Advent u bajkovitoj Njemačkoj

Advent u bajkovitoj Njemačkoj
  • Polazak dolazak 10.12. - 13.12.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 1.290 kn FM
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka
  • Šifra ADEPOR07


Najljepši i najpoznatiji njemački božićni sajmovi: 
REGENSBURG – NÜRNBERG – ROTHENBURG OB DER TAUBER – PASSAU   

Datum putovanja: 10.12. – 13.12.2020. autobusom iz Osijeka

Trajanje putovanja: 3 dana/2 noćenja


VAŽNO:
ukoliko putovanje neće biti moguće realizirati zbog više sile (pandemija korona virusa, zatvaranje granica), vraća se uplaćeni novac.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | četvrtak – polazak
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 22:00 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Noćna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku.

2. dan | petak, REGENSBURG – NÜRNBERG – ERLANGEN
Prijepodnevni dolazak u Regensburg koji se smatra jednim od najljepših srednjovjekovnih gradova Njemačke na rijekama Regen i Dunav. Šetnja povijesnom gradskom jezgrom, koja je posebno svečano ukrašena u adventsko vrijeme: Golijatova kuća, gradska vijećnica, katedrala svetog Petra, stara kapela, crkva Münster, rimske vrata Porta Praetoria, uske srednjovjekovne uličice. Slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu u povijesnoj jezgri i kupovinu božićnih poklona ili obilazak jedne od najstarijih kavana Njemačke. Nastavak vožnje prema Nürnbergu, gradu Albrechta Dürera. Šetnja starom gradskom jezgrom okruženom zidinama do crkvi Frauenkirche, sv. Lovre i sv. Seebalda, kuće Albrechta Dürera i gradskih trgova i fontana sve u čarobnom adventskom ugođaju… Kraća vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu, večeru… Noćenje.

3. dan | subota, ROTHENBURG OB DER TAUBER – NÜRNBERG
Nakon doručka vožnja prema njemačkoj romantičnoj cesti te posjet najromantičnijem gradu Njemačke, Rothenburg ob der Tauber. Rothenburg svake godine posjete brojni turisti koje oduševljava posebni srednjovjekovni i bajkoviti ugođaj ovog njemačkog grada. Adventski sajam koji se nalazi između gradske vijećnice i crkve sv. Jakova sigurno je jedno od najromantičnijih mjesta u Njemačkoj u to doba godine. Slobodno vrijeme za posjet muzeju Božića ili kušanje specijaliteta na štandovima uključujući poznate rothenburške kugle od prhkog tijesta različitih okusa. Vožnja prema Nürnbergu, gradu poznatom po tradiciji izrade medenjaka, posjet jednom od najljepših adventskih sajmova Europe. Slobodno vrijeme. Preporučamo probati poznate nürnberške kobasice Bratwursten ili medenjake Lebkuchen ili obaviti božićni shopping u gradskoj jezgri s odličnom ponudom božićnih poklona, ukrasa… ili posjet Germanskom nacionalnom muzeju, Muzeju igračaka. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. dan | nedjelja, PASSAU
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja dolinom Dunava i posjet gradu Passau, biskupskom gradu na tri rijeke: Dunavu, Ilzu i Innu. Razgled stare povijesne jezgre s romantičnim uličicama i katedralom sv. Stjepana s bogato ukrašenim stropnim slikarijama, gradskom vijećnicom, hotel Wilder Mann, Wittelsbachov trg i fontana, biskupska rezidencija. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu na božićnom sajmu, ručak. Nastavak vožnje prema Austriji i Sloveniji uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Osijek u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  1.390 KN  1.290 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE cijena vrijedi za rezervacije do 10.11.! 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 360 kn

 

Cijena paket-aranžmana po osobi uključuje:prijevoz autobusom (visokopodnim) prema programu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Doplate u agenciji (prijave uz rezervacije): putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 90 kn.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 30, a maksimalan broj putnika je 55. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Njemačka
 je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 80 422. 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

 
Izračun je rađen na osnovi najmanje 35 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)