Madeira, rajski otok

Madeira, rajski otok
  • Polazak dolazak 22.11. - 26.11.2017.
  • Cijean putovanja po osobi 4.690 kn FM
  • Smještaj hotel 3*/4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Venecije, transfer iz Zagreba
  • Šifra EPAA032


Datumi putovanja: 22.11. – 26.11.2017. zrakoplovom iz Venecije, transfer iz Zagreba

Trajanje putovanja: 5 dana/4 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE:
 uključeni izleti i ulaznice prema programu!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – VENECIJA – LISABON – FUNCHAL
Sastanak putnika i polazak autobusa (doplata) prema Veneciji u ranim jutarnjim satima (detalji polaska u završnoj obavijesti). Let zrakoplovom TAP Portugal za Lisabon na liniji TP 867 u 11:45 sati. Dolazak u Lisabon u 13:50 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja letom TAP-a za Funchal, glavni grad otoka Madeire u 15:20 sati. Dolazak na Madeiru u 17:05 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan | FUNCHAL
Doručak. Poludnevni razgled Funchala, glavnog grada ovog šarolikog otoka s lokalnim vodičem i pratiteljem: obići ćemo vrtove Quinta Vigia, mjesto gdje se nalazi službena rezidencija predsjednika regionalne vlade, nastavljajući prema parku svete Katarine. Potom ćemo se uputiti prema gradskom središtu gdje ćemo posjetiti katedralu iz 15. stoljeća. Razged ne bi bio potpun bez posjeta živopisnoj tržnici Mercado dos Lavradores punoj cvijeća i voća, naročito egzotičnog (mango, papaya, guava, itd.), u središtu tržnice. Tržnica ribe ima počasno mjesto. Otići ćemo i do manufakture ručnih radova, a završetak obilaska čeka nas u prekrasnom botaničkom vrtu (ulaznica uključena) gdje se nalaze biljke sa svih strana svijeta kao i razni endemski primjerci. Slobodno poslijepodne za šetnju čarobnim mjestom punim zelenila, cvijeća i parkova, za kupovinu suvenira ili osobne programe. Funchal je osnovan 1421., za vrijeme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „najčišće europske prijestolnice“, a zaljubljenicima u nogomet poznat je i kao rodni grad Cristiana Ronalda. Noćenje.

3. dan | FUNCHAL: izlet CAMARA DE LOBOS – PORTO MONIZ – SAO VICENTE
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet na zapadni dio otoka s mjesnim vodičem otkriva ljepote obala Madeire: ribarsko selo Camara de Lobos, poznato po terasastim nasadima banana i vinove loze, ribarsko seoce koje je nadahnulo Sir Winstona Churchilla da ga ovjekovječi na slikarskom platnu – rt Cabo Girão, druga najviša morska stijena na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na zaljev Funchala – slikovito selo Ribeira Brava usred nasada šećerne trske – Porto Moniz s prirodnim morskim bazenima od crne lave. Stanka za ručak (uključen u cijenu). Nastavak vožnje prema slikovitom mjestu São Vicente. Poslijepodne vožnja kroz rezervat prirode velika šuma Laurissilva – prekrasni krajolici unutrašnjosti otoka u Encumeadi gdje se za lijepa vremena može uživati u pogledu na obje strane otoka. Povratak u Funchal. Noćenje.

4. dan | FUNCHAL: izlet EIRRA DO SERRADO – PICO DE BARCELOS – MONTE
Doručak. Odlazak iz hotela. Izlet do vrha Pico Barcelos s prekrasnim pogledom na zaljev i planinske vrhunce. Vožnja kroz šume eukaliptusa i zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama s pogledom na „dolinu opatica“ Cural des Freiras gdje su se one u 16. st. skrivale od gusara. Zaustavljanje u selu Monte, šest km od središta grada, gdje se u crkvici Nossa Senhora da Monte nalazi grob posljednjeg habsburškog vladara Karla, koji je raspadom Austro-Ugarske abdicirao i otišao u azil na Madeiru, gdje je i umro šest mjeseci poslije od upale pluća. Inače je crkvica poznata i kao mjesto hodočašća svake godine 15.8. Mogućnost spuštanja drvenim koritima-sanjkama (poznata turistička atrakcija, plaćanje na licu mjesta) do doline. Nastavljamo prema Eirra do Serrado otkud se pruža jedan od najljepših pogleda na otok. Transfer do hotela. Slobodno vrijeme za uživanje na Madeiri. Noćenje.

5. dan | FUNCHAL –LISABON
Rani transfer na aerodrom (doručak u obliku paketa). Let za Lisabon i nastavak leta iz Lisabona prema Veneciji. Po dolasku u Veneciju organizirani autobusni prijevoz do Zagreba (doplata).

 

Cijena aranžmana po osobi: 4.790 kn 4.690 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

 


Cijena aranžmana uključuje:
prijevoz zrakoplovom Venecija-Lisabon-Funchal-Lisabon-Venecija, pratitelja, smještaj u hotelu 3/4* u Funchalu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 4 noćenja s doručkom, transfere od/do zračne luke u Funchalu, poludnevni razgled grada u Funchalu, ulaznicu za Botanički vrt u Funchalu, ručak na cjelodnevnom izletu 3. dan, službenog gradskog vodiča na Madeiri, sve izlete prema programu i troškove organizacije i prodaje.

Cijena aranžmana ne uključuje: obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn (iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata), doplata za jednokrevetnu sobu 1.290 kn, povratni tranfser Zagreb – Venecija – Zagreb 590 kn, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.


Soba s pomoćnim krevetom na upit!


Napomene:
 zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Odgovorni organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja TAP Portugal objavljenom u siječnju 2017. godine i podložna su promjeni.

 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 25

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days