Advent u Pragu

Datumi putovanja

7.12. - 10.12.2023.

Trajanje putovanja

3 dana/ 2 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijena
07.12.2023.170 EUR (1.280,86 kn)
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, OSIJEK – polazak
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 22:00 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Noćna vožnja kroz Mađarsku, Slovačku, Češku.

2. dan, PRAG
Dolazak u Prag u prijepodnevnim satima. Razgled grada: Namesti republika, Praška brana, Karlovo sveučilište, Staromestske namesti, Židovska četvrt, Havelska tržnica, Narodna ulica, Narodno kazalište… Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak javnim prijevozom na božićni sajam. Noćenje.

3. dan, PRAG
Nakon doručka nastavak razgleda grada autobusom i pješice: gornji grad Hradčany, katedrala Sv.Vita, Praški dvorac, barokna četvrt Mala strane, šetnja Karlovim mostom do Starometskih Namesti, crkva Sv.Nikole, Apostolski sat, te dalje do glavnog trga Vaclavske namesti. Razgled završavamo posjetom nove kinetičke skulpture Kafkine glave „K on sun“ umjetnika Davida Černya. Slobodno poslijepodne za vlastito otkrivanje grada, šetnju živopisnim ulicama, zavirite u neki od brojnih dućana ili posjetite poznate praške muzeja. Preporučamo vožnju Vltavom ispod poznatih praških mostova s pogledom na monumentalne spomenike uz rijeku (doplata). Noćenje.

4. dan, PRAG – BRATISLAVA – OSIJEK
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak prema Bratislavi. Razgled grada: Bratislavski Hrad koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad i tri države, vrata sv. Mihaela, katedrala sv. Martina, glavni trg s Rolandovom fontanom, stara vijećnica, Narodno kazalište… Slobodno vrijeme za ručak, nastavak vožnje prema Osijeku. Dolazak se očekuje se u kasnim večernjim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 3*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja cca 13 EUR.
DOPLATE NA LICU MJESTA: vožnja brodom po Vltavi 15 EUR.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 53 EUR (399,33 kn).

Planirani hotel: A&o Rhea 3*


Napomena: organizacija i održavanje božićnih sajmova je u nadležnosti gradskih uprava i turističkih ureda.

Napomene:
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera.
– U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Ora tours d.o.o. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava.
– U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Ora tours d.o.o., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja.
– Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Češka, službeno Češka Republika je država u Srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Češka država nastala je krajem 9. stoljeće kao Vojvodstvo Češka u sklopu povijesne Velikomoravske kneževine. Tijekom Drugog svjetskog rata, Češka je bila pod njemačkom okupacijom, a oslobođena je 1945. godine od strane Sovjeta i Amerikanaca . Češka je visoko razvijena država s naprednim gospodarstvom i visokim životnim standardom. Češka je uz to i članica Ujedinjenih naroda, Europske unije, NATO-a, OECD-a, OSCE-a i Vijeća Europe.

Napomena: Minimalan broj putnika za putovanje 40, a maksimalan broj putnika je 58. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.