Advent u Beču

Datumi putovanja

2.12. - 3.12., 9.12. - 10.12., 16.12. - 17.12.2023.

Trajanje putovanja

2 dana/ 1 noćenje

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
02.12., 09.12.2023.139 EUR (1.047,30 kn)129 EUR (971,95 kn)
16.12.2023., otvoren 2. BUS139 EUR (1.047,30 kn)-
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Vrijednost više: hotel na odličnoj lokaciji!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, OSIJEK – polazak
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora (peron 15) u 04.00 sati. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Vožnja kroz Mađarsku s kraćim usputnim zaustavljanjima. Prijepodnevni dolazak u Beč. Po dolasku slijedi orijentacijska šetnja po gradu. Slobodno vrijeme za za shopping i uživanje u blagdanskom ugođaju austrijske prijestolnice! Vrijeme za individualni posjet nekima od slavnih bečkih muzeja: KHM – povijesno umjetnički muzej, Carska riznica, Muzej prirodnih znanosti, Albertina, Museumquartier itd, posjet slavnim bečkim kavanama, kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Mariahilferstrasse. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu i uživanje u posebnom blagdanskom ozračju, u svjetlucavim ukrasima, mirisu kuhanog vina i božićnih delicija… božićni sajam je svakako najljepši noću! Noćenje.

2. dan, BEČ – OSIJEK
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema dvorcu Schönbrunn, jednom od najljepših baroknih palača Europe. To je bila ljetna rezidencija carice Sisi. Razgled dvorca uz doplatu ili šetnja velikim parkom i posjetom božićnog sajma ispred dvorca. Slijedi panoramski razgled grada: dvorac Belvedere, Opera, gradska vijećnica, Parlament, te u nastavku šetnja centrom grada: Hofburg, Graben, katedrala Sv. Stjepana, Kärtnerstrasse… Slobodno vrijeme. U popodnevnim satima odlazak iz Beča, usputno zadržavanje kod kuće čuvenog arhitekta Hundertwassera. Očekivani povratak u Osijek u večernjim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema programu, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim/trokrevetnim/četverokrevetnih sobama, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja cca 12 EUR.

DOPLATE NA LICU MJESTA (prijave uz rezervacije): ulaznica u dvorac Schonbrunn (Imperial tura) i trošak rezervacije (min. 25 prijavljenih osoba) – odrasle osobe 26 EUR, osobe 6 g.-18 g. 18 EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu: 65 EUR (489,74 kn)

U trokrevetnim sobama nema popusta!

Planirani hotel: A&O Wien Hauptbahnhof


Više informacija o izložbi: https://www.albertina.at/en/exhibitions/basquiat/

Napomena: organizacija i održavanje božićnih sajmova je u nadležnosti gradskih uprava i turističkih ureda.

Minimalan broj putnika za putovanje 35, a maksimalan broj putnika je 58. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.