Američki glazbeni jug

Američki glazbeni jug
  • Polazak dolazak 16.2.| 28.4.2018.
  • Cijean putovanja po osobi 18.590 kn FM
  • Smještaj hoteli/lodge
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPMT36


ATLANTA – NASHVILLE – MEMPHIS  – GRACELAND – JACKSON – BATON ROUGE – NEW ORLEANS – MONTGOMERY

Datumi putovanja: 16.2. – 24.2.| 28.4. – 6.5.2018. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 9 dana/7 noćenja

 

PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan | ZAGREB – PARIZ – ATLANTA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9 sati na liniji AF5075 (Air France). Po dolasku u Pariz u 11.05 sati, nastavak leta za Atlantu u 14.00 sati na liniji AF688 (Air France). Dolazak u Atlantu u 17.50 sati prema lokalnom vremenu. Nakon graničnih i carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan | ATLANTA – CHATTANOOGA – LYNCHBURG – NASHVILLE
Nakon doručka krećemo autobusom prema saveznoj državi Tennessee. Usputno zaustavljanje u slikovitom gradu Chattanooga poznatom po najstrmijoj uskotračnoj željezničkoj pruzi u Americi. Nastavljamo prema Lynchburgu u kojem ćemo posjetiti prvu destileriju čuvenog viskija Jack Daniels. Po završetku razgleda, krećemo prema Nashvilleu – središtu američke country glazbe. Slijedi kraći razgled središta grada koji uključuje Muzej i Kuću slavnih country glazbe, kazalište Belcourt i Rymanov auditorij. Iz njega se do 1974. emitirala najdugovječnija američka radijska emisija, Grand Ole Opry nakon čega je dobila vlastitu zgradu – Grand Ole Opry House, oko 15 km istočno od centra. Jednom godišnje veliki broj posjetitelja privuče CMA glazbeni festival, ranije poznat kao Fan Fair. Pored ovoga, grad ima veliki broj lokala s country, bluegrass i drugom western glazbom koje preporučujemo posjetiti u večernjim satima. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan | NASHVILLE – MEMPHIS – GRACELAND – MEMPHIS
Poslije doručka prelazimo rijeku Tennessee i u poslijepodnevnim satima stižemo u Memphis. Cesta koja povezuje Nashville i Memphis poznata je još i kao „Music Highway“ (glazbena autocesta). Memphis je grad soula, bluesa te rodno mjesto rock’n’rolla. Posjetit ćemo i čuveni Graceland, ranč na kojem je živio Elvis Presley, a koje svake godine posjeti na tisuće njegovih obožavatelja. Po završetku razgleda odlazak u hotel. U večernjim satima preporučujemo odlazak do ulice Beale koja vrvi trgovinama i lokalima sa živom glazbom. Noćenje.

4. dan | MEMPHIS – JACKSON
Doručak. Slijedi odlazak u razgled važnijih znamenitosti Memphisa oko ulice Beale, Sun Studia (ulaznica uz doplatu) u kojem je Elvis snimio ploču za 50 dolara, obilazak Nacionalnog muzeja borbe za građanska prava (National Civil Right Museum), izgrađenog kod hotela Lorraine u kojem je ubijen slavni Martin Luther King. U poslijepodnevnim satima nastavljamo uz deltu rijeke Mississippi prema jugu do grada Jacksona . Smještaj u hotel. U večernjim satima večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan | JACKSON – VICKSBURG – NATCHEZ – BATON ROUGE – NEW ORLEANS
Doručak. Vožnja prema Vicksburgu i obilazak istoimenog parka gdje se 1863. godine odvila jedna od najznačajnijih bitaka američkog građanskog rata. Vicksburg je poznat i po brojnim tipičnim južnjačkim kućama poput Anchuca Historic Mansion. Nastavljamo prema Natchezu, najstarijem mjestu na obali rijeke Mississippi i jednom od rijetkih koji je u potpunosti preživio prodor vojske Sjevera. Nastavak vožnje prema državi Louisiana, koja je u potpunosti drugačija od ostalih država SAD-a. Zaustavit ćemo se u glavnom gradu Baton Rougeu i razgledati gradsku vijećnicu i sveučilište. Ukoliko vrijeme dopusti pogledat ćemo i jednu od tipičnih južnjačkih plantaža, vrlo značajnih za gospodarstvo ovog područja. Nastavljamo prema New Orleansu. Po dolasku, večera u lokalnom restoranu te odlazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan | NEW ORLEANS
Sastanak s lokalnim vodičem te odlazak na panoramski razgled grada sa zaustavljanjima za fotografiranje kod važnijih znamenitosti. Ovog prijepodneva ćete se upoznati s 300 godina kolonijalne povijesti New Orleansa, njegovom arhitektonskom raznolikošću i današnjom, živom, umjetničkom scenom. Provest ćete se duž Canal Street i uz Gradski park te ćete prošetati kroz četvrt Garden District i groblje Lafayette. Slijedi ukrcaj na parobrod te ručak i plovidba Mississippijem. Povratak u pristanište. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz jazz (doplata). Noćenje

7. dan | NEW ORLEANS – MOBILE – MONTGOMERY – ATLANTA
Nakon doručka odjava iz hotela te vožnja duž obale meksičkog zaljeva prema saveznoj državi Alabami uz zaustavljanje u gradu Mobile. Mogućnost razgleda čuvenog bojnog broda USS Alabama koji se nalazi usidren u memorijalnom parku Battleship Memorial Park. Put nastavljamo prema unutrašnjosti do glavnog grada Alabame – grada Montgomery. Kraća pauza te slobodno vrijeme u gradu. Nastavak dalje prema saveznoj državi Georgia. U večernjim satima stižemo u Atlantu, „crnu prijestolnicu“ američkog Juga. Večera u lokalnom restoranu, a nakon večere odlazak prema hotelu. Smještaj i noćenje.

8. dan | ATLANTA – PARIZ
Doručak. Slijedi panoramski razgled Atlante; rodna kuća Martina Luthera Kinga, CNN centar, tvornica Coca Cola, Olimpijski park – dom Olimpijade 1996. godine. Iako je Atlanta danas tipični moderan američki grad, grad s najprometnijom zračnom lukom na svijetu, još uvijek nije izgubila onaj svoj tipičan južnjački šarm. Po završetku razgleda slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza u zračnu luku. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Pariz u 17.35 sati na liniji AF681 (Air France). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

9. dan | PARIZ – ZAGREB
Dolazak u Pariz u 7.50 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za Zagreb u 12.35 na liniji AF5074 (Air France). Dolazak u Zagreb predviđen je u 14.25 sati.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   18.890 kn  18.590 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE vrijedi za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po first minute cijeni!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu, smještaj u hotelia turističke klase na osnovu 7 noćenja s doručkom (2 noćenja u Atlanti, 2 noćenja u New Orleansu, 1 noćenje u Nashvilleu, 1 noćenje u Memphisu, 1 noćenje u Jacksonu); 3 večere tijekom ture (Jackson, New Orleans i Atlanta), grupne prijevoze i transfere prema programu, razglede i obilaske prema programu, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, ulaznice za destileriju viskija Jack Daniels, Graceland, Kuću slavnih country glazbe, Nacionalni muzej borbe za građanska prava i Memorijalni park Vicksburg; jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.790 kn (podložne promjenama), doplatu za jednokrevetnu sobu 5.700 kn, fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, viza, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje.


Fakultativni izleti:
– Sun Studios Memphis 150 kn
– plovidba parobrodom Natchez u New Orleansu s ručkom 380 kn
– CNN centar u Atlanti 360 kn
– Coca Cola World u Atlanti 350 kn


Viza:
građani Republike Hrvatske trebaju ulaznu vizu za SAD. Vize se izdaju u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu individualno. Cijena američke vize je 160 USD (ne posredujemo u pribavljanju američke vize, za hrvatske državljane Veleposlanstvo SAD se nalazi u Zagrebu, potreban je dolazak osobno). Sve informacije vezano za viziranje dostupne su na https://hr.usembassy.gov/hr/
Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.


Važne napomene:

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta. Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.


Minimum prijavljenih putnika: 15

 

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske – www.mvp.hr.

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)
  3. Captcha
 

cforms contact form by delicious:days