Američki glazbeni jug

Američki glazbeni jug
  • Polazak dolazak polasci do 21.10.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 13.390 kn
  • Smještaj hoteli/lodge
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPPT36


ATLANTA – NASHVILLE – MEMPHIS  – GRACELAND – JACKSON – BATON ROUGE – NEW ORLEANS – MONTGOMERY

Datumi putovanja: 25.2. – 5.3.2019.*| 18.3. – 26.3.| 27.4. – 5.5.| 21.6. – 29.9.| 21.9. – 29.9.| 21.10. – 29.10.2019. zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Venecija/Ljubljana

Trajanje putovanja: 9 dana/7 noćenja

Krenimo na zajedničko putovanje Dixie Landom u ritmu muzike za ples i upoznajmo gradove s pravom američkom dušom. Deep South odnosno glazbeno srce Juga će vam poželjeti ugodnu dobrodošlicu uz jazz, blues i country glazbu. Istražite Memphis i njegovu najveću atrakciju Graceland, kuću legendarnog Elvisa Presleya, doživite noćni život na legendardnoj Burbon ulici New Orleansa i uživajte u odličnoj gastronomiji juga. Ovo je putovanje “once in a lifetime”.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan | OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – ATLANTA POSLOVNO AMERIČKO SREDIŠTE,  noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Venecija, Ljubljana uz mogućnost organiziranog prijevoza) i let preko europske zračne luke u Atlantu, neformalno središte američkog juga. Kako su ga sjevernjaci tijekom američkog građanskog rata spalili do kraja, danas je po američkim standardima, vrlo mlad grad. Atlanta je i Olimpijski grad te poslovno središte svjetskog značaja obzirom na p postojanje velikih svjetskih koorporacija kao što su Coca Cola, AT&T, Delta Airlines i CNN. Kraći panoramski razgled i vožnja u hotel.

2. dan | ATLANTA – CHATANOOGA GLENN MILLER I NJEGOVA SKLADBA CHATANOOGA CHU CHU, noćenje
Nastavak s razgledom Atlante u jutarnjim satima, nakon čega slijedi vožnja prema sjeveru, u državu Tennessee. U blizini državne granice, na rijeci Tennessee, nalazi se staro željezničko središte Chatanooga, poznato iz istoimene pjesme »Chatanooga chu chu« i zbog brojnih bitki građanskog rata. Razgled slikovitog i lijepo očuvane gradske jezgre, nekoliko zanimljivih i modernih zgrada kao što su Hunter Muzej Moderne Umjetnosti i Akvarij. Odlazak do vidikovca Rock city gardens i po želji, razgled slapova u špilji Ruby Falls. Noćenje u okolici.

3. dan | CHATANOOGA JACK – DANIELS DESTILERIJA – NASHVILLE AMERIČKA PRIJESTOLNICA GLAZBE, noćenje
Vožnja u grad Lyncburg i razgled destilerije Jack Daniels, najpoznatijeg whiskeya, tzv. „dry county“ pića. Vožnja u Nashville, glavni grad države Tennesse, koji je prije svega poznat po „country“ glazbi, vjerojatno, najpopularnijoj američkoj glazbi. Dok Memphis ima Elvisa, Jerry Lee Lewisa, Tinu Turner i Sun Studio, Nashville ima Hanka Williamsa, Willie Nelsona, Studio B, Opru i razne “country” zvijezde. Nashville je važno zdravstveno, glazbeno i prometno središte, a glazba mu godišnje donese više od 6 milijardi dolara. Smještaj u hotel i razgled centra grada, odnosno ulica Music Row i Broadway. U središtu grada se nalazi Country Music Hall of Fame and Museum, muzej i dvorana country pjevača. Po želji, mogućnost obilaska studia RCA Stuio B, u kojem je nekada Elvis Presley snimio više od 2600 skladbi. Obilazak tradicionalnog honky-tonky bara na Broadwayu. Noćenje.

4. dan | NASHVILLE – MEMPHIS U GRADU SOULA I BLUESA, noćenje
Nastavak razgleda gradskih zanimljivosti. Vožnja do parka na kojem se nalazi grčki partenon. Sljedeći cilj ovog putovanja je mjesto soula, bluesa i rock’n’rolla. Smještaj u hotelu i razgled najznačajnijih znamenitosti oko povijesne ulice Beale Street i otoka Mud Island na kojem se nalazi zanimljivi muzej uz rijeku Mississippi. Obilazak Sun Studio (prethodna rezervacija i doplata), gdje je Elvis snimio svoju ploču za 50 USD. Večer u lokalnom blues pubu. Noćenje.

5. dan | MEMPHIS – GRACELAND – CLARKSVILLE – VICKSBURG KRALJ ROCK’N’ROLLA, noćenje
Razgled muzeja National Civil Right Museum u jutarnjim satima. Mogućnost obilaska Graceland Elvisa Presleya, odnosno najposjećenijeg američkog doma, u kojem ćete saznati sve tajne i detalje o Kralju rock’n’rolla. Graceland je inače prekrasna, bijela rezidencija izgrađena u kolonijalnom stilu koja je davala sigurnost Elvisu i zato je ovdje, u tzv. Meditacijskih vrtovima, sa svojim roditeljima i bakom pokopan. Vožnja do „korijena bluesa“ odnosno delte rijeke Mississippi, čije središte je Clarksville. Usputno zaustavljanje kod Muzeja Delta Blues, pored kojeg se nalazi blues klub Ground Zero, čiji vlasnik je popularni glumac Morgan Freeman. Nastavak putovanja uz deltu rijeke prema jugu. Noćenje u mjestu Vicksburg.

6. dan | VICKSBURG – NATCHEZ – NEW ORLEANS DOBRODOŠLI U ZEMLJU JAZZA, noćenje
Razgled grada Natchez, najstarijeg grada europskih doseljenika uz rijeku Mississippi. Nastavak putovanja prema državi Louisiana koja se jako razlikuje od ostalih američkih država, prije svega zbog svojih stanovnika koji su potomci francuskih pirata, seljaka i aristokrata Cajuns i Creoles. Boravak u zemlji jazz glazbe i poznatog festivala Mardi Grad. Razgled jedne od plantaža na kojima ćemo saznati detalje o životu i radu na plantaži te o ropstvu. Smještaj u New Orleansu. Noćenje. Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. 19 Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti.

7. dan | NEW ORLEANS PRIJESTOLNICA JAZZA S FRANCUSKIM ŠARMOM, noćenje
Šetnja jedinstvenim centrom New Orleansa, kolijevkom jazza, gradom živahne atmosfere i odlične gastronomije. Šetnja znamenitom francuskom četvrti, po ulici Bourbon Street gdje se mogu čuti zvuci odličnih uličnih glazbenika, do slikovite tržnice, trga Jackson i katedrale, pored nekadašnje gradske vijećnice Cabildo i ostalih zanimljivih, kreolskih kuća na ulici Royal street i Moon Walk, staroj promenadi uz obalu rijeke Mississippi. Vožnja s tramvajem u Garden District, predio sa cvjetajućim drvoredima. U večernjim satima, mogućnost plovidbe (doplata) s brodom Creole Queen i uživanje uz jazz glazbu, nakon čega ćemo sigurno posjetiti jedan od lokala u francuskoj četvrti. Noćenje.

8. dan | NEW ORLEANS – EUROPSKA ZRAČNA LUKA OPROŠTAJ OD »BIG EASY-JA«, let
Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Šetnja francuskom četvrti, slobodno vrijeme za shopping ili obilazak umetničkih galerija.   Kamenice, po’boys, kozice étouffée, začinjeni škampi i jambalaya – su su neka od jela Cajuna i Creole, koje moramo obavezno probati. Osim toga, predlažemo da kušate i neka slatka jela kao što su beignets odnosno fritule, u poznatoj kavani Café Du Monde. Teška srca ćemo se oprostiti od mjesta tako opuštenog načina života i posebnog duha koji ima samo New Orleans. Prijevoz do zračne luke i prijava na let prema europskoj zračnoj luci.

9. dan | EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČ- NA LUKA/ZAGREB
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 
13.390 kn

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, smještaj u turističkim hotelima i lodgama (3*), na bazi noćenja s doručkom, autobusne prijevoze i razglede po programu s uključenim ulaznicama u NP Smoky Mts & Blue Ridgeway Drive, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku (vozač=vodič), troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.770 kn (podložne promjenama), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.990 kn, doplata za polaske u vrijeme festivala Mardi Grass (karneval) 1.160  kn (Mardi Gras 2018 se održava 13.02.), fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke.

Doplata za manji broj putnika (do 24 putnika): 920 kn


Paket:
doručak u hotelima/lokalnim restoranima & 3 večere & ulaznice u Muzej National Civil Rights Museum, Country Hall of Fame: USD, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, vizu (obavezna, samostalno ishođenje u američkoj ambasadi), osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/dolazne zračne luke. Na pojedinim polascima ćete pronaći povoljnije cijene – pogledajte na www.palma-travel.hr

Viza:
građani Republike Hrvatske trebaju ulaznu vizu za SAD. Vize se izdaju u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu individualno. Sve informacije o vizi možete naći na web stranici zagreb.usembassy.gov. Prilikom rezervacije je potrebno priložiti kopiju prve i zadnje stranice putovnice.

Napomena: po američkim standardima, u većini američkih hotela u cijenu noćenja doručak nije uključen, ali su na raspolaganju u hotelskim restoranima uz doplatu. Raspored razgleda je podložan promjenama jer se prilagođava zrakoplovnom prijevozu.
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta. Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena. Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.

 

– cijene su izračunate po uvjetima na dan 15.02. Označene su zvjezdicom i vrijede samo za termine pojedinog datuma polaska koji su isto tako označeni sa zvjezdicom. Cijene vrijede za broj putnika koji je napisan uz cijenu.
– u slučaju manjeg broja putnika, prikazane su sve doplate. Putnik svojim potpisom na Ugovoru prihvaća navedene doplate odnosno obje cijene. Uvjeti i cijene ostalih termina su objavljeni na našoj web stranici.
– obzirom na dinamične promjene cijena svih ponuđača (prijevoznih, hotelskih i ostalih usluga), moguće su promjene cijena bez prethodne najave. Aktualne cijene će biti objavljene kod pojedinog putovanja na www.palma-travel.hr. U slučaju bilo kakvih promjena programa i cijena, iste će biti vidljive na web stranici. U tom slučaju, prestaje valjanost programa i cijena u katalogu. Zato vas ljubazno molimo da programe u katalogu smatrate informativnim programima te da uvijek iste uspoređujete s aktualnim programima na web stranici ili u razgovoru s našim savjetnicima putovanja. Unaprijed se zahvaljujemo na vašem razumijevanju u slučaju nenamjerno objavljenih greški odnosno netočnih podataka.
– u slučaju posebnih zrakoplova (charter let), najmanji broj putnika za realizaciju je 140 u avionu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Na takvim putovanjima, moguće je postojanje nekoliko programa i nekoliko autobusa, a cijena se preračunava na temelju broja putnika po pojedinom autobusu. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa i obračunava viša cijena putovanja za putnika na oba autobusa, dok se ne postigne optimalni broj putnika.
 – opći uvjeti i upute te detaljne informacije vezane uz putovanje, čine sastavni dio programa/ugovora o putovanju te su vam na raspolaganju u poslovnicama te na web stranici www.palma-travel.hr

 

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje moguće je informirati se na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske – www.mvp.hr.

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)