Advent u Budimpešti

Datumi putovanja

2.-3.12., 9.-10.12., 16.-17.12.2023.

Trajanje putovanja

2 dana/ 1 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijena
02.12.2023., rasprodano!99 EUR (745,91 kn)
09.12.2023., rasprodano!99 EUR (745,91 kn)
16.12.2023., zadnje 2 sobe!99 EUR (745,91 kn)
Cijena aranžmana za dijete do 12 god. u sobi sa dvije odrasle osobe89 EUR (670,57 kn)
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Vrijednost više: HOTEL 4*!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, subota
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 05:45 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Vožnja autocestom preko Szekszarda, Paksa do Budimpešte. Zaustavljanje na brdu Gellert s utvrdom – Citadelom sa koje se pruža fantastičan pogled na Budim, Peštu, Dunav. (Citadela je trenutno u rekonstrukciji.) Razgleda grada autobusom i pješice: Trg Heroja sa spomenikom milenija, Andrassy bulevar, Bazilika sv. Stjepana, Opera, Parlament… Odlazak do pješačke zone Vaci ulice, šetnja središtem grada do poznate slastičarnice Gerbaud i Vörösmarty Ter. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za uživanje na božićnom sajmu na glavnom trgu Vörösmarty, te u kuhanom vinu i mirisu predivnog Kürtőskalácsa. Predlažemo odlazak na večernju romantičnu vožnju brodom po Dunavu (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, nedjelja
Nakon doručka nastavak razgleda povijesnog Budima s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom… Slobodno vrijeme za ručak, šetnju živahnim ulicama, posjet muzejima kojima ovaj grad obiluje. Polazak iz Budimpešte u kasnim poslijepodnevnim satima. Planirani povratak u Osijek u večernjim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 4*, razglede prema programu (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 12 EUR.

D
OPLATE NA LICU MJESTA: vožnja brodom po Dunavu uz čašu pjenušca 15 EUR.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 40 EUR (301,38 kn)

Planirani hotel: Verdi Grand Hotel 4*


Napomena: organizacija i održavanje božićnih sajmova je u nadležnosti gradskih uprava i turističkih ureda.

Napomene:
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera.
– U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Ora tours d.o.o. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava.
– U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Ora tours d.o.o., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja.
– Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 35, a maksimalan broj putnika je 58. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.