Advent u Madridu

Advent u Madridu
  • Polazak dolazak 6.12. – 10.12.2017.
  • Cijean putovanja po osobi od 2.790 kn FM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Ljubljane, mogućnost transfera iz Zagreba
  • Šifra EPPT36


Datum putovanja: 6.12. – 10.12.2017. 
zrakoplovom iz Ljubljane, mogućnost transfera iz Zagreba

Trajanje putovanja: 5 dana/4 noćenja

 

Kao rijetko koja prijestolnica u svijetu, Madrid impresivnošću i monumentalnošću svojih trgova i palača svjedoči o ulozi koju je imperijalna Španjolska imala u povijesti te koju ima danas.
Pođete li sa Španjolskog trga uz skulpturu Miguela de Cervantesa niz kozmopolitsku Gran Vía-u, uz bezbroj šarmantnih bistroa, raskošnih palača i blještavih robnih kuća, doći ćete na Plaza de Cibeles, kultno mjesto navijača Real Madrida, a Palacio de Comunicaciones u pozadini bit će odlična kulisa Vaše fotografije za pamćenje.
Nećete požaliti što ste u Madridu, najvatrenijoj europskoj prijestolnici.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/LJUBLJANA – MADRID noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci J.P Ljubljana je predviđen u jutarnjim satima (mogućnost organiziranog prijevoza iz Zagreba uz doplatu) nakon čega slijedi prijava na let i polet zrakoplova u kozmopolitski grad Madrid, izgrađen na obroncima gorja Sierra del Guadarrama. Po dolasku slijedi panoramski razgled grada: Passeo de la Castellana, najduža gradska avenija – muzeji – stadion nogometnog kluba Real, Bernabéu – najpoznatiji madridski trg Cibeles s fontanom Fuente de la Cibeles – gradska vrata Alcalá – arena za borbe bikova Las Ventas – trg Plaza España – glavna poslovna ulica Gran Via – gradski park Retire. Vožnja do hotela, smještaj i noćenje

2. dan | MADRID doručak, noćenje
Doručak. Odlazak do veličanstvene Kraljevske palače, najveće zapadnoeuropske palače i službene rezidencije kraljevske obitelji, koja se u današnje vrijeme koristi samo za državne ceremonije. Sadašnji kralj stanuje van Madrida, u umjerenijoj palači Zarzuela. Šetnja pokraj Kraljevskog kazališta – popularno nazvanog El Real i glavne madridske operne kuće do trga Mayor – najvećeg i najljepšeg renesansnog trga s brojnim kavanama, barovima i restoranima. Upravo na ovom trgu ćete doživjeti najbolju atmosferu španjolske prijestolnice. Nakon kraće stanke, nastaviti ćemo do „srca Madrida“ odnosno trga Puerta del Sol koji predstavlja pravi centar Madrida. Osim što je na ovom trgu smještena španjolska vlada, krase ga brojne fontane, trgovine i restorani. Noćenje.

3. dan | MADRID (IZLET: SEGOVIA-EL ESCORIAL) – MADRID doručak, noćenje
Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada! Po želji, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u pokrajinu Castilla. Put će nas voditi do simpatičnog gradića Segovia u kojem se nalazi najbolje očuvan rimski vijadukt u Španjolskoj i bajkoviti srednjovjekovni dvorac Alcázar. Nakon razgleda, slijedi vožnja u El Escorial do kraljevske palače – najvećeg arhitekturnog i umjetničkog djela španjolske arhitekture iz 16 stoljeća. Ova najveća španjolska zgrada ima čak 16 dvorišta, 2673 prozora, 1200 vrata i 86 stepenica, a najviše se ističe samostanom, knjižnicom i mauzolejem u kojem se nalaze grobnice španjolskih kraljeva od Karla V. nadalje. Povratak u Madrid, noćenje.

4. dan | MADRID (IZLET: TOLEDO) – MADRID doručak, noćenje
Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje grada! Po želji, mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Toledo, glavni grad pokrajine Castilla – La Mancha. Moći ćete uživati u šetnji srednjovjekovnim ulicama grada koji je pod zaštitom UNESCO-a do jedne od najljepših gotskih katedrala u Španjolskoj i do crkvice Santo Tomé, koju je ukrasio poznati španjolski slikar El Greco. Povratak u Madrid i slobodno vrijeme u poslijepodnevnim satima. Navečer predlažemo odlazak na predstavu flamenca, tradicionalni španjolski ples (ulaznica uz doplatu).

5. dan | MADRID – LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
Doručak. Nedjeljno prijepodne je predviđeno za odlazak do četvrti Lavapiés u kojoj se na trgu El Rastro posljednjih 100 godina odvija najveći buvljak. Na ovoj otvorenoj tržnici se mogu pronaći brojni ručno izrađeni proizvodi kao i zanimljivi pokloni za vaše najdraže. Nakon razgleda sajma, vrijeme je da po želji kušate tradicionalnu španjolsku slasticu – Churros, ukusno prženo tijesto koje se umače u umak od čokolade. Za ljubitelje umjetnosti, biti će vremena za obilazak muzeja Reina Sofia ili Thyssen-Bornemisza. Ljubitelji gastronomije se mogu prepustiti čarobnim okusima španjolskih tapasa, a ljubitelji prirode uživati u prirodnim ljepotama najvećeg gradskog parka Retiro. Prijevoz do zračne luke Barajas je predviđen u poslijepodnevnim satima, a polet zrakoplova u večernjim satima. Po dolasku u Ljubljanu, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI (min. 35 putnika):   2.950 KN   2.790 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi do 30.9. odnosno do popunjenja kapaciteta!

 

Cijena aranžmana uključuje: zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana – Madrid – Ljubljana, transfer zračna luka – hotel – zračna luka, panoramski razgled grada, četiri noćenja s doručkom u hotelu 3*, vanjske razglede prema programu, pratitelja putovanja, troškove organizacije putovanje.

Cijena aranžmana ne uključuje: obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 890 kn (podložna promjenama), povratni tranfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn, doplata za manji br. putnika 230 kn, jednokrevetna soba 840 kn, , 


Popusti: dijete od 2-12 god na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe 10%.


Fakultativna ponuda, cijene po osobi (uz najmanje 10 osoba):  

– izlet u Toledo: 380 kn (uključene ulaznice u katedralu i crkvu)
– izlet u gradić Segovia/El Escorial 450 kn (uključene ulaznice)
– flamenco predstava s uključenim pićem 270 kn

Napomena: za izlete je potrebna prijava min. 20 putnika.

Doplate po želji na putu: trošak dodatnih ulaznica i lokalnog prijevoza cca 310 kn.


Napomena: 
za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. A zatim 2 dana prije putovanja završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 

Minimalni broj putnika: 35

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days