Advent u Milanu i Torinu

Advent u Milanu i Torinu
  • Polazak dolazak 6.12.| 13.12.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 990 kn FM
  • Smještaj hotel 3*/ 4*
  • Prijevoz autobusom iz Zagreba
  • Šifra ADIDP08


Datumi putovanja: 6.12. – 8.12. (Sajam obrtništva u Milanu)| 13.12. – 15.12.2019. autobusom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 3 dana/2 noćenja

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB/RIJEKA – MILANO
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć je polazak s Ka Petrol 5.45) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 7.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Milana. Po dolasku prvo idemo u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazimo gradskim prijevozom u centar. U razgled krećemo od Milanske katedrale ili skraćeno Duomo, jedne od najljepših gotičkih katedrala u svijetu. Izrađena je od bijelog mramora, a njena čipkasta struktura dominira cijelim vanjskim dijelom. Mnogi su čuli za Vittorio Emanuele, galeriju sa skupim restoranima i trgovinama u koju možete navratiti u slobodno vrijeme. Nedaleko centra je i čuvena milanska Scala s jako skupim ulaznicama za poznata operna djela. Jedan od simbola Milana je svakako i Sforza Castello, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine i koji je završen deset godina kasnije. Pored visokih zidina i kula od cigle, unutra se nalaze dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan | IZLET U TORINO, posjet Egipatskom muzeju 
Doručak. Fakultativni izlet (doplata) autobusom, krećemo u 150 km udaljen Torino, centar talijanske regije Piemonte, grad automobila, čokolade, muzeja, sporta, knjige, palača, barokne arhitekture. U gradu se nalazi i nekoliko posebnih građevina i znamenitosti koje svakako treba posjetiti i razgledati. Jedna takva građevina je i najvažniji Muzej egipatske kulture u svijetu nakon onoga u Kairu. Planirana je posjeta muzeju. Slobodno vrijeme za posjet tradicionalnom božićnom sajmu na trgu Borgo Dora. Povratak u Milano. Po želji, možete otići do centra grada gradskim prijevozom i uživati u blagdanskom raspoloženju. Noćenje. ili Za sve one koji žele drugi dan ostati u Milanu, slobodno vrijeme za vlastite aranžmane i obilaske. Na polasku 6.12., predlažemo posjet Sajmu obrtništva u Milanu. Sve informacije o sajmu možete naći na: www.artigianoinfiera.it.

3. dan | MILANO – VERONA – RIJEKA – ZAGREB
Doručak. Polazak prema Veroni, gradu ljubavi i muzike. To je grad s dušom, gdje se osjećaju prohujala stoljeća dok šetate uskim uličicama i prostranim srednjovjekovnim trgovima. Šetnja gradom poznatom po čuvenoj i tragičnoj ljubavi Romea i Julije, tako dobro opisanoj u istoimenom djelu Williama Shakespearea: Piazza dei Signori, piazza delle Erbe, Pizza Bra, Julijina kuća gdje se nalazi najpoznatiji balkon ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi koje jedna žena može čuti. Tu je i spomenik Juliji pred kojim se cijeli svijet moli za ljubav, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su i inspirirane ovim mjestom. Uživat ćete u ljepotama ovog grada čiji korijeni datiraju još iz doba antičkog Rima i diviti se božićnom sajmu. Ima ih nekoliko u gradu, a većina ih je posvećena svetoj Luciji koja je prikazana kao mlada žena s krunom od cvijeća. Na njezin blagdan (13.12.) djeca ostavljaju na svojim prozorima vrč vode i mrkvu za magarca svete Lucije kojeg jaše dok djeci ostavlja poklone. Najveći božićni sajam u Veroni je onaj na Piazza Bra s 300-tinjak štandova. Prepoznatljivi simbol adventske Verone je i velika zvijezda repatica koja u velikom luku izlazi iz amfiteatra. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnom božićnom ambijentu. Polazak prema Zagrebu. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   1.090 KN  990 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! 

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu, smještaj u Milanu u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom, razgledavanja prema programu, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 390 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), boravišnu pristojbu 3 Eur po osobi po noćenju (obavezna doplata, hotel 3*), izlet u Torinu, ulaznicu za Egipatski muzej, napojnicu za vozača i vodiča 2 – 5 EUR po osobi (po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni s našim vozačima i vodičima, čistoćom autobusa ili dodatnim trudom koji ulažu, lijepo ih je nagraditi), putno osiguranje i rizik od otkaza putovanja- preporučujemo, uplaćuje se uz rezervaciju i uplatu aranžmana.

Popusti: 30% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi). Trokrevetne sobe dostupne po redovnoj cijeni!

Predviđeni hotel: B&B hotel Milano Sesto San Giovanni
Odličan noviji hotel koji se nalazi jako blizu metro stanice i uz direktnu metro liniju ste za 20-ak minuta na centralnom milanskom trgu Duomo (oko 8 km od strogog centra grada).


Fakultativni izleti i ulaznice:

– izlet u Torino autobusom s voditeljem putovanja na hrvatskom jeziku 130 kn po osobi (min. 25 osoba) – potrebno uplatiti u poslovnici pri rezervaciji putovanja
– ulaznica za Egipatski muzej i lokalno vođenje kustosa na engleskom jeziku iznosi: za odrasle 190 kn, za djecu 15-18 god. 160 kn, za djeca 6-14 god. iznosi 135 kn, a djeca do 5 god. besplatno (obavezna najava i uplata kod rezervacije)
– ulaznica za riznicu u Katedrali 3 EUR (ulaz u Katedralu je besplatan samo za osobe koje se žele pomoliti, puštaju u vremenskim razmacima uz stroge kontrole)


Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu (doplata nije obavezna):
za posebno sjedalo u autobusu:
– 1 red – sjedala 3, 4 100 kn
– 2 red – sjedala 5, 6, 7, 8 100 kn
za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)


Doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi

 

 

Minimalan br. putnika: 40.

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)