London i Harry Potter

London i Harry Potter
  • Polazak dolazak 5.10. - 8.10.2017.
  • Cijean putovanja po osobi 2.590 kn LM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPAA09


Datum putovanja: 5.10. – 8.10.2017. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 4 dana/3 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  | ZAGREB – LONDON
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za London na liniji OU 490 u 8:30 sati. Dolazak u London u 10:00 sati po lokalnom vremenu. Panoramski razgled Londona autobusom: Marble Arch – Westminster Abbey – Tower of London, tvrđava na sjevernoj strani Temze, utemeljena 1066. nakon normanskog osvajanja, poznatija kao zatvor kroz dugu povijest – Houses of Parliament, sjedište vlade poznatije i kao Westminsterska palača – Buckinghamska palača, službena kraljevska rezidencija – Knightsbridge, dio središnjeg Londona gdje se nalaze ekskluzivne i poznate trgovine i dom mnogih poznatih svjetskih bogataša – Hyde Park – City, povijesno srce grada, danas poznatije kao poslovno i financijsko središte cijelog Ujedinjenog Kraljevstva – Katedrala sv. Pavla i u nastavku Millennium Bridge (korišten u serijalu o Harryju Potteru) – Kensington Park – Royal Albert Hall, svjetski poznata koncertna dvorana otvorena 1871. g. – West End, dio središta grada u kojem su smještene najveće turističke atrakcije, poznato i po intenzivnom kazališnom životu – Trafalgar Square. Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem putovanja do Piccadily Circusa – ljubitelji Harryja Pottera prepoznat će scenu iz filma „Harry Potter i darovi smrti“ koja je snimljena na Piccadillyju a u kojoj se Harry, Ron i Hermione pokušavaju skriti od Žderača smrti u običnom, bezjačkom kafiću –, odnosno Oxford Streeta, jedne od najpoznatijih modnih ulica. Noćenje.

2. dan | LONDON
Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja u šetnju Londonom po lokacijama koje su korištene u filmovima iz serijala o Harryju Potteru: do Big Bena i Houses of Parliament, gdje u serijalu žive bezjaci („obični“ ljudi, odnosno oni koji ne znaju čarati) preko King Cross stanice i poznatog „skrivenog“ kolosijeka 9 ¾ koji u serijalu vodi prema Hogwartsu – u neposrednoj blizini slavnog zida gdje se danonoćno fotografiraju i mladi i stari nalazi se suvenirnica s Harry Potter čarobnim štapićima, naočalama, itd. Kraj stanica King’s Cross nalazi se kolodvor St. Pancras International, ispred čije je neogotičke fasade automobil Ford Anglia Rona Weasleyja poletio, u filmu „Harry Potter i Odaja tajni“. Prošetat ćemo do četvrti Soho gdje se nalazi House of Minalima, vizualni svijet J.K.Rowling u kojemmožete vidjeti originalnu Hogwarts Express kartu, Hogwarts pismo o primitku na fakultet, Daily Prophet novine, itd. Za sve koje ne zanima toliko Harry Potter preporučujemo individualni odlazak u Nacionalnu galeriju, jednu od najpoznatijih svjetskih galerija slika smještenu na istom trgu. U Nacionalnoj galeriji možete vidjeti slavne slike Van Gogha, Moneta, Tizijana, Holbeina, Rubensa, Raphaela, itd. Šetnja do Covent Gardena, dijela grada poznatog po dućanima, restoranima, kazalištima, itd. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja do panoramskog kotača British Airways London Eye s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad – u njegovoj neposrednoj blizini je i stanica podzemne željeznice Westminster, što je jedna od glavnih polaznih postaja s koje Harry u serijalu putuje. Moguć odlazak i u Muzej Madame Tussaud. Noćenje.

3. dan | LONDON: fakultativno obilazak Warner Brothers filmskih studija
Doručak. Danas predlažemo odlazak s pratiteljem putovanja na obilazak Warner Brothers filmskih studija u kojima je sniman serijal – zakoračite u scene iz serijala koje su se tu snimale duže od 10 godina; posjetite originalne filmske setove s kostimima koji su korišteni, dobit ćete pregled nad tehnologijom koja je korištena, itd. (uplata ovog izleta moguća je samo u poslovnici prilikom kupovine aranžmana). Povratak u grad i slobodno vrijeme za posjet ostalim najvažnijim londonskim muzejima (Victoria and Albert, British Museum, Muzej voštanih figura Madame Tussaud, Tate Gallery itd.) ili slavnim londonskim robnim kućama Harrods, Selfridges, Hamleys – najpoznatiji dućan s igračkama, itd. Predlažemo odlazak na Camden Market, jedan od najslavnijih uličnih sajmova na svijetu ili objed u tipičnom londonskom pubu, šetnju do Abbey Roada, ulice koju su proslavili Beatlesi fotografirajući se na pješačkom prijelazu te ulice za album Abbey Road iz 1969. godine, itd. Noćenje.

4. dan | LONDON – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Polazak transfera za zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Londona za Zagreb na liniji OU 491 u 10:50 sati. Dolazak u Zagreb u 14:05 sati po lokalnom vremenu.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   2.990 kn   2.590 kn LAST MINUTE

Cijena aranžmana za dijete do 16 god. na pomoćnom krevetu u sobi s dvoje odraslih:  1.690 kn

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb-London-Zagreb, pratitelja, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s kontinentalnim doručkom, transfer od/do zračne luke u Londonu, poludnevni razgled grada autobusom, razglede pješice i javnim prijevozom uz pratitelja putovanja, te troškove organizacije i prodaje putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe 1.090 kn, doplata za jednokrevetnu sobu 1.290 kn, ULAZNICU ZA WARNER BROTHERS FILMSKI STUDIO, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi, putno zdrastveno osiguranje i rizik od otkaza (preporučujemo)!


OBITELJSKA SOBA NA UPIT!

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

 

ULAZNICA ZA WARNER BROTHERS FILMSKI STUDIO (grupna cijena za minimum 10 putnika, uplata prilikom kupovine aranžmana): 
370 kn odrasli, 270 kn djeca od 5 – 15 godina 

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)


Cijene fakultativnih sadržaja i ulaznica (prema stanju iz srpnja 2017. god., mogu biti podložne promjeni):
ulaznica za Muzej voštanih figura Madame Tussauds 34 GBP; British Airways London Eye 25 GBP; cijena povratne vožnje Temzom do Greenwicha (Westminster Bridge – Greenwich) cca. 16,50 GBP; Westminster Abbey 20 GBP; St Paul’s Chatedral 18 GBP; Tower of London 25 GBP, nacionalni muzeji su besplatni (British Museum, National Gallery, Tate Modern, Tate Britain i sl.)


Napomene:
zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni.

 
Minimum prijavljenih putnika: 20

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days