Advent u Krakowu

Datumi putovanja

7.12. - 10.12.2023.

Trajanje putovanja

3 dana/ 2 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakFIRST MINUTERedovna cijena
07.12.2023.159 EUR (1.197,99 kn)175 EUR (1.318,54 kn)
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
KRAKOW - WIELICZKA - BUDIMPEŠTA

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, četvrtak, OSIJEK – polazak
Polazak iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 21:30 sati, iz Belog Manastira (Ina pumpa) u 22:15 sati. Vožnja autobusom kroz Mađarsku i središnju Slovačku prema Poljskoj uz usputne odmore.

2. dan, petak, KRAKOW
U prijepodnevnim satima dolazak u Krakow, grada koji je do 17. stoljeća bio glavni grad Poljske a naziva se još i „četvrti Rim“. Razgled znamenitosti u pratnji vodiča: Trg Glavne tržnice (jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi), utvrda Barbican, toranj i crkva Sv. Djevice Marije (poznata po svom oltaru i zvuku trube svakog sata), Palača Krzystofory (danas povijesni muzej sa stalnim postavom), crkva Svete Ane (poznata po grobu Janu Kantyu koji se smatra jednim od najljepših baroknih grobova u svijetu), Jagelonsko sveučilište, Florijanska vrata, Dvorac Wawel s utvrdama, Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava (središnje svetište u Poljskoj). Odlazak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u sobe. Prema želji grupe, odlazak javnim prijevozom do poznatog glavnog trga Rynek Główny s popularnim katakombama koje su danas većinom pretvorene u restorane, pivnice i kavane. Noćenje.

3. dan, subota, KRAKOW – fakultativni izlet u rudnik soli Wieliczka
Nakon doručka fakultativno predlažemo poludnevni izlet autobusom u rudnik soli Wieliczka (uz doplatu). Skriven ispod grada, rudnik datira još iz srednjeg vijeka, a prostire se na 9 razina i doseže dubinu od 327 metara. Podzemlje Wieliczke sastoji se od gotovo 300 kilometara tunela i oko 3000 prostorija.
Za putnike koji ostaju u Krakowu, slobodno vrijeme za shopping, samostalno istraživanje grada. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnom božićnom sajmu na trgu Rynek Główny, najvećem gradskom trgu u Europi, površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st. sa čuvenom gotičkom Bazilikom Djevice Marije. Tijekom Adventa ovaj trg ima čarobnu atmosferu, a na mnogobrojnim štandovima možete kupiti sve tradicionalne božićne darove i slastice, te kušati različite specijalitete kao i neizostavno kuhano vino u različitim varijantama. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, nedjelja, KRAKOW – BUDIMPEŠTA – OSIJEK
Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja kroz središnju Slovačku u smjeru Budimpešte. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Kraći panoramski razgled Pešte: Andrassy Avenija, zgrada Opere, Trg Heroja, Bazilika Sv. Stjepana.. Šetnja poznatom Vaci ulicom, glavnom shopping ulicom s brojnim dućanima, suvenirnicama i kafićima. Kraći posjet najvećem božićnom sajmu u Budimpešti na glavnom gradskom trgu – Vörösmarty Tér.. Uživajte u čarobnoj predbožićnoj atmosferi, tradicionalnim slasticama i kuhanom vinu. Nastavak puta ka Hrvatskoj uz dolazak u vrlo kasnim noćnim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 3*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): izlet u rudnik soli s ulaznicama za rudnik soli Wieliczka uz stručno vodstvo 35 EUR (potrebno min. 20 osoba), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja cca 13 EUR.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 40 EUR (301,38 kn).

Planirani hotel: City SM Business & SPA 3* 


Napomene:
– raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera.
– u slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Ora tours d.o.o. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava.
– u slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Ora tours d.o.o., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja.
– potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 35, a maksimalan broj putnika je 58. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.