Nova godina na Kubi

Nova godina na Kubi
  • Polazak dolazak 30.12.19. – 8.1.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 10.790 kn FM
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra NGDGOT9


HAVANA – VARADERO – TRINIDAD – VINALES

Datum putovanja: 30.12.19. – 8.1.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 10 dana/ 7 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 30.12. | ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul u 09:10h. Dolazak u Istanbul u 13:15h odakle slijedi organizirani transfer do centralnog dijela Istanbula. Razgled grada uz pratnju pratitelja i slobodno vrijeme na bazaru. Povratak u večernjim satima u zračnu luku. Prijava na noćni let za Havanu. Noćni let.

2. dan, 31.12. | HAVANA – VARADERO
Dolazak u Havanu predviđen je u 08:10 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do Varadera, mjesto udaljeno 2 h vožnje od Havane. Usputno zaustavljanje u mjestu gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom gradu radničke klase, San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao živjeti u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886. od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940. za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Po dolasku prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Pripreme za doček Nove godine, zabava 🙂.

SRETNA NOVA GODINA!

3. dan, 1.1. | VARADERO
Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

4. dan, 2.1. | VARADERO – TRINIDAD – VARADERO
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Trinidad, razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace« i kuće muzike “Trova”, odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Povratak u Varadero u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan, 3.1. | VARADERO – CAYO BLANCO
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s delfinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan, 4.1. | VARADERO – HAVANA city tura
Nakon doručka, slijedi transfer do Havane. Po dolasku predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Uz stručno vodstvo imat ćete priliku vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi panoramska vožnja oldtimer cabrioletima po Maleconu do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. U poslijepodnevnim satima prijava i smještaj u hotel u Old Havani. Noćenje.

7. dan, 5.1. | HAVANA – VINALES – HAVANA
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Vinales – najzapadniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan, 6.1. | HAVANA
Nakon doručka slobodno vrijeme u Havani za kupovinu suvenira i uživanje u kolonijalnoj atmosferi Stare Havane. U večernjim satima predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (fakultativno) – mjesto gdje uz mnoštvo glazbenika i plesača u spektakularnom showu možete doživjeti bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

9. dan, 7.1. | HAVANA – ISTANBUL
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju zrakoplov).

10. dan, 8.1. | ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u 10:00h , slijedi nastavak leta za Zagreb u 18:10h. Mogućnost izlaska u grad u Istanbulu. Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.05h.

    


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  11.990 kn  10.790 kn FIRST MINUTE

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb, smještaj u dvokrevetnim sobama: Havana hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom, Varadero hotel 4* na bazi all inclusive-a; transferi iz zračne luke od/do hotela, transfer minibusom Havana – Varadero – Havana, organizacija putovanja, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku, viza za Tursku i poludnevni razgled Istanbula, posjet kući Hemingwaya.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe 3.190 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama), viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) 456 kn (putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju), jednokrevetna soba 3.350 kn, Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a (2.790kn) po osobi u dvokrevetnoj sobi, putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate).

 

Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:
– Havana City tura 460 kn
– Vinales tura 590 kn
– Trinidad 670 kn
– Cayo Blanco 690 kn

U cijenu svakog izleta uključen je ručak. Izleti se bookiraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja.

 

Napomene:
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Minimum prijavljenih 10 putnika.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)