Burma, mistična zemlja jugoistočne Azije

Datumi putovanja

17.2. - 26.2., 14.4. - 23.4., 17.11. - 26.11.2022.

Trajanje putovanja

10 dana/ 8 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakFIRST MINUTERedovna cijena
17.02., 14.04., 17.11.2022.-16.880 KN
Tura kroz mističnu zemlju jugoistočne Azije: YANGON – BAGAN – MANDALAY – AMARAPUR – JEZERO INLE

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – DOHA – YANGON, obroci i noćenje u zrakoplovu
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let za Dohu. Polijetanje zrakoplova prema Dohi u 9.45 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 16.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Yangon u 19.55 sati na liniji QR918 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan | YANGON, doručak, večera, noćenje
Dolazak u Yangon predviđen je u 6 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja viznih i carinskih formalnosti, sastanak s lokalnim vodičem te transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Doručak, a potom slijedi odlazak na razgled burmanskog glavnog grada nekoć poznatog pod imenom Rangoon. Yangon je miran i šarmantan grad impresivne kolonijalne povijesti i jedna od najljepših prijestolnica Jugoistočne Azije. Posjetit ćemo pagodu Kyaukhtatgyi u kojoj se nalazi ležeći Buda dug 70 metara. Ova pagoda pružit će nam uistinu jedinstven uvod u budizam, s muralima koji prikazuju Budin život te rezbarijama s tradicionalnim budističkim simbolima. Ovo je također i mjesto u kojem ćete sresti brojno lokalno stanovništvo koje ovdje dolazi moliti i odavati počast. Nastavljamo do lokalne trgovine čajem kako biste osjetili barem dio burmanske svakodnevnice, a to je tradicionalna kultura ispijanja čaja. U kasno poslijepodne posjetit ćemo najsvetije mjesto Burme, čuveno pagodu Švedagon staru preko dvije i pol tisuće godina koja s visinom od 99 metara dominira Yangono. Posebno je spektakularna zlatna kupola koja čudesno sjaji na zalazećem suncu. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan | YANGON – BAGAN, doručak, večera, noćenje
Nakon doručka transfer do zračne luke te polijetanje zrakoplova za Bagan, grad smješten na obalama rijeke Irrawaddy, koji je od 11.-13. stoljeća bio glavni grad Burme. Bagan je poznat po brojim pagodama i stupama kojih je i danas ostalo više od 2.200 od nekadašnjih skoro 10 tisuća. Razgled zlatne stupe pagode Shwezigon, hrama u pećini Wetkyi-In Gubyaukgyi s prekrasnim jataka muralima te hrama Htilominlo. Slijedi posjet radionici za izradu predmeta od laka. Potom, razgled hrama Ananda s četiri impresivne skulpture Bude u stojećem položaju. Vožnja konjskom zapregom do Thatbyinnyu – najvišeg hrama u Baganu te hramova Dhammayanghi i Sulamani. Promatranje zalaska sunca s vrha jednog od hramova. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

4. dan | BAGAN, doručak, večera, noćenje
Nakon doručka posjet živopisnoj tržnici Nyaung Oo na kojoj se prodaju voće, povrće, začini, suveniri… Odlazak u selo Myinkaba, kratka šetnja i posjet hramovima Manuha i Nan Paya. Povratak u hotel, odmor. Poslijepodne odlazak u selo Minnanthu, gdje ćete imati priliku upoznati se s načinom života lokalnog stanovništva. Razgled hramova Payathonzu, Lemyentha i Nandamannya. Slijedi plovidba brodićem po rijeci Irrawaddy, koja će Vam približiti način života obalnih sela i tamošnjih ribara. Odlazak na večeru s lutkarskom predstavom. Noćenje.

5. dan | BAGAN – MANDALAY, doručak, večera, noćenje
Nakon ranog doručka organizirani transfer u zračnu luku i let za Mandalay, drugi po veličini grad u Burmi i posljednja prijestolnica burmanskog kraljevstva. Razgled grada: pagoda Mahamuni – mjesto hodočašća vjernika iz svih krajeva svijeta u kojoj se nalazi kip Mahamuni Bude. Slijedi posjet radionicama drvenih rezbarija, tapiserija i predmeta od listića zlata koji se izrađuju tradicionalnim tehnikama. Poslijepodne razgled pagode Kuthodaw u kojoj se nalazi 729 mramornih ploča s budističkim zapisima, koje su dobile naziv „Najveća knjiga na svijetu“. Razgled samostana Shwenandaw, jedine zgrade koja je ostala od Kraljevske palače iz 19. st., izgrađene od tikovine s prekrasnim rezbarijama. Potom, odlazak na vrh brda Mandalay Hill, visokog 240 metara s kojeg puca zadivljujući pogled na grad, okolne pagode i rijeku Irrawaddy. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

6. dan | MANDALAY – SAGAING – AVA – AMARAPURA – MANDALAY, doručak, večera, noćenje
Doručak. Odlazak na izlet u okolicu Mandalaya, na razgled nekadašnjih prijestolnica: Ava, Sagaing i Amarapura. Sa 600 bijelo obojenih pagoda i samostana, brdo Sagaing predstavlja religijski centar Burme u kojem je dom našlo više od 3000 monaha kao i preko 100 meditacijskih centara. Razgled pagoda Swan Oo Pon Nya Shin i U Min Thone Sae. Na lokalnoj tržnici moći ćete kupiti razne rukotvorine i predmete od srebra. Potom posjet lončarskom selu u kojem će nam predstaviti izradu tipičnih posuda za vodu koje možete pronaći diljem Burme. Nastavak putovanja za Avu, koja je bila prijestolnica od 14. do 18. stoljeća. Kraća vožnja brodom na drugu obalu rijeke, gdje će nas dočekati konjske zaprege. Razgled starog drvenog samostana Bagaya te ostataka kraljevske palače i utvrde. Nastavak putovanja za Amarapuru – “grad besmrtnih“. Posjet radionici predmeta od svile. Slijedi šetnja 1,2 km dugačkim mostom od tikovine U Bein, sagrađenog 1782. godine. Povratak u Mandalay. Večera. Noćenje.

7. dan | MANDALAY – HEHO – JEZERO INLE, doručak, večera, noćenje
Nakon doručka transfer do zračne luke Mandalay i let za Heho. Po dolasku, jednosatna vožnja do sela Nyaung Shwe na obali jezera Inle. Usputni razgled drvenog samostana Shwe Yan Pyay. Slijedi plovidba motornim čamcem po jezeru. Tijekom plovidbe moći ćete vidjeti ribare koji svoje kanue pokreću veslajući jednom nogom i upoznati se s njihovim jedinstvenim načinom ribarenja. Također, vidjet ćete sela na sojenicama, plutajuće vrtove te upoznati način života lokalnog stanovništva. Slijedi razgled pagode Phaung Daw Oo. Posjet radionici poznatih burmanskih cigara. Po završetku razgleda odlazak prema hotelu. Prijava i smještaj. Večera i noćenje.

8. dan | JEZERO INLE – INDEIN – HEHO – YANGON, doručak, večera, noćenje
Nakon doručka posjet jednoj od lokalnih tržnica, na kojoj se okuplja lokalno stanovništvo, kao i gorska plemena iz okolice. Vidjet ćete njihove slikovite nošnje, a moći ćete i uživati u kupovini. Slijedi odlazak do Indeina te razgled slikovitih stupa Alaung Sitthou. Prijevoz do zračne luke Heho i let za Yangon. Po dolasku u Yangon odlazak do hotela. Večera u hotelu i noćenje.

9. dan | YANGON – DOHA, doručak, večera, noćenje
Rana odjava iz hotela i breakfast box. Slijedi organizirani transfer do zračne luke Yangon. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 7.40 sati na liniji QR919 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 11.35 sati po lokalnom vremenu. Slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel, a potom odlazak na poludnevni razgled Dohe, glavnog grada Katara. U razgled je uključen obilazak znamenitosti od kojih su najpoznatije „The Pearl-Qatar“, Muzej islamske umjetnosti i Souq Waqif – tradicionalni katarski bazaar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

10. dan | DOHA – ZAGREB, doručak
Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zagreb u 7.40 sati na liniji QR217 (Qatar Airways). Dolazak u Zagreb predviđen je u 11.55 sati po lokalnom vremenu.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha – Yangon i obratno, prijevoz zrakoplovom na unutarnjim letovima Yangon – Bagan, Bagan – Mandalay, Mandalay – Heho i Heho – Yangon, pristojbe zračnih luka u iznosu od 2.590 kn, 7 noćenja u dvokrevetnim sobama na osnovi polupansiona u Burmi u hotelima 3* (Yangon, Bagan, Mandalay i jezero Inle), 1 noćenje u dvokrevetnim sobama na osnovi polupansiona u Dohi u hotelu 4*, 7 večera prema programu, grupne transfere i razglede prema programu u Burmi, vožnju motornim čamcima, ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju prema programu, poludnevni razgled Dohe, pratitelja na putovanju, lokalne vodiče na engleskom jeziku
jamčevinu i troškove organizacije putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplatu za jednokrevetnu sobu 2.490 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače 40 EUR (plaćanje pratitelju putovanja), vizu za Myanmar (Burmu) 420 kn (uključena usluga posredovanja agencije), dodatne obroke i usluge, putno osiguranje (preporučujemo), osobne troškove i putna osiguranja.


Fakultativne doplate: let balonom iznad Bagana 2.290 kn po osobi (rezervacija kod prijave).

Viza za Burmu (Mijanmar):
Hrvatski državljani mogu ishoditi vizu u svrhu turističkog za boravak do 28 dana putem elektronskog sustava zahtjeva za vizu – E-viza -na internetskoj stranici:http://www.evisa.moip.gov.mm/


Napomene:
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
Kategorizacija hotela u Burmi odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr
Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja prema Općim uvjetima organizatora putovanja. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.
Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana: 15


Korisne informacije:

Burma
Za putovanje nije potrebno cijepljenje.

Vremenska razlika: Burma (Myanmar)-Hrvatska: + 5h 30 min ( u zimskoj polovici godine).
Električni napon: 220 volti.
Klima: od studenog do travnja vlada suho razdoblje s malo padalina i prosječnim temperaturama od 18 C do 32 C.
Novac: Kyat (1 EUR = 7,34 MMK, slično kao i kuna)
Kulinarstvo: meso, ribe, plodovi mora, povrće, riža i niz drugih majstorskih kombinacija raznih okusa i mirisa, otkrit će vam tajlandska kuhinja.
Kupovanje: rukotvorine od svile, pamuka, laka i papira, porculana, tikovine; nakit od dragog i poludragog kamenja ( žada), srebra i zlata.
Pribavljanje viza: najkasnije do 20 dana prije polaska, cijena iznosi 280 kn.
Opširnije informacije o proceduri zatražite u agenciji organizatoru putovanja koja preuzima i brigu oko  ishođenja viza.

Minimalan br. prijavljenih putnika: 10