New York, polazak iz Osijeka

Datumi putovanja

1.4. - 7.4.2024.

Trajanje putovanja

7 dana/ 5 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
01.04.2023., dvokrevetna soba1.950 EUR1.850 EUR
01.04.2023., trokrevetna soba1.750 EUR1.650 EUR
01.04.2023., četverokrevetna soba1.650 EUR1.550 EUR
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

VRIJEDNOST VIŠE: direktan let iz Beograda, odličan red letenja, uključene zrakoplovne pristojbe i doručak!


PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan, OSIJEK – BEOGRAD ZL – NEW YORK
Polazak autobusom iz Osijeka, autobusni kolodvor, peron 15 u 2:00 sati. Vožnja u smjeru Beograda i zračne luke Nikola Tesla, gdje je potrebno stići cca 3 sata prije leta. Check-in. Polijetanje zrakoplova za New York na direktnoj liniji JU 500 (Air Serbia) u 07:50 sati. Po dolasku u New York u 11:50 sati prema lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih i graničnih formalnosti, transfer autobusom do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora u hotelu, odlazak u šetnju s voditeljem putovanja na Times Square, jednu od najposjećenijih turističkih atrakcija na svijetu koja se nalazi između križanja Avenije Broadway i Sedme Avenije. Na trgu su se smjestili brojni restorani, kazališta i hoteli kao i velika poslovna četvrt. Trg je centar svjetske zabavne industrije, a svjetla i reklame najviše do izražaja dolaze noću, kada ćete imati osjećaj da trg gori zbog treperenja i jarkih boja mnogobrojnih reklama koje obrubljuju trg. Obzirom na prepoznatljivost ovog trga u cijelom svijetu, Times Square je našao svoje mjesto u mnogim filmovima i serijama, a svoj današnji oblik je dobio početkom 20. stoljeća. Nastavak šetnje do Central Parka, najpoznatijeg parka na svijetu. Obilazak znamenitosti: fontana i terase Bethesda, kip Alise u zemlji čuda, Polje jagoda, zgrada Dakota… Noćenje.

2. dan, NEW YORK
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima krećemo u panoramski obilazak New Yorka odnosno Manhattana tzv. hop-on hop-off autobusima s otvorenim krovom (doplata CityPass) koji su vrlo popularna opcija za nove posjetitelje gradova diljem svijeta. Na ovaj način najbolje ćete steći prvi dojam o gradu, a ujedno steći i orijentir za sve najpoznatije gradske znamenitosti. Krećemo od Times Square-a prema Donjem Manhattanu preko Madison Square Gardena, potom Empire State Buliding, Flatiron Building, Union Square, Greenwich Village, SoHo, Chinatown, Little Italy, Financial District. Slijedi pauza za kavu, a potom nastavljamo s obilaskom Midtown Manhattana i krećemo u smjeru Harlema uz usputni razgled Columbus Cirlcle, Lincoln Center, American Museum of Natural History, Upper West Side, katedrala St. John Divine, Apollo Theater, Guggenheim Museum, Museum of Modern Art (MoMA). Noćenje.

3. dan, NEW YORK
Odlazak metroom do Battery Parka, na najjužnijem dijelu Manhatanna od kuda se pruža sjajan pogled na otok Ellis i kip slobode. Kip predstavlja lik Libertas, rimsku boginju slobode, ogrnutu plaštem. Stoji na ogromnom postolju s ispruženom desnom rukom u kojoj drži pozlaćenu baklju, dok u lijevoj ruci drži ploču tabula ansata na kojoj je isklesan datum proglašenja američke nezavisnosti. Na otok Ellis morali su pristati useljenici u SAD kako bi ih se pregledalo i upisalo u evidencije, a kroz njega je prošlo oko 12 milijuna useljenika. Na otoku se nalazi Muzej doseljenika, koji vraća u surovu prošlost života useljenika te je znakovit za američku povijest. Nastavljamo šetnju donjim dijelom Manhattana. Odlazimo do poznate statue Charging Bull, koju još nazivaju i „bik s Wall Streeta“. Nastavljamo dalje prema čuvenom Wall Streetu gdje se nalazi njujorška burza – New York Stock Exchange, samo središte financijskog distrikta. Ulica je dobila ime po sjevernom gradskom zidu, jer se u najranije doba nalazila na samom rubu grada. Uz Trinity Church, crkvu sv. Trojstva iz 17. stoljeća, dolazimo do Memorijala 9/11. Memorijal je podignut u čast žrtvama napada 11. rujna 2001. i bombardiranja Svjetskog trgovačkog centra iz 1993. godine. Nalazi se na nultoj točki, mjestu rušenja tornjeva blizanaca WTC-a u terorističkom napadu u kojem je ubijeno tri tisuće ljudi. Slobodno vrijeme za predah, ručak i obilazak memorijala (uz doplatu ili City Pass). Nastavljamo dalje uz njujoršku Gradsku vijećnicu, sjedište gradonačelnika te prema mostu Brooklyn koji spaja Manhattan s četvrti Brooklyn u kojoj živi oko 3 milijuna ljudi. Penjemo se na ovaj impozantni most otvoren 1883. godine, ukupne duljine od 1.825 m. Zastajemo putem prelazeći most, jer su vidici veličanstveni. Po silasku s mosta odlazimo do promenade Brooklyn Heights. Ova mondena i skupa četvrt pruža vam jedan od najboljih pogled na Manhattan. Pauza za kavu uz uživanje u pogledu. Šećući dolazimo do područja između mosta Brooklyn i Manhattan. Tu se smjestila nova „hipsterska“ četvrt grada – DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass). Uz odlične poglede na Manhattan Bridge, u ovoj modernoj četvrti možete uživati u hip dućanima, rooftop barovima, kazalištima, izložbenim prostorima i odličnoj ponudi hrane! Ovdje su se nekad nalazila mnoga skladišta i tvornice koje su sada prenamijenjene, a u jednoj od njih naći ćete Time Out Market – modernu tržnicu s proizvodima iz cijelog svijeta koji je otvorila poznata franšiza časopisa Time Out. Slobodno vrijeme za istraživanje. Izgubite se u mirisima, okusima i pogledima uz zalazak sunca uz East River i oba mosta… Povratak u hotel metroom. Slobodna večer.
Preporučujemo posjet brojnim rooftop barovima i klubovima u okolici Times Square, jer pogled na noćni New York je nezaboravan! Noćenje.

4. dan, NEW YORK
Doručak. Odlazak do Madison Square parka uz koji se nalazi čuvena zgrada Flat Iron Building. Ova zgrada, izgrađena prije više od stoljeća (1902. godina), već je odavno patuljak među njujorškim neboderima, ali i danas jedna od najpoznatijih građevina grada. Nadimak je dobila prema svojem neobičnom obliku koji podjeća na „peglu“. Nastavak dalje prema Union Square Park. Gotovo 170 godina ovaj je trg mjesto okupljanja, posebice radničkih i političkih. Put nas vodi prema Washington Square parku, otvorenom 1828. godine. Glavna znamenitost parka je slavoluk Washington Arch koji je postavljen 1885. godine za obilježavnje stogodišnjice inauguracije prvog američkog predsjednika – Georga Washingtona. Slijedi šetnja četvrtima SoHo, Little Italy i Chinatown. Ovdje nećete vidjeti velike nebodere na 50 katova, već ćete vidjeti prepoznatljivu njujoršku arhitekturu. Nju čine vodotornjevi i vatrogasna stubišta koja vise sa fasada. Četvr SoHo dom je mnogim umjetnicima, galerijama, modernim kafićima i restoranima i idealan je primjer regeneracije i gentrifikacije grada iz 1973. godine, a proširene 2010. Ime dolazi od „South of Houston Street“ ili, u prijevodu, „južno od ulice Houston“. Kineska i talijanska četvrt su jedna do druge, zapravo jedna u drugoj, a u srcu se nalazi Canal street. Ona služi kao glavna konekcija između između Jersey Cityja i Brooklyna. Ako tražite „fake“ Gucci, Prada i druge torbice, parfeme ili nakit onda u samo ovoj četvrti možete provesti čitav dan. Iako kažu da Little Italy polako odumire, ovdje ipak možete vidjeti brojne talijanske restorane, talijanske zastave i još uvijek, tu i tamo, naići na pravog Talijana. Idealno za napraviti pauzu za kavu. Slobodan ostatak dana. Predlažemo odlazak do četvrti Williamsburg u Brooklynu. Pogled na Manhattan najljepši iz Brooklyna, pogotovo iz East River State Parka u Williamsburgu. Ovo je žarište „hipsterske“ kulture, moderne umjetnosti i vrlo živog noćnog života, zbog čega su je prozvali „malim Berlinom“. Područje obiluje vintage buticima, antikvarijatima, barovima i restorančićima. Nezaobilazan je shopping na buvljaku ili nekom dučančiću s izvornim bruklinskim suvenirima ili kreacijama. Povratak u hotel. Navečer moguć odlazak u najpoznatiji Speakeasy bar u kojem možete osjetiti atmosferu New Yorka u doba prohibicije 1920.-ih i 1930.-ih godina. U bar se ulazi kroz nevidljivi ulaz, a naručeno piće se pije iz šalice čaja na način kako su se Njujorčani skrivali od policije. Noćenje.

5. dan, NEW YORK, Washington ili outlet Woodbury Common Premium Outlets
Doručak. Slobodan dan za osobne programe. Noćenje.
– Preporučujemo cjelodnevni izlet u Washington, D. C. (uz doplatu). Razgled Washingtona, glavnog grada SAD-a i političkog centra svijeta: Ratni spomenik Marinskom korpusu, Pentagon, Spomenik stradalima 11. 9. 2001., Arlingtonsko groblje, Spomenik Georgeu Washingtonu, Spomenik Thomasu Jeffersonu, Kapitol, Sjedište FBI-ja, Državni arhiv, Gradska vijećnica, Bijela kuća, Spomenik Abrahamu Lincolnu, Spomenik vijetnamskim i korejskim veteranima, Nacionalni muzej zrakoplovstva i svemira. Povratak u New York do 20:00.
ILI
– Preporučujemo cjelodnevni izlet u poznati njujorški outlet Woodbury Common Premium (uz doplatu). Vožnja do jednog od najvećih tvorničkih outleta na istočnoj obali SAD-a – Woodbury Common Premium Outlets s više od 250 trgovina najpoznatijih američkih i svjetskih dizajnera (Calvin Klein, Coach, Crocs, Diesel, Disney Store, DKNY, Fendi, Forever 21, Gap, Geox, Guess, Tommy Hilfiger, Michael Kors…) Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u New York. Noćenje.

6. dan, NEW YORK
Doručak i odjava iz hotela. Prtljagu ćemo ostaviti u za to predviđenoj prostor. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Predlažemo posjet nekom od brojnih muzeja: Guggenheim, prvoosnovani od nekolicine muzeja širom svijeta zaklade S.R. Guggenheima kojeg je dizajnirao slavni američki arhitekt F. L. Wright; čuvenom Museum of Modern Art ili popularno MoMa čija zbirka sadrži gotovo 200 tisuća svjetskih djela moderne i suvremene umjetnosti; Američkom prirodoslovnom muzeju, najvećem takve vrste na svijetu s preko 130 milijuna izložbenih primjeraka od dinosaura do meteorita. Šopingholičari neka ne propuste kupovinu na Petoj aveniji i okolnim ulicama gdje se odlična ponuda može naći u trgovinama kao Macy’s, Bloomingdale’s, Saks Fifth Avenue, Tiffany & Co. i drugima. U za to predviđeno vrijeme organizirani transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Air Serbia JU501 za Beograd u 19:30 sati. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

7. dan, BEOGRAD – OSIJEK
Očekivani dolazak u Beograd u 10:20 sati prema lokalnom vremenu. Transfer do Osijeka autobusom. Predviđeni dolazak u Osijek oko 13:30 h.

Napomena: agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa koji će biti objavljen u završnom pismu par dana prije polaska, zbog promjene radnog vremena pojedinih objekata koji se posjećuju, kao i državnih praznika. Isto tako u završnom pismu bit će ponuđen finalni fakultativni program prilagođen realizaciji programa.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Beograd – New York – Beograd u ekonomskoj klasi (uključen 1 kom predane prtljage do 23 kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg), zrakoplovne pristojbe i naknade, smještaj u hotelu 4* na Manhattnu na bazi 5 noćenja s doručkom, transfer autobusom iz Osijeka do ZL Nikola Tesla Beograd i natrag, transfer autobusom od ZL JFK do hotela i natrag, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, boravišnu taksu i porez za noćenje u SAD-u, jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti i troškove organizacije programa


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije):
– jednokrevetna soba 810 EUR
– trošak ESTA registracije 21 USD, potrebno se registrirati na službenoj stranici U.S. Custom and Border Protection za ulazak u zemlju (ESTA – Electronic System for Travel Authorization)
– ASISTENCIJA AGENCIJE prilikom ispunjavanja ESTA iznosi 30 EUR (226,03 kn)
– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
– troškove osobne prirode (piće, obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
– ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
– Izlet u Washington: 280 EUR (2.109,66 kn) – uključen prijevoz, voditelj putovanja, ulaznica za groblje Arlington (plaćanje prilikom rezervacije putovanja, minimalno 12 prijavljenih putnika)
– Woodbury Common Premium Outlets: 50 EUR (376,72 kn) (uključuje povratni transfer autobusom)
– Helicopter Tour: pogled na znamenitosti Manhattana u 15-min. letu helikopterom: 250 EUR (1.883,63 kn)
– New York City Pass – kombinirana ulaznica koja uključuje top 3 atrakcije/sadržaja (uključuje 24 sata Hop on – hop off autobuse za razgled New Yorka na svim turističkim rutama, ulaznicu za Empire State Building te karta za krstarenje brodom oko Manhattana do Kipa slobode ): 125 EUR (941,81 kn)
– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – na upit, preporučujemo!


Predviđeni hotel: Marriott Springhill Suites Manhattan/Chelsea 4*

Napomena: dvokrevetna soba je king krevet za dvije osobe po američkim standardima. Trokrevetna soba su dva bračna kreveta po američkim standardima.


Informativne cijene ulaznica:
*finalni fakultativni program bit će ponuđen u završnom pismu i prilagođen realizaciji programa
One week metro pass – cca 39 USD po osobi – s obzirom da ćemo se za kretanje gradom koristiti metroom, ovo vam je preporučljivo i neophodno (više informacija možete pronaći OVDJE)
– Karta za brod do Kipa Slobode i Ellis Islanda – 29 USD (ako nemate New York City Pass), ovisi o dostupnosti karata, no gotovo uvijek ima karata u slobodnoj prodaji
– Circle Line Cruises (Best of NYC u trajanju od 2,5 sata) – 27-29 USD (ovisno o danu). Više informacija možete pronaći OVDJE
– Top of the Rock – Rockefeller center – 40 USD
– Muzej Moderne Umjetnosti MoMA – 25 USD
– Memorijalni muzej 9/11 Memorial – 15 USD
– Vožnja helikopterom – od 170 USD (ovisno o trajanju vožnje i kompaniji)
– Empire State Building – 42 USD (86. kat), 72 USD (102.kat)
– The Summit Observatory – 39 USD
– Guggenheim Museum – 25 USD
– American Museum of Natural History – 23 USD
– The Vessel – ulaz je besplatan, no morate rezervirati termin na licu mjesta (time slot)
– Tenement Museum (Immigration Museum NYC) – 25 USD.


Napomene:
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera (obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i autobusu, restrikcije prilikom obilazaka lokaliteta tijekom putovanja i ostale restrikcije koje su na snazi u trenutku putovanja).
– U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Ora tours d.o.o. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava.
– U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Ora tours d.o.o., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja.
– Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Od 23. listopada 2021. hrvatski državljani mogu putovati u Sjedinjene Američke Države bez viza, uz dobivanje odobrenja od elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (ESTA) online. Putnici bi se trebali prijaviti za ESTA najmanje 72 sata prije planiranog putovanja. Putnici bez vize moraju imati putovnice s ugrađenim računalnim čipovima i moraju dobiti ESTA, koji vrijedi do dvije godine za više putovanja u Sjedinjene Države. Putnici bi trebali koristiti samo službenu web stranicu ESTA.
Putnici sa valjanom američkom vizom nisu obavezni raditi ESTA registraciju.
Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za SAD informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).