Dubai, polazak iz Osijeka i Vinkovaca

Datumi putovanja

2.4. - 7.4.2024.

Trajanje putovanja

6 dana/ 5 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakFIRST MINUTERedovna cijena
02.04.2024.-1.090 EUR
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

Dobrodošli u grad budućnosti…
Dubai je grad uzbudljive, duboke tradicije i ambiciozne futurističke vizije, umotane u očaravajuću pustinjsku raskoš.

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, OSIJEK/VINKOVCI – DUBAI
Polazak putnika u 07:00 h iz Vukovara, u 07:30 h iz Osijeka, 08:00 h iz Vinkovaca. Vožnja turističkim autobusom do ZRAČNE LUKE N. TESLA U BEOGRADU – po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova FlyDubai-a prema Dubai-u u 13:15 sati na liniji FZ1746 (FlyDubai). Dolazak u Dubai predviđen je u 21:35 sati (lokalno vrijeme). Sastanak s lokalnim agentom i odlazak prema hotelu 4*. Noćenje.

2. dan, DUBAI – razgled grada
Nakon doručka odlazak u organizirani poludnevni razgled Dubaija (polazak u 9 h). Kratko zaustavljanje na poznatoj plaži s još poznatijim hotelom u obliku jedra – Burj Al Arab – čudom moderne arhitekture i jednim od najluksuznijih hotela na svijetu. Odlazak do umjetno izgrađenog otoka Palm Jumeirah gdje se nalazi fascinantni tematski hotel Atlantis. Nakon stanke za fotografiranje slijedi odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu, u Dubai muzej gdje se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Fakultativno uz doplatu posjet zgradi Burj Khalifa – odlazak na 124 i 125. kat najviše zgrade na svijetu Burj Khalife (At the Top) – razgled – slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Poslijepodne povratak u hotel – slobodno vrijeme za individualni program. Odlazak do plaže na kupanje ili individualno istraživanje grada. Navečer slobodno vrijeme za šetnju uz plažu (The Walk/JBR) – slobodno vrijeme za večeru, kavu, shopping i dr. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, ABU DHABI – fakultativni izlet
Doručak. Fakultativno uz doplatu odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet atrakciji Abu Dhabija – Ferrari Worldu. Slobodno vrijeme. Povratak u Dubai i hotel. Noćenje u hotelu.

4. dan, DUBAI – fakultativni izlet Pustinjski safari s večerom
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i programe (kupovina, individualni razgledi i sl.). Poslijepodne fakultativno uz doplatu odlazak na pustinjski Jeep safari (oko 16 h). Nezaboravna avanturistička vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp i večera uz zalazak sunca u autentičnom ambijentu uz orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama, iscrtavanja ruku tehnikom henna, fotografiranje u arapskim kostimima i pušenja nargile. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, DUBAI
Doručak. Slobodan dan ili individualni fakultativni program uz doplatu: posjet AQUARIUMU DUBAI & UNDERWATER ZOO U DUABI MALL – obilazak i razgled ili individualni posjeti MIRACEL GARDENU ili THE FRAME-u (vidikovac u obliku rame za sliku). Ili odlazak na cjelodnevni izlet u aquapark na Plami kod hotel Atlantis “AQUAVENTURE” Poslije podne preporučujemo odlazak na ručak ili popodnevni čaj u hotel Burj Al-Arab, jedan od najluksuznijih hotela na svijetu, izgrađenom u obliku jedra (uz doplatu). Svakao se provozajte metro-om (bez pilotski vlakovi). U večernjim satima slobodno vrijeme za individalni program ili fakultativno uz doplatu vožnja brodom uz večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, DUBAI
Doručak. Slobodno vrijeme za individualni program do polaska za zračnu luku npr. šetnja, odlazak do plaže JBR, shopping i sl. Kasni check-out iz hotel. U 15:00 h transfer u zračnu luku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Beogradu u 18:55 sati (po lokalnom vremenu) na liniji FZ1745 (FlyDubai). Dolazak u Beograd u 22:05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Vinkovcima. Očekivani povratak u noćnim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom na relaciji Vinkovci – Beograd (zračna luka) –Vinkovci, zrakoplovna karta za let Beograd-Dubai-Beograd (FlyDubai), zrakoplove pristojbe (takse) i naknade, check-in prtljaga do 20 kg + ručna prtljaga do 7 kg + topli obrok (u oba smjera), transfer autobusom na relaciji zračna luka Dubai – hotel Dubai – zračna luka Dubai, 5 noćenja/doručak u hotelu Signature 1 hotelu 4* Barsha Heights u Dubai-u, poludnevni razgled grada Dubai-a (Dubai city tour), stručni lokalni vodič za razgled grada Dubai-a (engleski/hrvatski), stručni pratitelj/vodič tijekom putovanja, zakonska jamčevina, osiguranje od odgovornosti, organizacija putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: doplata za jednokrevetnu sobu 200 EUR, turističku taksu u iznosu od cca. 4-5 EUR po osobi i po noći, napojnice za lokalnog vodiča i vozača, plaćanje na licu mjesta (cca. 15 EUR po osobi) – obavezna dolata na licu mjesta; karte javnog gradskog prijevoza, ulaznice i izlete koji nisu navedeni kao uključeni u cijenu programa putovanja; putno osiguranje i osiguranja od otkaza putovanja – preporučujemo!


Fakultativna ponuda izleta (prijava i plaćanje u agenciji):
– cjelodnevni izlet u Abu Dhabi+ručak (transfer+vodič+ručak): 75 EUR
– ulaznice za Burj Khalifa (At the top – kat 124/125) bez transfera: 55 EUR
– pustinjski Jeep safari+večera u beduinskom kampu: 75 EUR
– Dhow cruise krstarnje (transfer+krstarenje+večera ): 80 EUR


O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za UAE  informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


Važna napomena: za državljane Republike Hrvatske potrebna je važeća putovnica, koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE. Putnicima s pečatom države Izrael u putovnici neće biti dozvoljen ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate. Neispravne putne isprave, koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Agenciju, te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelost.


Unos lijekova u Dubai:
Svi putnici koji imaju namjeru putovati u Dubai i pritom nositi lijekove koji se izdaju na recept trebaju podnijeti zahtjev Ministarstvu zdravlja na njihovoj službenoj stranici www.mohap.gov.ae
Nakon podnesenog zahtjeva, putnici trebaju povratno dobiti odobrenje koje su dužni pokazati pri dolasku u Dubai ukoliko ih isto zatraži carinska služba.
Procedura podnošenja zahtjeva na web stranici:
www.mohap.gov.ae
 services
 e-services
 patient support services
 issuing permission to import medicines for personal use
 go to e-service (desno gore)
 osobni podaci stranke


Korisne informacije: 

Ujedinjeni Arapski Emirati su muslimanska zemlja u kojoj je islamska tradicija vrlo cijenjena, stoga  turisti trebaju paziti na njihove norme i pravila ponašanja.  Iako je to jedna zemlja, svaki emirat ima  vlastita pravila i osobitosti.  Abu Dhabi se smatra konzervativnim,  dok je Dubai  opušteniji i kozmopolitski. Oblačenje, naročito žena,  treba biti prikladno. Toples je zabranjen. Kratke  suknje i  kratke hlače izvan plaže, cipele na potpeticu, duboki dekolte i sl. smatraju  se neprikladnim i mogu izazvati negativne reakcije lokalnog stanovništva. Za  njih je veliki grijeh  ljubljenje  i pokazivanje nježnosti u javnosti,  isto se odnosi i na homoseksualnost. Psovanje je kažnjivo. Fotografiranje lokalnog stanovništva, osobito žena, može izazvati velike probleme, tako da to izbjegavati. U Emiratima se  alkoholno piće može kupiti u samo u duty-free trgovinama. Također je zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića na javnim mjestima. Dopušteno je samo u restoranima, noćnim klubovima i barovima koji imaju posebnu dozvolu.  U bescarinskoj zoni prije ulaska u UAE može kupiti alkoholno piće  i unijet do 4 lite alkohola. Pušenje je dozvoljeno u svim restoranima, barovima i noćnim klubovima  gdje se služe alkoholna pića. U vremenu Ramazana (od 12.4. do 12.5.2021.) tijekom dana  su zatvoreni  svi restorani   i otvaraju se tek nakon zalaska sunca. Čak i turisti tijekom dana, u vremenu  Ramazan ne bi trebali jesti, piti niti pušiti na javnim mjestima, osim u hotelima. Kao i u drugim muslimanskim zemljama, korištenje droga  i drugih opijata strogo je zabranjena.

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI
Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati
Geografski položaj: istočni dio arapskog poluotoka, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.
Površina: 83600 km2
Broj stanovnika: cca 8,3 milijuna
Glavni grad: Abu Dhabi
Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski
Religija: 96% muslimani, 4% ostali
Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi
Novčana jedinica: emiratski dirham (AED), 1 USD = cca 3,67 kn
Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi… Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko tjedna, osim petkom od 14 do 22 sata. Nezabilazni Dubai s razlogom zaslužuje svoj naziv “glavnog shopping centra na Bliskom Istoku”.
Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke hlače i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.
Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma – janjetina ili piletina s povrćem, zamotano u roti, arapski kruh; falafel – pržene okruglice od slanutka i začina, humus – namaz od slanutka, tabbouleh – libanonska salata od peršina, bulgura, rajčice i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s grilla. Preporučamo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.
Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE2 partneri
Pozivni broj zemlje: +971
Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae , www.uaetourism.ae
Klima: vruća pustinjska – U razdoblju od listopada do ožujka dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26 °C. Noći su hladne sa prosječnom temperaturom od cca 15 °C. Period od travnja do rujna karakteriziraju vrlo visoke temperature (preko 40 °C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 – 29 °C.