Jordan

Jordan
  • Polazak dolazak 9.4. - 17.4.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 11.875 kn FM
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPAA21


AMMAN – MADABA – NEBO JERASH – AJLUN – MRTVO MORE – BETANIJA – KERAK – PETRA – WADI RUM – CRVENO MORE – AQABA

Datum putovanja: 9.4. – 17.4.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 9 dana/ 6 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE:
1 noćenje u kampu u pustinji Wadi Rum!

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines), polijetanje zrakoplova u 20:15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 23:20 sati po lokalnom vremenu.

2. dan | ISTANBUL – AMMAN – MADABA – NEBO – AMMAN
Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:10 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Amman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 01:40 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Amman je u 03:05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela u Ammanu. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kratkog odmora, slijedi vožnja do Madabe, znanog kao „grada mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i jordansku dolinu. Večera i noćenje.

3. dan | AMMAN – JERASH – AJLUN – AMMAN
Doručak. Slijedi vožnja do 48 km udaljenog Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme rimske vladavine. Bio je skriven stoljećima u pijesku prije nego je iskopan i restauriran u zadnjih 70 godina. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima.
Po razgledu Jerasha slijedi vožnja prema Ajlunu, malom gradiću koji se smjestio na obroncima planina sjevernog Jordana, 76 km sjeverozapadno od Ammana. Čudesna priroda i fascinantna arapska vojna arhitektura čini ovo mjesto jednim od najvažnijih prirodnih i povijesnih lokaliteta na Bliskom Istoku. Palača Qalat Al Rabad iz 12. stoljeća, okružena borovom šumom, radi svoje lokacije, na putu prema dolini Jordana, ima stoljećima veliku povijesnu trgovačku i obrambenu ulogu. Povratak u Amman. Večera i noćenje.

4. dan | AMMAN – MRTVO MORE
Doručak. Odlazak u razgled Ammana, glavnog grada Kraljevine Jordan, fascinantnog grada kontrasta – jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Amman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog hrama Temple of Hercules, te posjet starom i novom dijelu grada. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. stoljeća u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Vožnja prema Mrtvom moru. Mrtvo more je slano jezero, saliniteta od 30%, što je oko devet puta više od saliniteta obične morske vode. Neobično je toplo, te zbog svog bogatstva mineralima i crnog ljekovitog blata privlači posjetitelje stoljećima. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

5. dan | MRTVO MORE – BETANIJA – KERAK – WADI RUM
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Keraku gdje ćemo posjetiti Bethany (nalazište krštenja), jedno od najnovijih arheoloških i vjerskih otkrića. Pet izvora ovdje tvori rijeku Jordan, te se vjeruje da upravo to mjesto gdje je Ivan Krstitelj krstio Isusa. Zatim slijedi vožnja do čarobne pustinje Wadia Ruma, doma “Lawrencea Arabia”. Uživajte u čaju od metvice ili kavi s kardamomom prije obilaska ove prirodno uređene pustinje u beduinskom džipu. Vožnja u kamp koji se nalazi u pustinji i smještaj. Večera i noćenje u šatorima.

6. dan | WADI RUM – PETRA
Nakon beduinskog doručka, odlazak u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju
kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su
uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do
Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima.
Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrjednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana. Po završetku
cjelodnevnog razgleda Petre, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan | PETRA – CRVENO MORE – AQABA
Doručak. Vožnja prema Crvenom moru. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u moru. Polazak prema Aqabi.
Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

8. dan | AQABA – AMMAN
Doručak. Slobodno jutro, a zatim slijedi vožnja prema Ammanu. Po dolasku u Amman u večernjim satima,
odlazak u zračnu luku.

9. dan | AMMAN – ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let za Istanbul na liniji TK815 (Turkish Airlines) u 02:15 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 04:45 sati, nastavak leta prema Zagrebu u 07:05 sati na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 8:15 sati.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:   12.380 kn  11.875 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE popust 5% na osnovnu cijenu do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po akcijskoj cijeni!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

Zrakoplovne pristojbe (2.290 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe, 6 noćenja u hotelima 4* s uslugom polupansiona tijekom ture: 2 noćenja u Ammanu, 1 noćenje u okolici Mrtvog mora, 1 noćenje u kampu (u šatoru) u pustinji, 1 noćenje u Petri, 1 noćenje u Aqabi, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, prijevoz autobusom, džip safari u trajanju od 2 sata po Wadi Rum pustinji, vizu, te trošak organizacije putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 2.390 kn, dodatne obroke, prijenos prtljage, napojnice vodiču i vozaču (preporuka 30 EUR), izlazne takse na jordanskoj granici, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.


Obavezne doplate:
izlazna taksa na jordanskoj granici (cca 15 EUR – plaćanje na licu mjesta).


Napomene:
pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
Odgovorni organizator pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika. Agencija zadržava pravo izmjene letova i programa. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.


Korisne informacije: 

Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
Površina: 92.300 km2
Geografski položaj: jugozapadna Azija, Bliski istok
Broj stanovnika: oko 6.500.000
Glavni grad: Amman, 1.919.000 stanovnika
Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
Religija: muslimani 92%, kršćani 6%, ostali 2% 
Vremenska razlika: +1 sat
Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = oko 0,70 JOD, 1 EUR = oko 0,8 JOD
Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, slastice i karamelizirano voće. Predmeti od drva, gline, mirodije.
Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece i nešto topliju za ljetne večeri te toplu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja. Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela. Domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo je mansaf – jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +962
Korisna web stranica:  www.visitjordan.com  
Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja.

 

Minimalan br.prijavljenih putnika: 15.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)