Kostarika i Panama

Kostarika i Panama
  • Polazak dolazak polasci do 13.12.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 18.400 kn
  • Smještaj hoteli 3*/4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPPTZ34


San José, Srednja Amerika, Kostarika, Panama

Datumi putovanja: 26.10. – 4.11.| 20.11. – 29.11.| 13.12. – 22.12.2019.

Trajanje putovanja: 10 dana/ 8 noćenja

 

Nakon Paname i Panamskog kanala – arhitektonskog čuda, posjetite Kostariku, državu u kojoj je stres potpuni stranac! Državu netaknute, često divlje prirode, raznolikog životinjskog i biljnog svijeta, ugodne klime, spa toplica, tropskih šuma, prekrasnih slapova i plaža te najkvalitetnije kave na svijetu. 
Kostarika, zemlja netaknute, često divlje prirode i raznolikog životinjskog i biljnog svijeta
Panamski kanal – arhitektonsko čudo srednje Amerike koje spaja Atlantski i Aihi ocean
Kupanje u termalnim izvorima

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – PANAMA CITY, LET U GLAVNI GRAD PANAME, let, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke). Prijava na let preko europske zračne luke u Panama City, glavni i najveći grad Paname. Po pristanku, slijedi prijevoz do hotela i kraći panoramski razgled gradskih znamenitosti. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan | PANAMA CITY – PANAMSKI KANAL, arhitektonsko čudo koje spaja Atlanski i Tihi ocean, doručak, noćenje
Doručak. Razgled grada ćemo započeti u starom dijelu Casco Antiquo koji se nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine zbog izvanredne arhitekture. Odlazak do arhitektonskog čuda, Panamskog kanala koji povezuje Atlantski i Tihi ocean. Dug je 64,8 km. Konstrukcija kanala je predstavljala jedan od najvećih i najtežih inžinjerskih projekata ikada. Prvi pokušaj konstruiranja kanala započeo je 1880. godine pod francuskim vodstvom, ali projekt su uspješno završile Sjedinjene Američke Države početkom 1990-ih. Povratak u Panama City. Noćenje.

3. dan | PANAMA CITY – KOSTARIKA – LA FORTUNA/ ARENAL, pozadina vulkana Arenal, doručak, let, večera, noćenje
Doručak. Prijevoz do zračne luke i prijava na let u susjednu državu – Kostariku, zemlju prekrasne prirode. Po dolasku, prijevoz do gradića La Fortuna u čijoj se blizini nalazi aktivni vulkan Arenal sa svojim čarobnim prirodnim izvorima. Smještaj u spa hotelu, okruženom tropskom šumom i s pogledom na vulkan i egzotični tropski vrt. Odlazak na kraći trekking u prašumu u sklopu hotelskog kompleksa. Očekuju vas nevjerojatni prizori. U večernjim satima ćemo posjetiti luksuzne toplice Baldi i uživati u bazenima i u pogledu na tropski vrt. Večera u toplicama, povratak u hotel. Noćenje.

4. dan | LA FORTUNA/ ARENAL – MONTEVERDE, pozadina vulkana Arenal, doručak, noćenje
Doručak. Mogućnost odlaska do životinjske farme (poseban doživljaj za obitelji), kraćeg trekkinga kroz prašumu, obilaska nacionalnog parka Arenal ili slapova La Fortuna. Oproštaj od La Fortune u ranim poslijepodnevnim satima i vožnja u Monteverde, pokraj slikovitog jezera Arenal i nevjerojatnog vulkana koji caruje iznad njega. Nacionalni park Monteverde je prirodni rezervat poznat i kao oblačna šuma „cloud forrest” koja je bujnija i hladnija u odnosu na ostale šume. Čuvaju jedno od biološki najintenzivnijih staništa na svijetu! Nakon smještaja, očekuje nas večernja avantura odnosno noćna šetnja parkom. Imati ćemo priliku promatrati životinje koje su aktivne samo noću (razni insekti, žabe, sisavci) i dobiti drugačiji uvid u život u tropskoj šumi. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan | MONTEVERDE, prirode, viseći mostovi i zipline, doručak, noćenje
Doručak. Rezervat Monteverde je jedno od najpopularnijih odredišta Kostarike. Ponovno ćemo otići u park i uživati u njegovim ljepotama. Očekuju nas isprepletene staze, viseći mostovi u krošnjama drveća, brojne rijeke, slapovi i bogati biljni i životinjski svijet. Našu avanturu ćemo nastaviti u adrenalinskom parku, uz mogućnost odlaska na zip line (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan | MONTEVERDE – MANUEL ANTONIO, omamljujući miris kave, doručak, noćenje
Doručak. Odlazak na plantažu kave gdje ćemo imati priliku upoznati cijeli proces proizvodnje kave, od usjeva do pripreme. Kostarika je inače zemlja u kojoj se proizvodi najkvalitetnija kava – 100% arabica. Saznati ćete puno toga o zlatnom zrnu, kako nazivaju zrno kave koje potječe s Kostarike i uživati u jakom i ukusnom okusu ovog napitka. Vožnja do pacifičke obale i usputno zaustavljanje u mjestu Jaco koje je prije svega poznato po broju krokodila koji borave na ovom području. Nastavak do sljedećeg nacionalnog parka – Manuel Antonio. Smještaj i prvi skok u toplo more! Noćenje.

7. dan | MANUEL ANTONIO, najmanji prirodni rezervat, doručak, noćenje
Doručak. Manul Antonio je najmanji prirodni rezervat u državi, a usprkos tome, jedan od najposjećenijih. Prostrana prašuma se proteže sve do idilične pacifičke obale s bijelim, pješčanim plažama. Po želji, uživanje u parku, šetnja dugom, pješčanom plažom ili trekking u nacionalnom parku. Noćenje.

8. dan | MANUEL ANTONIO – SAN JOSE, glavni grad Kostarike, doručak, noćenje
Doručak. Vožnja u San José, glavni grad Kostarike. Grad je ustanovljen u 18 stoljeću, a sačuvane su brojne, zanimljive zgrade. Posjetite brojne muzeje, od kojih je najzanimljiviji Muzej prekolumbijske povijesti u kojem se čuvaju predmeti od zlata i srebra. Predlažemo obilazak šarolike tržnice i gradskog parka. Mogućnost odlaska na večeru i tradicionalnu predstavu (doplata). Noćenje.

9. dan | SAN JOSE – EUROPSKA ZRAČNA LUKA, doručak, let
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

10. dan | EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ ZAGREB, let
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   18.400 KN

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!  

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi, pristojbe zračne luke (obavezna doplata, podložne promjenama), smještaj u hotelima 3/4* na bazi 7 noćenja s doručkom, prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 2.300 kn, fakultativne izlete (po želji, na licu mjesta), dodatne usluge i obroke, napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 35 EUR, osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

 

Popusti: dijete do 12 god. na dodatnom krevetu u pratnji dvije odrasle osobe – 10 % popusta, treća osoba u trokrevetnoj sobi odnosno dvokrevetnoj sobi s dva dodatna kreveta 620 kn.

 

Važne informacije: prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

 

Minimalan broj prijavljenih: 25

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)