Estonija, Tallinn

Estonija, Tallinn
  • Polazak dolazak 17.3. - 19.3.2017.
  • Cijean putovanja po osobi od 2.190 kn LM
  • Smještaj hotel 3*/4*
  • Prijevoz autobusom
  • Šifra EPAA43


Tallinn – grad iz bajki

Datum putovanja: 17.3. – 19.3.2017. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 3 dana/2 noćenjaPROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – TALLINN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Tallinn u 08:00 sati. Po dolasku u Tallinn u 11:30 ukrcaj u autobus i odlazak u razgled grada. U Tallinnu je lako zaboraviti da je riječ o prijestolnici jednog vrlo modernog europskog naroda: zakoračivši u Stari grad kao da se vraćate natrag u vrijeme srednjeg vijeka, vrijeme vitezova i princeza zatočenih u kulama oko grada. Grad je kompaktan i jednostavan za istraživanje, sa svim najvažnijim znamenitostima smještenim oko Starog grada. Stoljećima stare ulice popločene kockama, zanimljive fasade, gotičke crkve i skrivena dvorišta – a sve to obgrljeno srednjovjekovnim zidinama i tornjevima – najveća su talinska atrakcija. Panoramski i pješački razgled Tallinna obuhvaća jezgru grada, katedralu iz 13.st., rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, vidjet ćemo gradsku vijećnicu i mnoge palače iz doba Hanse, dvorac Tompea te ćemo panoramski pogledati i novi dio grada kao i amfiteatar na otvorenom gdje je između ostalog 1988.g. krenula „Pjevajuća revolucija“. Poslije razgleda odlazak u hotele i smještaj u sobe. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.

2. dan | TALLINN – HELSINKI – TALLINN
Doručak. Poslije doručka organizirani odlazak u luku na brod za Helsinki (ulaznica za brod uključena u cijenu). Plovidba Baltičkim morem do finske prijestolnice traje otprilike dva sata. Po dolasku u luku ukrcaj u autobuse i odlazak u panoramski razgled grada. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Među razglašenijim Stockholmom i Oslom Helsinki itekako zavređuje pozornost posjetitelja – „Bijeli grad sjevera“ je nevjerojatno šarmantan grad koji će vas osvojiti svojim znamenitostima, neobičnim stjenovitim izgledom, fantastičnim trgovinama (svakako posjetite Design District!), odličnom gastro scenom, itd. Slobodno poslijepodne za osobne programe, posjete muzejima, kupovinu, i sl. Povratak brodom u Tallinn u večernjim satima. Noćenje.

3. dan | TALLINN: fakultativno izlet u Tartu – ZAGREB
Doručak. Odjava iz soba (prtljaga će se odložiti u za to namijenjenu prostoriju). Mogućnost odlaska na izlet u Tartu, drugi estonski grad po veličini i sjedište najpoznatijeg estonskog sveučilišta, intelektualno, duhovno i kulturno sjedište Estonije. Estoncima je Tartu vrlo važan: u 19. stoljeću Tartu je bio koliijevka narodnog preporoda. Po dolasku u grad razgled najvažnijih znamenitosti s lokalnim vodičem: luteranska crkva sv. Ivana, gradska vijećnica, zgrada Sveučilišta, ruševine katedrale iz 13.st., itd. Povratak u Tallinn u poslijepodnevnim satima. Za one koji žele provesti još jedan dan u Tallinnu, predlažemo odlazak u baroknu Kadriorg palaču – veličanstvenu palaču je dao graditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I., namjena je prvotno bila rezidencijalna. Danas je u Kadriorg palači smještena impozantna zbirka flamanskog, talijanskog i ruskog slikarstva, a njezin vrt je jedan od najljepših vrtova u Estoniji. Osim palače Kadriorg (smještene u istoimenoj četvrti) predlažemo da posjetite KUMU, Estonski umjetnički muzej u kojem je smještena i najveća zbirka najznačajnijih estonskih umjetnika ili Maarjamäe brdo sjeverno od grada na kojem su sačuvane relikvije iz II. sv. rata i sovjetskog perioda estonske novije povijesti. Transfer u zračnu luku u poslijepodnevnim satima. Najavljeni let za Zagreb u 21 sat, dolazak u 22:35 sati po lokalnom vremenu.

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   

Hotel 3*:  2.990 kn  2.190 KN LAST MINUTE 

Hotel 4*:  3.290 kn  2.390 KN FIRST MINUTE

First minute popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Tallinn-Zagreb, pratitelja, smještaj u hotelu 3* ili 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi dva noćenja s doručkom, razgled Tallinna prvi dan s lokalnim vodičem, prijevoz autobusom na turi, cjelodnevni izlet u Helsinki, povratni brodski prijevoz na liniji Tallinn-Helsinki-Tallinn, razgled Helsinkija te troškove organizacije i prodaje

Cijena aranžmana ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 890 kn (podložne promjenama), doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu 3* 390 kn, u hotel 4* 590 kn; izlet u Tartu, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

Cjelodnevni izlet u Tartu (uključena ulaznica u Sveučilište) za min. 30 putnika: 320 kn


Napomene:

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

 


Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days