Američki jug

Američki jug
  • Polazak dolazak polasci do 15.10.2022.
  • Cijean putovanja po osobi 21.390 kn FM
  • Smještaj hoteli
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPPT36


ATLANTA – NASHVILLE – MEMPHIS – GRACELAND – JACKSON – NEW ORLEANS – MONTGOMERY 

Datumi putovanja: 19.6. – 27.6.| 16.10. – 24.10.2021.| 16.4. – 24.4.| 18.6. – 26.6.| 15.10. – 23.10.2022. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 9 dana/ 7 noćenja

– Razgled Nashvilla, središta američke country glazbe
– Uživanje u Memphisu, gradu soula i bluesa te rodnom mjestu rock ´n´ rolla
– Plovidba Mississippijem na parobrodu

 


PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan | ZAGREB – PARIZ – ATLANTA, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9 sati na liniji AF5075 (Air France). Po dolasku u Pariz u 11.05 sati, nastavak leta za Atlantu u 14.00 sati na liniji AF688 (Air France). Dolazak u Atlantu u 17.50 sati prema lokalnom vremenu. Nakon graničnih i carinskih formalnosti, organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan | ATLANTA – CHATTANOOGA – LYNCHBURG – NASHVILLE, doručak, noćenje
Nakon doručka krećemo autobusom prema saveznoj državi Tennessee. Usputno zaustavljanje u slikovitom gradu Chattanooga poznatom po najstrmijoj uskotračnoj željezničkoj pruzi u Americi. Nastavljamo prema Lynchburgu u kojem ćemo posjetiti prvu destileriju čuvenog viskija Jack Daniels. Po završetku razgleda, krećemo prema Nashvilleu – središtu američke country glazbe. Slijedi kraći razgled središta grada koji uključuje Muzej i Kuću slavnih country glazbe, kazalište Belcourt i Rymanov auditorij. Iz njega se do 1974. emitirala najdugovječnija američka radijska emisija, Grand Ole Opry nakon čega je dobila vlastitu zgradu – Grand Ole Opry House, oko 15 km istočno od centra. Jednom godišnje veliki broj posjetitelja privuče CMA glazbeni festival, ranije poznat kao Fan Fair. Pored ovoga, grad ima veliki broj lokala s country, bluegrass i drugom western glazbom koje preporučujemo posjetiti u večernjim satima. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan | NASHVILLE – MEMPHIS – GRACELAND – MEMPHIS, doručak, noćenje
Poslije doručka prelazimo rijeku Tennessee i u poslijepodnevnim satima stižemo u Memphis. Cesta koja povezuje Nashville i Memphis poznata je još i kao „Music Highway“ (glazbena autocesta). Memphis je grad soula, bluesa te rodno mjesto rock’n’rolla. Posjetit ćemo i čuveni Graceland, ranč na kojem je živio Elvis Presley, a koje svake godine posjeti na tisuće njegovih obožavatelja. Po završetku razgleda odlazak u hotel. U večernjim satima preporučujemo odlazak do ulice Beale koja vrvi trgovinama i lokalima sa živom glazbom. Noćenje.

4. dan | MEMPHIS – JACKSON, doručak, večera, noćenje
Doručak. Slijedi odlazak u razgled važnijih znamenitosti Memphisa oko ulice Beale, Sun Studia (ulaznica uz doplatu) u kojem je Elvis snimio ploču za 50 dolara, obilazak Nacionalnog muzeja borbe za građanska prava (National Civil Right Museum), izgrađenog kod hotela Lorraine u kojem je ubijen slavni Martin Luther King. U poslijepodnevnim satima nastavljamo uz deltu rijeke Mississippi prema jugu do grada Jacksona . Smještaj u hotel. U večernjim satima večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan | JACKSON – VICKSBURG – NATCHEZ – BATON ROUGE – NEW ORLEANS, doručak, večera, noćenje
Doručak. Vožnja prema Vicksburgu i obilazak istoimenog parka gdje se 1863. godine odvila jedna od najznačajnijih bitaka američkog građanskog rata. Vicksburg je poznat i po brojnim tipičnim južnjačkim kućama poput Anchuca Historic Mansion. Nastavljamo prema Natchezu, najstarijem mjestu na obali rijeke Mississippi i jednom od rijetkih koji je u potpunosti preživio prodor vojske Sjevera. Nastavak vožnje prema državi Louisiana, koja je u potpunosti drugačija od ostalih država SAD-a. Zaustavit ćemo se u glavnom gradu Baton Rougeu i razgledati gradsku vijećnicu i sveučilište. Ukoliko vrijeme dopusti pogledat ćemo ijednu od tipičnih južnjačkih plantaža, vrlo značajnih za gospodarstvo ovog područja. Nastavljamo prema New Orleansu. Po dolasku, večera u lokalnom restoranu te odlazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan | NEW ORLEANS, doručak, noćenje
Sastanak s lokalnim vodičem te odlazak na panoramski razgled grada sa zaustavljanjima za fotografiranje kod važnijih znamenitosti. Ovog prijepodneva ćete se upoznati s 300 godina kolonijalne povijesti New Orleansa, njegovom arhitektonskom raznolikošću i današnjom, živom, umjetničkom scenom. Provest ćete se duž Canal Street i uz Gradski park te ćete prošetati kroz četvrt Garden District i groblje Lafayette. Slijedi ukrcaj na parobrod te ručak i plovidba Mississippijem. Povratak u pristanište. U večernjim satima predlažemo odlazak na večeru uz jazz (doplata). Noćenje

7. dan | NEW ORLEANS – MOBILE – MONTGOMERY – ATLANTA, doručak, večera, noćenje
Nakon doručka odjava iz hotela te vožnja duž obale meksičkog zaljeva prema saveznoj državi Alabami uz zaustavljanje u gradu Mobile. Mogućnost razgleda čuvenog bojnog broda USS Alabama koji se nalazi usidren u memorijalnom parku Battleship Memorial Park. Put nastavljamo prema unutrašnjosti do glavnog grada Alabame – grada Montgomery. Kraća pauza te slobodno vrijeme u gradu. Nastavak dalje prema saveznoj državi Georgia. U večernjim satima stižemo u Atlantu, „crnu prijestolnicu“ američkog Juga. Večera u lokalnom restoranu, a nakon večere odlazak prema hotelu. Smještaj i noćenje.

8. dan | ATLANTA – PARIZ, doručak, večera i noćenje u zrakoplovu
Doručak. Slijedi panoramski razgled Atlante; rodna kuća Martina Luthera Kinga, CNN centar, tvornica Coca Cola, Olimpijski park – dom Olimpijade 1996. godine. Iako je Atlanta danas tipični moderan američki grad, grad s najprometnijom zračnom lukom na svijetu, još uvijek nije izgubila onaj svoj tipičan južnjački šarm. Po završetku razgleda slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza u zračnu luku. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Pariz u 17.35 sati na liniji AF681 (Air France). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

9. dan | PARIZ – ZAGREB, doručak u zrakoplovu
Dolazak u Pariz u 7.50 sati po lokalnom vremenu, a nastavak leta za Zagreb u 12.35 na liniji AF5074 (Air France). Dolazak u Zagreb predviđen je u 14.25 sati.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  21.690 kn  21.390 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

Zrakoplovne pristojbe 2.790 kn uključene u cijenu!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe u iznosu od 2.790 kn, smještaj u hotelima turističke klase na osnovu 7 noćenja s doručkom (2 noćenja u Atlanti, 2 noćenja u New Orleansu, 1 noćenje u Nashvilleu, 1 noćenje u Memphisu, 1 noćenje u Jacksonu), 3 večere tijekom ture (Jackson, New Orleans i Atlanta), grupne prijevoze i transfere prema programu, razglede i obilaske prema programu, pratitelja na putovanju na hrvatskom jeziku, ulaznice za destileriju viskija Jack Daniels, Graceland, Kuću slavnih country glazbe, Nacionalni muzej borbe za građanska prava i Memorijalni park Vicksburg, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 5.700 kn, napojnice za vozača, lokalne vodiče i hotelsko osoblje 60 USD (plaćanje pratitelju na licu mjesta), trošak izdavanja američke vize 160 USD (ne posredujemo u pribavljanju američke vize, za hrvatske državljane Veleposlanstvo SAD se nalazi u Zagrebu, potreban je osobni dolazak),

Fakultativni izleti: 
Sun Studios Memphis 150 kn
Plovidba parobrodom Natchez u New Orleansu s ručkom 380 kn
CNN centar u Atlanti 360 kn
Coca Cola World u Atlanti 350 kn


Viza:
 potrebna. Organizator putovanja ne vrši pribavljanje vize za SAD. Izdaje se u Zagrebu u roku od 2 radna dana. Detaljnije informacije o potrebnoj dokumentaciji za izdavanje vize potražite na Internet stranici američkog veleposlanstva: https://hr.usembassy.gov/hr/.


Napomene:
– Nevaljane putne isprave, odnosno neodobravanje američke vize koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
– Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti.
– Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
– Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u SAD.


Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana: 20

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske – www.mvp.hr.

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)