Advent u Krakovu

Advent u Krakovu
  • Polazak dolazak 5.12. - 8.12.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 890 kn FM
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka
  • Šifra EPAPP19

 

Datum putovanja: 5.12. – 8.12.2019. autobusom iz Osijeka

Trajanje putovanja: 3 dana/2 noćenja

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | OSIJEK, polazak
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 21:30 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Noćna vožnja kroz kroz Mađarsku i središnju Slovačku ka Poljskoj uz usputne odmore.

2. dan, petak | KRAKOW
U prijepodnevnim satima dolazak u Krakow, grada koji je do 17. stoljeća bio glavni grad Poljske a naziva se još i „četvrti Rim“. Razgled znamenitosti u pratnji vodiča: TRG GLAVNE TRŽNICE – jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi, UTVRDA BARBICAN, TORANJ I CRKVA SV. DJEVICE MARIJE – poznata po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, PALAČA KRZYSTOFORY – danas povijesni muzej sa stalnim postavom, CRKVA SVETE ANE – poznata po grobu Janu Kantyu koji se smatra jednim od najljepših baroknih grobova u svijetu, JAGELONSKO SVEUČILIŠTE, FLORIJANSKA VRATA, DVORAC WAWEL S UTVRDAMA, KATEDRALA SV. STANISLAVA I VACLAVA – središnje svetište u Poljskoj. Odlazak u hotel u poslijepodnevnim satima. Smještaj u sobe. Nakon odmora javnim prijevozom odlazimo do središta grada i poznatog glavnog trga Rynek Główny s popularnim katakombama koje su danas većinom pretvorene u izrazito atmosferičan dio s mnogobrojnim restoranima, pivnicama i kavanama. Noćenje.

3. dana, subota | KRAKOW – fakultativni izlet u rudnik soli Wieliczka
Nakon doručka fakultativno predlažemo poludnevni izlet u rudnik soli WIELICZKA. Skriven ispod grada, rudnik datira još iz srednjeg vijeka, a prostire se na 9 razina i doseže dubinu od 327 metara. Podzemlje Wieliczke sastoji se od gotovo 300 kilometara tunela i oko 3000 prostorija. Za putnike koji ostaju u Krakowu, slobodno vrijeme za shopping, samostalno istraživanje grada. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnom božićnom sajmu na trgu Rynek Główny, najvećem gradskom trgu u Europi, površine 40.000 m², gotovo nepromijenjena izgleda od 13. st. sa čuvenom gotičkom BAZILIKOM DJEVICE MARIJE. Tijekom Adventa ovaj trg ima čarobnu atmosferu uz mnoštvo aktivnosti, uličnih zabavljača, te različitih predstava i festivala na otvorenom; na mnogobrojnim štandovima možete kupiti sve tradicionalne božićne darove i slastice, te kušati različite specijalitete kao i neizostavno kuhano vino u različitim varijantama. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, nedjelja | KRAKOW – BUDIMPEŠTA – OSIJEK
Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja kroz središnju Slovačku u smjeru Budimpešte. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Kraći panoramski razgled Pešte: ANDRASSY AVENIJA – OPERA – TRG HEROJA – BAZILIKA SV. STJEPANA.. Šetnja poznatom VACI ULICOM, glavnom shopping ulicom s brojnim dućanima, suvenirnicama i kafićima. Posjet najvećem božićnom sajmu u Budimpešti na VÖRÖSMARTY TÉR; glavnom gradskom trgu. Uživajte u čarobnoj predbožićnoj atmosferi, tradicionalnim slasticama i kuhanom vinu. Nastavak puta ka Hrvatskoj uz dolazak u vrlo kasnim noćnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi:  990 kn  890 kn FIRST MINUTE

Doplata za jednokrevetnu sobu: 220 kn


Cijena paket-aranžmana po osobi uključuje: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 3*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: izlet u rudnik soli s ulaznicama za rudnik soli Wieliczka uz stručno vodstvo – 180 kn (potrebno min. 20 osoba), doplata za 2 večere u 3 slijeda u hotelu (na upit) – 180 kn, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 100 kn.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 35, a maksimalan broj putnika je 48. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Poljska je država u srednjoj Europi,površine  312.679 km2 s 38.501.000 stanovnika. Ime Polska, koje se pojavljuje sredinom 11. stoljeća, dolazi od drevnog slavenskog plemena Polanie (“Oni koji žive na polju“, doslovno Poljaci), koje se naselilo u nizinama između Odre i Vislenakon pada Rimskog Carstva, u 5. stoljeću.Poljsko zlatno doba je 16. stoljeće, kada se Poljska ujedinila s Litvom i bila jedna od glavnih europskih sila pod dinastijom Jagelovića.Zemlja je poslije podijeljena između Rusije, Prusije i Austrije. Poljska je opet uspostavljena kao neovisna država nakon 1. Svjetskog rata.

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)