Nova godina u Provansi

Nova godina u Provansi
  • Polazak dolazak 28.12.17. - 1.1.2018.
  • Cijean putovanja po osobi 2.290 kn FM
  • Smještaj hoteli 2*/3*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra NGEPAA09


Nica – Aix en Provence – Saint-Rémy de Provence – Avignon – Chateauneuf du Pape – Les Baux-de-Provence – Pont du Gard – Arles – Gordes – Roussillon – Saint-Paul-de-Vence 

Datum putovanja: 28.12.2017. – 1.1.2018. autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 5 dana/4 noćenja


Na kugli zemaljskoj postoje mnogi prelijepi krajolici, čudesne regije i zemlje. I tako prekrasne da je teško riječima opisati. Provansa je jedna od takvih regija, tako idilično lijepa kao da je sišla s platna kakvog impresionista… Protkana sjajnom svjetlošću koju su voljeli upravo impresionisti, prožeta mirisima, natopljena suncem, jednostavno neodoljiva.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  | ZAGREB/RIJEKA – AZURNA OBALA
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, turistički peroni 502-506 u 4:30 sati, mogućnost polaska iz Karlovca u 5:15 sati te sa stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 7:00 sati (polazak iz Karlovca i s Vrata Jadrana potrebno je prijaviti prilikom rezervacije aranžmana, točno mjesto ukrcaja u Karlovcu bit će u završnoj obavijesti prije putovanja). Vožnja kroz Sloveniju i sjevernu Italiju prema Genovi preko Savone, panoramskom cestom iznad ligurske obale do francuske granice uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na Azurnu obalu u kasnim poslijepodnevnim satima. Posjet Nici, glavnom gradu regije i petim najvećim gradom u Francuskoj, od 19. st. mjestom u koje ljudi dolaze upijati sunce kroz cijelu godinu, čija izuzetna klima, toplina i svjetlost privlače i umjetnike kao i hedoniste već dva stoljeća… Panoramska vožnja gradom i šetnja njezinim najljepšim dijelom – starim gradom, slikovitom četvrti obojanom u fasade pastelnih boja, po ozračju pomalo „talijanskom“ dijelu grada gdje ćete osjetiti duh Nice u potpunosti. Smještaj u hotel na području Nice/Cannesa. Noćenje.

2. dan | AZURNA OBALA – AIX-EN-PROVENCE – LES BAUX-DE-PROVENCE – SAINT-RÉMY DE PROVENCE – AVIGNON
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u unutrašnjost Provanse prema negdašnjem glavnom gradu regije, otmjenom i živahnom Aix-en-Provenceu, rodnom gradu slavnog slikara Paul Cézannea. Aix je do 15. st. bio glavni grad regije, a njegova dopadljivost i otmjenost razlog je što je Aix na glasu kao jedan od Francuzima najdražih gradova. Šetnja starom gradskom jezgrom pune atmosfere prohujalih stoljeća: Cours Mirabeau – Place Albertas – gradska vijećnica – katedrala sv. Spasitelja. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu tipičnih provansalskih suvenira ili poznati slatkiš callisons. U poslijepodnevnim satima odlazak prema jednom od najljepših sela Francuske (službeno se nalazi na toj listi), poznatom srednjovjekovnom, utvrđenom gradiću na stijeni, Les Baux. Šetnja srednjovjekovnim uličicama punim trgovina, restorana, itd. U nastavku dana odlazimo u Saint-Rémy, prekrasno, tipično provansalsko mjestašce koje je svjetski slavno postalo zbog Van Gogha: u tom je selu poznati slikar naslikao jednu od svojih najljepših i najpoznatijih slika, „Zvjezdanu noć“, a tu je i boravio na liječenju. Godina provedena u Saint Remyju Van Goghu je bila i najteža i najkreativnija u cjelokupnom stvaralaštvu, bio je iznimno produktivan i mnoge njegove slavne slike upravo su tu naslikane. U ovom ljupkom mjestu osjetit ćete da ste u srcu Provanse i shvatiti zašto je Saint-Rémy bio i jest omiljen mnogim slavnim osobama. Smještaj u hotel na području Avignona. Noćenje.

3. dan | AVIGNON – CHTEAUNEUF DU PAPE – PONT DU GARD – ARLES – AVIGNON
Doručak. Odlazak u staru jezgru Avignona, jednog od najljepših gradova Provanse, grada povijesti i umjetnosti poznatog i kao „papinski grad“, ime koje zahvaljuje svom statusu iz 14. stoljeća. Danas je Avignon poznat i kao kazališni grad jer se u njemu svako ljeto odvija jedan od najpoznatijih europskih kazališnih festivala. Avignon nas očekuje okružen zidinama u dužini od 4,5 km. Na popis mjesta svjetske baštine u Europi, u sklopu stare jezgre Avignona, svrstana je Papinska palača, njezin episkopalni kompleks i Avignonski most. Nakon slobodnog vremena uputit ćemo se prema slavnom vinogradarskom mjestu, nekoć papinskom posjedu Chateauneuf du Pape, gdje su od 14.st. počeli uzgajati vinovu lozu. Posjet jednoj od poznatih vinarija s degustacijom poznatog vina iz regije (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije predaha uz čašu vina izlet po Provansi nastavljamo odlaskom do mosta Pont du Gard, najočuvanije građevine iz rimskog perioda koja je služila kao most i akvadukt, a danas je jedan od najposjećenijih francuskih spomenika (doplata za ulaz na licu mjesta). Za kraj dana posjetit ćemo Arles na rijeci Roni, grad kojeg krase mnogobrojni rimski spomenici i po ljepoti poznate Arlezijanke. Po dolasku u Arles, grad u kojem se danas odvija najpoznatiji fotografski festival u Francuskoj i gdje se nalazi najpoznatija škola fotografije, prošetat ćemo starim središtem grada, od katedrale St. Trophime – gradska vijećnica iz 17. st. – rimska Arena – Place Forum (na njemu se nalazi poznati kafić sa slavne slike Vincenta Van Gogha „Le Café de Nuit“). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | AVIGNON – MUZEJ LAVANDE U COUSTELLETU – GORDES – ROUSSILLON – MANOSQUE: posjet tvornici L’OCCITANE – AZURNA OBALA
Doručak. Odjava iz hotela. Za početak dana posjetit ćemo Muzej lavande u Coustelletu, staru farmu obitelji proizvođača biljke koja je simbol Provanse (doplata za ulaznicu na licu mjesta). U regiji Luberon u kojoj se ovaj dan nalazimo posjetit ćemo nakon toga jedno od najljepših i najpoznatijih sela, Gordes. Sa svojim smještajem na rubu platoa Vaucluse, sljubljen s brežuljkom na koji se naslanja, romantičnim uličicama, nadsvođenim arkadama i dvorcem iz 16.st. Gordes je dragulj Luberona i obljubljeno mjesto mnogim umjetnicima i slavnim osobama, a nerijetko se pojavljuje i u filmovima. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se pitoreskno mjesto, Roussillon – jedno od najzanimljivijih provansalskih sela, neobičnog krajobraza: krajolik je pomalo svemirski, s neobičnim crvenim stijenama i kamenolomima, a samo selo, u toplim bojama od tamne žute do oker nijansi, apsolutno se svrstava u obvezne posjete u Provansi. Putovanje prema Azurnoj obali i smještaj u hotel na području između Cannesa i Nice. Noćenje.

SRETNA NOVA 2018.!

5. dan | CANNES – ST.-PAUL-DE-VENCE – RIJEKA/ZAGREB 
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja do najljepšeg sela Provanse, mjesta inspiracije brojnih umjetnika, mjestašcu Saint-Paul-de-Vence. Saint-Paul je desetljećima meka i utočište slavnih francuskih umjetnika, mnogi su tu imali svoje ljetne adrese, a neku su se tu i vjenčali: slavni Yves Montand i Simone Signoret. Šetnja glavnom ulicom utvrđenog mjesta s brojnim umjetničkim galerijama do fontane, crkve i groblja na kojem je sahranjen slavni slikar i stanovnik mjesta, Mark Chagall. Kraće slobodno vrijeme. Povratak prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Rijeku/ Karlovac/Zagreb u kasnim večernjim satima.

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  2.490 KN  2.290 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE cijena vrijedi do obavijesti o popunjenju kapaciteta po FM cijeni! Ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom, turističkog pratitelja, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 2 noćenja s doručkom na Azurnoj obali (područje Cannes/Nica) i 2 noćenja s doručkom na području Avignona, sve razglede i izlete prema programu, boravišnu pristojbu, te troškove organizacije i prodaje

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.290 kn, ulaznice za muzeje, izložbe i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje te troškove osobnih narudžbi.

Cijene ulaznica (informativno prema stanju iz srpnja 2017., mogu biti podložne promjeni): Muzej lavande u Coustelletu 5,5 € (grupna cijena); posjet vinariji i degustacija vina u Chateauneuf du Pape 150 kn; Arena u Arlesu 6,5 €; Papinska palača u Avignonu 11 €; most sv. Benezeta u Avignonu 5 € – skupna cijena za palaču i most 13,5 €; Pont du Gard 5 €

Napomena: organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda obilaska znamenitosti ovisno o radnom vremenu muzeja, prometnoj situaciji, vremenskim prilikama, državnim praznicima, mogućem dobivanju satnice rezervacije za određeni grupni popust, itd.

Polazak iz Karlovca moguć je samo u slučaju prijavljenih putnika iz Rijeke! Obavezno napomenuti pri uplati aranžmana.

 

Minimalan broj putnika: 40

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days