Azijske prijestolnice

Azijske prijestolnice
  • Polazak dolazak 5.10. - 15.10.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 13.490 kn LM
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPMERP15


SINGAPUR – KUALA LUMPUR  – BANGKOK


Datum putovanja: 5.10. – 15.10.2019. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 11 dana / 8 noćenja

Doživite tri najljepše azijske prijestolnice, uz bogat program i odličan raspored letova, na ovom jedinstvenom putovanju.

 

PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan | ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dohu u 09.45 sati na izravnoj liniji QR 216 (Qatar airways) s obrocima tijekom leta. Dolazak u Dohu predviđen je u 16.15 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dohu, nastavak leta Qatar airways QR 942 za Singapur (noćni let) s polaskom u 20.05 sati.

2. dan | DOHA – SINGAPUR (fakultativni izlet: noćni safari)
Slijetanje u Singapur predviđeno je u 09.05 sati. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel bit će moguć u 12 sati. Nakon kraćeg odmora slijedi poludnevni razgled grada. Tura uključuje posjet četvrti China town i Little India, spletu uskih, šarenih ulica prepunih trgovina začina, sarija i košara. Nakon ručka (uključen u cijenu) slijedi posjet “Visećim vrtovima” Singapura i Marina baya. Predlažemo odlazak u Marina Bay Sands hotel gdje se pruža jedinstveni pogled na Marinu Bay. Doživite panoramski pogled sa najvišeg bazena na svijetu. Odlazak do Botaničkog vrta u sklopu kojeg se nalazi fascinantan park s preko 20 000 orhideja. Povratak u hotel. Navečer predlažemo odlazak (uz doplatu) na noćni safari. Na površini od 40 hektara nalazi se preko 1200 životinja i 110 egzotičnih vrsta kao što su tigrovi, prugaste hijene, zlatni šakali, bivoli, plave ovce i rijetki jednorogi nosorozi. Životinje možete promatrati iz udobnog tramvaja, uz zvukove cvrčaka i sova, koji cijeli doživljaj čine posebnim. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan | SINGAPUR (fakultativni izlet: otok Sentosa)
Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe ili odlazak na poludnevni izlet na otok Sentosa (uz doplatu). Vožnja do otoka žičarom iz koje se pruža fascinantan pogled na grad i na najprometniju luku svijeta. Po dolasku posjet interaktivnom muzeju Images of Singapore, u kojem je na zanimljiv način moguće vidjeti presjek povijesti Singapura, iz vremena kada je Singapur bio malo ribarsko mjestašca, do današnjice i modernih nebodera. Slijedi odlazak u najveći svjetski akvarij S.E.A. Aquarium, u kojem se nalazi 80 m podvodni stakleni tunel s preko 100.000 različitih životinja i biljaka. Povratak u hotel. U poslijepodnevnim satima preporučujemo posjet remek-djelu hortikulture, kompleksu Gardens by the Bay, fakultativno. Ovdje možete istražiti preko 250.000 rijetkih biljaka iz cijeloga svijeta, uživati u „šumi u oblacima“ u kojoj se nalazi najveći vodopad na zatvorenom u svijetu, te u neobičnim futurističkim solarnim „superstablima“ visine 25 do 50 m. Stabla čine i vertikalni vrt, a sa šetnice koja ih spaja, pruža se prekrasan pogled na zaljev. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | SINGAPUR
Doručak u hotelu. Slobodan dan za vlastite programe, uživanje u šetnji gradom ili kupovinu. Noćenje.

5. dan | SINGAPUR – KUALA LUMPUR 
Nakon doručka odjava iz hotela. U 8.00 sati vožnja autobusom u trajanju od 6-7 sati do Kuala Lumpura, prijelaz granice i ulazak u Maleziju. Po dolasku, oko 15 sati, smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Preporučujemo odlazak i uspon na vrh zgrade Petronas Twin Towers, s koje se pruža fascinantan pogled na grad. Noćenje.

6. dan | KUALA LUMPUR (fakultativno: večernji razgled grada uz večeru i show)
Doručak. Odlazak na 4-satni razgled malezijske prijestolnice. Tijekom panoramskog razgleda moći ćete vidjeti kontrast povijesne arhitekture i modernih nebodera današnjeg Kuala Lumpura: Trg nezavisnosti Merdeka, Nacionalni spomenik ratnim herojima, Kraljevska palača, nacionalna džamija i zgrada Petronas Twin Towers – simbol Kuala Lumpura; do 2005. godine najviša zgrada na svijetu. Posjet Nacionalnom muzeju (ulaznica uključena). Potom, odlazak do botaničkog vrta Perdana i kratka šetnja uz prekrasno jezero. Prije povratka u hotel, posjet centru rukotvorina i galeriji čokolade, uz mogućnost kupovine. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska (uz doplatu) na večernji razgled grada i obilazak hrama Sri Maha Mariamman, najstarijeg gradskog hrama. Obilazak kineske četvrti i mogućnost kupnje suvenira. Potom, fakultativno (uz doplatu) odlazak na tradicionalnu malajsku večeru, popraćenu nastupom lokalnih plesača. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan | KUALA LUMPUR – BANGKOK
Doručak. Transfer do zračne luke i prijava na prijepodnevni let za Bangkok. Po dolasku, transfer i smještaj u hotel 4*. U 19.30 sati odlazak na vožnju rijekom Chao Praya uz večeru na brodu i posjet noćnoj tržnici Patpong (uključeno u cijenu). Tijekom vožnje vidjet ćete stotine živopisnih drvenih kućica izgrađenih uz samu rijeku. Povratak u hotel, noćenje.

8. dan | BANGKOK
Nakon doručka odlazak na razgled grada i velike palače. Tura uključuje obilazak dva budistička hrama u Bangkoku: Wat Pho, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim ležećim Buddhom i kraljevskim Chedijima te Wat Phra Keo, hram smaragdnog Buddhe. Palača je jedan od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora, nekada rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Velika Palača (zatvorena je tijekom posebnih kraljevskih ceremonija i tijekom posjeta državnog vrha). Posjet hramu Wat Arun – hramu zore. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon razgleda povratak u hotel, noćenje.
Dress code: za razgled hramova obavezno je za muškarce obući hlače s dugim nogavicama i majicu sa rukavima. Stopala ne smiju biti u otvorenoj obući (sandalama). Žene trebaju biti slično obučene kao muškarci, bez prozirne odjeće i golih ramena.

9. dan | BANGKOK – MAE KLONG – DAMNOEN SADUAK – BANGKOK
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Bangkoka. Nastavak prema plutajućoj tržnici Damnoen Saduak, jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija na Tajlandu na kojoj se od sredine 19. st. trguje u malim tradicionalnim brodovima. Ukrcaj na motorni čamac te vožnja kanalima do ploveće tržnice, gdje možete doživjeti fascinantan način života lokalnog stanovništva. Vidjet ćete stotine ljudi koji prodaju svoje proizvode direktno s tradicionalnih brodića. Nastavak vožnje prema neobičnoj tržnici Mae Klong, smještenoj tik uz željezničku prugu, na kojoj prodavači, osim što se trude prodati svoje proizvode, moraju biti poprilično brzi i vješti kako bi dva puta dnevno sklonili sve proizvode prije prolaska vlaka. Prije povratka u Bangkok, posjet budističkom hramu Phra Phatom Chedi, čije ime u prijevodu znači „prva stupa“, a ujedno se radi i o najvišoj stupi u svijetu. Ručak organiziran u vlastitom aranžmanu. Povratak u Bangkok.

10. dan | BANGKOK
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada ili shopping. Odjava iz hotelskih soba do 18 sati. U kasnim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Dohu zrakoplovne kompanije Qatar Airways QR 833 s polaskom u 20.55 sati. Noćni let.

11. dan | BANGKOK – DOHA – ZAGREB
Slijetanje u Dohu predviđeno je u 00.05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb zrakoplovom Qatar Airwaysa na letu QR 217 u 01.55 sati, s predviđenom slijetanjem u zagrebačku zračnu luku u 07.00 sati po lokalnom vremenu.

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   13.990 KN 13.490 KN LAST MINUTE

LAST MINUTE cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po LM cijeni!

 

Cijena aranžmana po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovnom kompanijom Qatar airways u ekonomskoj klasi prema programu, smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom u Singapuru, smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na osnovi 2 noćenja s doručkom u Kuala Lumpuru, smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4*na osnovi 3 noćenja s doručkom u Bangkoku; sve razglede gradova prema programu, ručak u Singapuru tijekom razgleda grada 6.10.2019., večera na brodu tijekom krstarenja rijekom Chao Praya 11.10.2019., ručak u Bangkoku tijekom razgleda grada 12.10.2019., cjelodnevni izlet na plutajuću tržnicu Damnoen Saduak, Meklong Market i hramu Phra Patom Chedi; grupne prijevoze autobusom i razglede prema programu, 
pratitelja putovanja iz Zagreba na hrvatskom jeziku, organizaciju putovanja i zakonsku jamčevinu.

Cijena ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.900 kn (podložne su promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja), tajlandsku vizu 280 kn + trošak posredovanja 100 kn, dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete, doplatu za jednokrevetnu sobu 4.100 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 EUR po osobi – obavezna doplata, plaćanje pratitelju puta na licu mjesta, troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana (preporučujemo), sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje.

 

Fakultativni izleti (min. prijavljenih 15 osoba):
Singapur noćni safari 590 kn
Izlet na otok Sentosa s uključenim Cable Car Sky Pass 990 kn
Kuala Lumpur večernji razgled grada + večera + show 500 kn
Petronas Towers Observation Deck and KL Tower Tickets (Skip the line) 320 kn

Viza: 
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Tajland. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
Za Tajland: potrebna i ishoduje se u Zagrebu. Osnovni dokumenti potrebni za vizu: putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju, kopija prve stranice putovnice, kopija avionske karte ili potvrda agencije o rezervaciji aranžmana, slika kao za putovnicu i ispunjen obrazac za izdavanje vize.
Za Singapur: nije potrebna.
Za Maleziju: nije potrebna.

Napomene:
– Kategorizacija hotela u Singapuru, Maleziji i Tajlandu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.
– Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: mvep.hr
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa putovanja. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
– Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR – HRK, na dan 11.03.2019. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% ili promjene tečaja za više od 1,5%, organizator putovanja zadržava pravo na promjenu cijene aranžmana, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, putnici će biti obaviješteni o otkazu putovanja i to najmanje 15 dana prije polaska, odnosno do 19.09.2019.
– Ograničenje prtljage na unutarnjim letovima iznosi 15 kg po osobi.
– Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju Meridijan putovanja d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Korisne informacije:

Službeno ime: Kraljevina Tajland
Glavni grad:
Bangkok
Službeni jezik:
Službeni jezik je Thai. U turističkim mjestima govori se engleski.
Vremenska razlika:
srednjoeuropsko vrijeme + 7 sati (Hrvatska 10:00 = Thailand 17:00 sati
Novčana jedinica:
Baht (THB)
Broj stanovnika:
62 mil.
Površina:
517 000 km2
Napon struje:
220 V
Dokumenti potrebni za putovanje i viza:
putovnica važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te viza. Može se napraviti u Zagrebu i najčešće je odmah gotova.
Cijepljenje:
nije potrebno
Pozivni broj zemlje:
+66
Mobilna telefonija:
sve mreže uglavnom rade, no za rooming obavezno provjeriti kod telefonske kompanije čije usluge koristite prije putovanja
Klima:
tropska klima sa 3 različite sezone. Monsuni tj. kišna sezona na Tajlandu počinje u srpnju i traje do studenog nakon čega slijedi suho i hladno razdoblje sve do polovice veljače. U razdoblju od ožujka do lipnja temperature su mnogo veće (čak do 40 stupnjeva tijekom dana). Najbolje vrijeme za boravak na Tajlandu je od studenog do ožujka da bi se izbjegla vruća i kišovita razdoblja. Međutim i svi ostali mjeseci su također pogodni za posjetu.
Odjeća i obuća:
lagana pamučna odjeća, dobre i udobne cipele i oprema za kišu. U Tajlandu jeftino prodaju kvalitetne i praktične kabanice. Obuću treba skinuti u nekim hramovima i na večeri kantoke
Za posjet hramu treba biti dolično odjeven-ne toleriraju se kratke hlače, kratke suknje (trebaju biti do koljena) niti majice otkrivenih ramena.Košulje s kratkim rukavima ili slične majice su najpraktičnije.
Moderne „poderane „ traperice nisu preporučljive-u kraljevskoj palači u Bangkoku i ljetnoj palači možete biti zaustavljeni na ulazu. Biti će vam ponuđen-uz malu napojnicu- dugi ogrtač ( u ljetnoj palači ponekad obavezan). U kraljevskoj i ljetnoj palači nisu dozvoljene natikače (ni muške ni ženske), sandale moraju biti s remenom na peti.
Kupovina:
predmeti od pamuka, dlaka, bambusa, kokosa, papira, svile, nakit od dragog kamenja, srebra i zlata, rukotvorine svih vrsta – vrlo napredno izrađene
Hrana i piće:
obavezno korištenje flaširane vode, Thailand je destinacija poznata i po kulinarstvu. Najčešće se priprema meso: piletina, govedina, svinjetina, riba, plodovi mora, svježe voće i povrće, a kod kuhanja se koriste razni začini od kojih je većina jako pikantna, te kokosovo mlijeko, curry, kikiriki. Uobičajeni prilozi su rezanci i riža
 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)