak putovanja prema Osijeku. Dolazak u Osijek u noćnim satima.

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  1.650 KN   1.490 KN LAST MINUTE

Doplata za jednokrevetnu sobu: 465 kn

 

Cijena aranžmana uključuje: autobusni prijevoz, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, izleti i razgledi prema programu, pratitelja Ora toursa, troškove organizacije i rezervacije, jamčevinu aranžmana i osiguranje od odgovornosti.

Doplate u agenciji (prijave uz rezervacije): zdravstveno osiguranje i rizik od otkaza Wiener d.d. 60 kn.


Napomena:
u hotelu nema trokrevetnih soba!

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days