Dubai, iz Osijeka

Dubai, iz Osijeka
  • Polazak dolazak 29.9. - 4.10.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 5.950 kn
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz polazak iz Osijeka, let iz Beograda
  • Šifra DPMPAN48


Datum putovanja: 29.9. – 4.10.2020. zrakoplovom iz Beograda, transfer iz Osijeka

Trajanje putovanja: 6 dana/ 5 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, utorak | OSIJEK – BEOGRAD – DUBAI
Polazak putnika u 07:00 h iz Đakova, u 07:30 h iz Osijeka, 08:00 h iz Vinkovaca. Vožnja turističkim autobusom do zračne luke N. Tesla u Beogradu – po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova FlyDubai-a prema Dubai-u u 13:00 sati na liniji FZ746 (FlyDubai). Dolazak u Dubai predviđen je u 21:15 sati (lokalno vrijeme). Sastanak s lokalnim agentom i odlazak prema hotelu 4*. Noćenje.

2. dan, srijeda | DUBAI
Nakon doručka odlazak u organizirani poludnevni razgled Dubaija (polazak u 9 h). Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži s još poznatijim hotelom u obliku jedra – Burj Al Arab – čudom moderne arhitekture i jednim od najluksuznijih hotela na svijetu. Odlazak do umjetno izgrađenog otoka Palm Jumeirah gdje se nalazi fascinantni tematski hotel Atlantis. Nakon stanke za fotografiranje slijedi odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu, u Dubai muzej gdje se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Fakultativno uz doplatu posjet zgradi Burj Khalifa – odlazak na 124 i 125. kat najviše zgrade na svijetu Burj Khalife (At the Top) – razgled – slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Poslijepodne povratak u hotel – slobodno vrijeme za individualni program. Odlazak do plaže na kupanje ili individualno istraživanje grada. Navečer slobodno vrijeme za šetnju uz plažu (The Walk/JBR) – slobodno vrijeme za večeru, kavu, shopping i dr. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, četvrtak | DUABI – ABU DHABI – DUBAI
Doručak.  Fakultativno uz doplatu odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet atrakciji Abu Dhabija – Ferrari Worldu. Slobodno vrijeme. Povratak u Dubai i hotel. Noćenje u hotelu.

4. dan, petak | DUBAI
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe (kupovina, individualni razgledi i sl.). Poslijepodne fakultativno uz doplatu odlazak na pustinjski Jeep safari (oko 16 h). Nezaboravna avanturistička vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp i večera uz zalazak sunca u autentičnom ambijentu uz orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama, iscrtavanja ruku tehnikom henna, fotografiranje u arapskim kostimima i pušenja nargile. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, subota | DUBAI
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni program uz doplatu: posjet AQUARIUMU DUBAI & UNDERWATER ZOO U DUABI MALL – obilazak i razgled ili individualni posjeti MIRACEL GARDENU ili THE FRAME-u (vidikovac u obliku rame za sliku). Ili odlazak na cjelodnevni izlet u aquapark na Plami kod hotel Atlantis “AQUAVENTURE” Poslije podne preporučujemo odlazak na ručak ili popodnevni čaj u hotel Burj Al-Arab, jedan od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra (uz doplatu). Svakao se provozajte metro-om (bez pilotski vlakovi). U večernjim satima slobodno vrijeme za individalni program ili fakultativno uz doplatu vožnja brodom uz večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, nedjelja | DUBAI – BEOGRAD – OSIJEK
Doručak (lunch paket). Transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Beogradu u 09:05 sati (po lokalnom vremenu) na liniji FZ745 (FlyDubai). Dolazak u Beograd u 12:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Osijeku. Očekivani povratak u poslijepodnevnim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  5.950 KN

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz turističkim autobusom na relaciji Osijek – Beograd (zračna luka) – Osijek, zrakoplovna karta za let Beograd-Dubai-Beograd (FlyDubai), zrakoplove pristojbe (takse), check-in prtljaga do 20 kg + ručna prtljaga do 7 kg (u oba smjera), transfer autobusom na relaciji zračna luka Dubai – hotel – zračna luka Dubai, 5 noćenja s doručkom u hotelu Metropolitan 4* u Dubaiju, poludnevni razgled grada Dubaija (Dubai city tour), stručni lokalni vodič za razgled grada (engleski/hrvatski), stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja, zakonska jamčevina, osiguranje od odgovornosti, organizacija putovanja.

Cijena ne uključuje: doplata za jednokrevetnu sobu 1.490 kn, napojnice, fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih, osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje – preporučujemo, Turizam Dirham (plaća se na recepciji hotela, cca 15 kn po sobi po noći).

Obavezne doplate (plaćanje na licu mjesta): Turizam Dirham taksa (plaća se na recepciji hotela – 15 kn po osobi i po noći), napojnice za lokalnog vodiča i vozača, plaćanje na licu mjesta (cca 15 Eur po osobi).

 

Fakultativni izleti:
– ulaznice za Burj Khalifa (At the top – kat 124/125): 395 kn po osobi
– cjelodnevni izlet u Abu Dhabi+ručak (transfer+vodič): 295 kn po osobi
– pustinjski Jeep safari + večera u beduinskom kampu sa zabavnim programom; 350 kn po osobi
– Dhow cruise krstarnje (transfer+krstarenje+večera ): 450 kn po osobi


Više informacija o hotelu:
hotel Metropolitan 4*, http://metropolitanhoteldubai.com/


Avio prijevoznik: FlyDubai
(nisko budžetna aviokompanija iz Dubai-a, izravan let, hrana i piće nisu u cijeni karte, plaća se direktno u avionu tko što želi, cijene su pristojne, primaju kartice i gotovinu € ili $ ili AED. Kompanija zadržava pravo promijene satnice leta, kao i povećanje cijene u slučaju nekih poskupljena kao što su zrakoplovne pristojbe, gorivo i sl.

Napomena: cijena za plaćanje karticom na rate: 6.290 kn

 

Napomene:
Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Unos lijekova u Dubai:
Svi putnici koji imaju namjeru putovati u Dubai i pritom nositi lijekove koji se izdaju na recept trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovoj službenoj stranici www.mohap.gov.ae
Nakon podnesenog zahtjeva, putnici trebaju povratno dobiti odobrenje koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.
Procedura podnošenja zahtjeva na web stranici:
www.mohap.gov.ae
 services
 e-services
 patient support services
 issuing permission to import medicines for personal use
 go to e-service (desno gore)
 osobni podaci stranke

Napomena:
Svi putnici koji imaju namjeru putovati u Ujedinjene Arapske Emirate i pritom nositi lijekove koji se izdaju na recept trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja Ujedinjenih Arapskih Emirata na službenoj stranici www.mohap.gov.ae
Nakon podnesenog zahtjeva, putnici trebaju povratno dobiti odobrenje koje su dužni pokazati pri dolasku u Ujedinjene Arapske Emirate ukoliko ih isto zatraži carinska služba.

Procedura podnošenja zahtjeva dobije se pri rezervaciji putovanja na prodajnom mjestu.


Važno: 
Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: za državljane republike Hrvatske nije potrebna viza. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju. Putnici s pečatom države Izrael u putovnici ne mogu putovati u UAE

Minimum prijavljenih putnika: 25

 


Korisne informacije: 

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI

Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati
Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.
Površina: 83600 km2
Broj stanovnika: cca 8,3 milijuna
Glavni grad: Abu Dhabi
Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski
Religija: 96% muslimani, 4% ostali
Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi
Novčana jedinica: emiratski dirham (AED), 1 USD = cca 3,67 kn
Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi… Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko tjedna, osim petkom od 14 do 22 sata. Nezabilazni Dubai s razlogom zaslužuje svoj naziv “glavnog shopping centra na Bliskom Istoku”.
Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.
Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel – pržene okruglice od slanutka i začina, humus – namaz od slanutka, tabbouleh – libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s grilla. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.
Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE2 partneri
Pozivni broj zemlje: +971
Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae , www.uaetourism.ae
Klima: vruća pustinjska – U razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26 °C. Noći su hladne sa prosječnom temperaturom od cca 15 °C. Period od travnja do rujna karakteriziraju vrlo visoke temperature (preko 40 °C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 – 29 °C.

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)