Kolumbija

Kolumbija
  • Polazak dolazak 30.11. – 11.12.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 10.950 kn FM
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPGOT51


Bogota – Medellin – Guatape – Cartagena – Santa Marta – Nacionalni park Tayrona

Datum putovanja: 30.11. – 11.12.2019. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 12 dana/ 9 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 30.11. | ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb, 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish airways u 20.00h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.10h. Nastavak leta za Bogotu u 02.05h.

2. dan, 1.12. | BOGOTA – CITY TURA
Dolazak u Bogotu predviđen je u 08.25h. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela (prijava u hotel moguća je u poslijepodnevnim satima). Nakon kraćeg odmora predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Nakon ručka posjetit ćemo sjeverni dio Bogote. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, 2.12. | BOGOTA – MEDELLIN
Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Prijava i ukrcaj na let za Medellin. Po dolasku u Medellin slijedi transfer do hotela. U poslijepodnevnim satima predlažemo (fakultativno) obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kave kroz lokalnu farmu nedaleko od Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šalice”. Imati ćete priliku napraviti svoju vlastitu kavu te je ponijeti kući. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, 3.12. | MEDELLIN – City tura
Nakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, je danas najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom “Pueblito Paisa”, te nastaviti s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Fernada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po graffitima, uličnim umjetnicima i njihovim performansima. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, 4.12. | MEDELLIN – GUATAPE I STIJENA PENOL
Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se popesti po 740 stepenica i uživat u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih bojama, izgrađeno je na obali rezervata koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, 5.12. | MEDELLIN – CARTAGENA
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje zrakoplova za Cartagenu. Po dolasku transfer do hotela. Noćenje.

7. dan, 6.12. | CARTAGENA – SANTA MARTA
Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. U poslijepodnevnim satima transfer do Santa Marte. Santa Marta je turističko središte na karipskoj obali. Transfer do hotela, prijava u hotel. Noćenje.

8. dan, 7.12. | SANTA MARTA – NP TAYRONA
Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak najljepšeg nacionalnog parka u Kolumbiji, park Tayrona. Park je poznat po nestvarno lijepim bijelim plažama, tirkiznom moru i tropskim šumama. Obilazak nacionalnog parka pješice, te šetnja kroz tropske šume do najatraktivnijih plaža. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.Slikovni rezultat za santa marta colombia

9. dan, 8.12. | SANTA MARTA
Nakon doručka slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

10. dan, 9.12. | SANTA MARTA – BOGOTA
Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava za let i polijetanje zrakoplova za Bogotu. Dolazak u Bogotu, transfer do hotela, prijava u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

11. dan, 10.12. | BOGOTA – ISTANBUL
Nakon doručka transfer u zračnu luku. Prijava i ukrcaj na let za Istanbul u 09.45 sati.

12. dan, 11.12. | ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul , nastavak leta za Zagreb. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.05 sati.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  11.950 KN 10.950 KN FIRST MINUTE

First minute cijena vrijedi za gotovinski popust do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

 

Cijena paket-aranžmana po osobi uključuje:avionska karta Zagreb – Bogota – Zagreb, unutarnji letovi: Bogota – Medellin, Medellin – Cartagena, Santa Marta – Bogota, smještaj u dvokrevetnim sobama 4* na bazi noćenja s doručkom, transferi iz zračne luke od/do hotela, organizacija putovanja, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe 2.980,00kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama), jednokrevetna soba 2.690 kn, putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate), izleti i ulaznice za razglede.


Fakultativni izleti: 

– Bogota city tura s uključenim ručkom 430 kn
– Medellin city tura s uključenim ručkom 510 kn
– Medellin coffee tura 525 kn
– Guatapé i Peñol s uključenim ručkom 590 kn
– Tayrona nacionalni park s uključenim ručkom 860 kn
– Cartagena city tura s uključenim ručkom 420 kn

Napomena: izleti se bookiraju i plaćaju u hrvatskoj 15 dana prije putovanja

 

Viza: za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju.


Raspored letova:

30NOV ZAGREB ISTANBUL 2000 0010
01DEC ISTANBUL BOGOTA 0205 0825
10DEC BOGOTA ISTANBUL 0945 0955
11DEC ISTANBUL ZAGREB 1855 1905

Napomene:
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
– Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Minimalni broj putnika: 10

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)