Kostarika

Kostarika
  • Polazak dolazak polasci do 25.10.2020.
  • Cijean putovanja po osobi od 17.180 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*/4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPPT34


SAN JOSE – NACIONALNI PARK TORTUGUERO – VULKAN ARENAL – MONTEVERDE

Datumi putovanja: 15.2. – 23.2.| 26.4. – 4.5.| 25.10. – 2.11.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 9 dana/ 7 noćenja

 

– šetnja visećim mostovima nacionalnog parka Monteverde
– vulkan Arenal, jedan od najaktivnijih vulkana na svijetu
– razgled nacionalnog parka Tortuguero 

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – PARIZ – SAN JOSE
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 minuta prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Pariz na liniji AF5075 (Air France) i polijetanje zrakoplova u 9.00 sati. Dolazak u Pariz predviđen je u 11.05 sati, a nastavak leta za San Jose u 13.45 sati na liniji AF430 (Air France). Predviđeni dolazak u zračnu luku San Jose je u 18.15 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Organizirani transfer do hotela u San Joseu. Noćenje.

2. dan | SAN JOSE – NACIONALNI PARK TORTUGUERO
Ranojutarnji polazak prema Nacionalnom parku Tortuguero na karipskoj obali Kostarike. Na putu prema Tortugueru prelazimo kroz područje nepreglednih prašuma nacionalnog parka Braulio Carrillo koje se prostiru na više od 32.000 hektara ispresijecanih fascinantnim kanjonima i rijekama. Ovo područje obiluje stotinama različitih biljnih vrsta – orhideje, paprati, bromelije, stoljetno drveće, a ujedno je i dom mnogobrojnim vrstama ptica koje se gnijezde u ovom području. Slijedi tipičan kostarikanski doručak u mjestu Guapiles gdje ćete imati tipičan kostarikanski doručak. Po dolasku u područje nacionalnog parka Tortuguero vožnja brodom kroz jedan od kanala do hotela (lodge) u kojem ćemo biti smješteni. Piće dobrodošlice i ručak u hotelu. U poslijepodnevnim satima odlazak brodom u posjet slikovitom mjestašcu Tortuguero, razgled uz posjet lokalnom muzeju. Povratak u lodge. Večera i noćenje.

3. dan | NP TORTUGUERO
Doručak. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u ljepotama džungle koja okružuje hotel. Ručak. U poslijepodnevnim satima nakon ručka obilazak nacionalnog parka. Nacionalni park Tortuguero do kojeg se može doći samo vodenim putem s oceana ili kroz kanale i rukavce prašume koja ga okružuje, prostire se duž 23 kilometra karipske obale, a obuhvaća i više močvarnih područja u zaleđu. Zbog tisuća kanala uz koje rastu velike palme, bambusi i golemo drveće i koji se križaju i račvaju sve dok ne stignu do mora, ovaj se dio naziva i “Amazona u malom”. Na plažu Tortuguero redovito dolazi na tisuće morskih kornjača kako bi u pijesak položile svoja jaja. Po završetku obilaska, povratak u hotel. Večera i noćenje

4. dan | NP TORTUGUERO – SARAPIQUI – REZERVAT TRIMBINA – ARENAL
Nakon doručka odjava iz hotela te prijevoz brodom preko kanala do riječne luke te nastavak putovanja prema gradu Guapiles gdje ćemo ručati. Odlazak prema Sarapiqui, bogatom agrikulturnom području Kostarike gdje ćete između ostalog uživati u kakao turi, posebnoj po tome što uz pratnju uvježbanog vodiča prelazite preko visećeg mosta u predio rezervata Tirimbina gdje su nekad bili nasadi kakaovca. Tijekom ture čut ćete priču o svim prirodnim i povijesnim značajkama biljke kakaa i ploda kakaovca. Po dolasku na nasade, vidjet ćete i manufakturu vezanu na dobivanje čokolade, od usjeva preko žetve, fermentacije, sušenja do kušanja raznih čokoladnih napitaka pripravljenih ispred vas. Odlazak prema Vulkanu Arenal. Noćenje u hotelu.

5. dan | VULKAN ARENAL – MONTEVERDE
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Monteverdeu preko jezera Arenal. Godine 1979., uz jezero Arenal izgrađena je brana i hidroelektrana. Gradovi Arenal i Tondadora, koji su bili izvorno smješteni na mjestu gdje je jezero sada, premješteni su na sjeveroistočnu stranu jezera. Danas, brana jezera Arenal iznimno je važna za zemlju jer proizvodi gotovo 12% električne energije Kostarike. Zatim odlazak prema brdovitom središnjem dijelu rezervata Monteverde i kišnoj šumi, udaljenima oko 180 kilometara od San Josea. Ovo je ujedno i jedno od staništa veličanstvene mitske ptice drevnih Maja po imenu Quetzal. Gusti kišni oblaci obavijaju divovska stabla, lijane, mahovine i paprati koji daju dojam izgubljenosti u svijetu vode i zelenila, prirode same. Postoje razne mogućnosti za istraživanje ovog čarobnog mjesta. Noćenje u hotelu u Monteverdeu.

6. dan | MONTEVERDE
Doručak. Dan predviđen za šetnju kroz rezervat Monteverde i kišnu šumu gdje bas očekuju tri viseće staze ukupne duljine oko tri kilometra kroz šumu. Možete izabrati koju želite, prijeći preko različitih mostova dužine od 50 do 170 metara i visine od 12 do 60 metara. Svaki je most širok oko metar i pol i nosivost mu je do 80 osoba. Staze su savladive bez posebnih napora za sa sve uzraste, a šetnja traje je oko dva sata. Ukoliko želite uz šetnju dodati i malo avanture predlažemo odlazak (fakultativno uz doplatu) na „Lijana turu“. Prije početka ture dobit ćete opremu i instrukcije iskusnog vodiča, asistenciju na turi na kojoj ćete pomoću konopa obići preko 18 platoa osmatračnica. Trajanje ture oko 2,5-3 sata. Poslijepodne slobodno za odmor ili odlazak na turu s lijanama. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan | MONTEVERDE – SAN JOSE
Doručak. Odjava iz hotela. Organizirani prijevoz prema San Joseu. Predlažemo (fakultativno uz doplatu) posjet Nacionalnom parku Vulkan Poas s edukativnom turom o kulturi kave. Tura počinje odlaskom Pan American brzom cestom prema gradu Alejuela. Uz put ćete vidjeti popularan Mango park, spomenik agrokulturi, a prije nego stignete do vulkana Poas, zaustavit ćete se kako bi naučili nešto više o zlatnom zrnu, kako nazivaju zrno kave koje potječe s Kostarike. Edukativna tura provest će vas kroz cijeli proces proizvodnje kave, od usjeva, pa do konačnog prženja zrna i naravno pripreme. Nastavak vožnje kroz farme cvijeća, jagoda i paprati, prema odredištu. Dolazak u San Jose, smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan | SAN JOSE – PARIZ
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do organiziranog prijevoza u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova na liniji AF431 (Air France) u 20.35 sati. Noćni let.

9. dan | PARIZ – ZAGREB
Dolazak u Pariz predviđen je u 13.50 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji AF1560 u 15.25 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 17.15 sati. Završetak putovanja.

 


CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI: 
17.780 kn

za polaske 16.4.| 25.10.:  17.780 KN  17.180 kn FIRST MINUTE

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu aranžmana!  

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – San Jose – Zagreb, zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 3.190 kn), smještaj u hotelima 3*/4* na osnovi 7 noćenja s uslugom noćenje doručak, 1 polupansionom i 2 puna pansiona; razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja, prijevoz prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 2.190 kn, izlaznu taksu 20 USD (plaćanje na licu mjesta), napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 EUR (plaćanje na licu mjesta pratitelju na putovanju), dodatne obroke, usluge i izlete, putno osiguranje s rizikom od otkaza putovanja (preporučujemo), povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke.

 

Fakultativni izleti:
– vulkan Poas i tura s kavom 400 kn (plaćanje prilikom rezervacije putovanja)
– Lijana tura 360 kn (plaćanje prilikom rezervacije putovanja)

Važne napomene: 
– kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kostarike i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.
– pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
– molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.
– neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
– organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
– u slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
– putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza nije potrebna za Kostariku za državljane Republike Hrvatske. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Minimalan broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)