SAD Express

SAD Express
  • Polazak dolazak 4.10. – 14.10.2018.
  • Cijean putovanja po osobi od 17.590 kn FM
  • Smještaj hotel 3*/4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPMERP32


SAD EXPRESS – od obale do obale
New York – Philadelphia – Washington D.C. – Las Vegas – Los Angeles – San Diego 

Datumi putovanja: 4.10. – 14.10.2018. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 11 dana/9 noćenja

 

Provedite 11 nezaboravnih dana i iskusite sve najbolje što SAD ima za ponuditi. Prošećite Manhattanom i popijte piće na krovu nebodera. Probajte najbolji američki sendvič u Philadelphiji. Slikajte se ispred Bijele kuće u Washingtonu. Okušajte sreću u kockarnicama Las Vegasa. Zavirite u ponor veličanstvenog Grand Canyona. Doživite filmsku čaroliju Hollywooda. Odmorite uz koktel na plažama San Diega u sunčanoj Kaliforniji. Ovo putovanje jedinstvena je prilika jer jedini nudimo posjet istočnoj i zapadnoj obali SAD-a u samo jednom putovanju života! 

 

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – NEW YORK
Sastanak sudionika putovanja 2 sata prije polijetanja u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Let preko jedne od europskih zračnih luka i dolazak u New York u večernjim satima. Transfer do grada i noćenje u hotelu na Manhattanu.

2. dan | NEW YORK
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Manhattana: Central Park, Peta avenija – najelegantnija ulica prepuna ekskluzivnih trgovina i hotela, zloglasni Drumpf Tower, mogućnost odlaska na vrh Rockefeller centra (Top of the Rock) odakle se pruža pogled na cijeli New York, Times Square sa svojim neonskim svjetlima i video zidovima, Art déco arhitektura i slavne zgrade Chrysler i Empire State, Ground Zero, poprište terorističkog napada 9/11 i memorijalni centar WTC-a, Wall Street, financijsko središte svijeta. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti; predlažemo izlazak u jedan od poznatih njujorških rooftop barova. Noćenje.

3. dan | NEW YORK
Doručak. Dan rezerviran za slobodno vrijeme i vlastite programe. Preporučamo panoramsku vožnju trajektom do Staten Islanda uz pogled na Manhattan i Kip slobode, vožnju podzemnom željeznicom u Brooklyn i posjet pivovari Brooklyn Brewery, prvoj velikoj craft pivovari u svijetu ili posjet jednom od brojnih njujorških muzeja, kao što su Gugenheim, MoMa ili Metropolitan. Noćenje.

4. dan  NEW YORK – PHILADELPHIA – WASHINGTON
D.C.Doručak. Odlazak iz New Yorka u jutarnjim satima i vožnja autobusom do Philadelphije. Po dolasku, posjet Independence Hallu i razgled znamenitosti vezanih za Američku revoluciju, budući da je SAD svoju nezavisnost zaradio upravo u Philadelphiji 1776. godine. Šetnja gradom do velike tržnice Reading Terminal Market i slobodno vrijeme za ručak: preporučamo DiNic’sov sendvič sa svinjetinom koji je proglašen najboljim sendvičem u SAD-u ili veliku ponudu svježe i organske hrane amiških ugostitelja. Šetnja do Magic Gardensa i najvećeg umjetničkog djela od mozaika na svijetu. Slijedi nastavak vožnje prema Washingtonu i po dolasku panoramska vožnja gradom: Bijela kuća, Capitol Hill, National Mall, Washington Monument, Lincoln Memorial. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan | WASHINGTON D.C. – LAS VEGAS
Doručak. Prijepodne slobodno za vlastite programe. Preporučamo posjet jednom od mnogobrojnih Smithsonian muzeja od kojih su mnogi s besplatnim ulazom. Popodnevni let za Las Vegas. Smještaj u hotelu i noćenje.

6. dan | LAS VEGAS – GRAND CANYON – LAS VEGAS
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet (uz doplatu) u nacionalni park Grand Canyon, veličanstvenu prirodnu atrakciju koju je u krajolik savezne države Arizone urezala rijeka Colorado. Po povratku u Las Vegas, slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučamo posjet mnogobrojnim kockarnicama ili jednoj od poznatih predstava. Noćenje.

7. dan | LAS VEGAS
Dan za slobodne aktivnosti. Preporučamo šetnju as Vegas Stripom i posjet maštovitim atrakcijama i sadržajima kao što su Muzej mafije, Escape room ili C.S.I. iskustvo. Noćenje.

8. dan | LAS VEGAS – LOS ANGELES – SAN DIEGO
Nakon doručka, let za Los Angeles i cjelodnevni razgled grada: Hollywood, Kinesko kazalište i kazalište Kodak gdje se održava dodjela Oscara, Hollywoodska staza slavnih, Beverly Hills, Sunset Strip koji su najbogatiji dijelovi grada i često vrve slavnima, shopping ulica Rodeo Drive, glavna tržnica. Slijedi pauza za ručak (nije u cijeni aranžmana) i nastavak razgleda – Olvera Street i povijesna jezgra grada te China Town. Nastavak prema znamenitostima smještenim na Tihom oceanu: Marina Del Rey, Ribarsko selo i popularna plaža Venice Beach. Nastavak vožnje prema San Diegu. Po dolasku, smještaj i noćenje.

9. dan | SAN DIEGO
Nakon doručka, odlazak u razgled San Diega, jednog od najljepših gradova zapadne obale poznatog po blagoj klimi i prirodnim ljepotama. Vožnja obalom La Jolla, posjet starom gradu San Diegu i gradiću Coronado, poznatom po plažama i turizmu, stanka za ručak (nije uključen u cijenu). Nakon toga, posjet Balboa Parku i fakultativni izlet u famozni San Diego Zoološki vrt. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

10. dan | SAN DIEGO – ZAGREB
Doručak. Pokret prema zračnoj luci LAX u Los Angelesu i let za Zagreb preko jedne od europskih zračnih luka.

11. dan | ZAGREB
Dolazak u Zagreb predviđen je u poslijepodnevnim satima. Kraj programa putovanja.

 


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   18.990 KN   

ULTRA FIRST MINUTE do 15.2.:  17.590 KN

FIRST MINUTE do 28.2.:  17.990 KN

 


Cijena aranžmana uključuje
: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – New York; Washington – Las Vegas; Las Vegas – Los Angeles; Los Angeles – Zagreb, noćenja u hotelima 3 i 4* u standard dvokrevetnim sobama na osnovi 9 noćenja s doručkom, sve razglede prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku ili hrvatskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz modernim klimatiziranim autobusima na destinaciji, zakonsku jamčevinu, troškove organizacije, pripreme i prodaje.

Cijena aranžmana ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama – obavezna doplata 3.980 kn (podložna promjeni-točan iznos se utvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte), doplata za jednokrevetnu sobu 5.500 kn, troškovi ishođenja američke vize (160 US$), napojnice, dodatne obroke, ulaznice za fakultativne sadržaje, usluge koje nisu navedene u programu, osiguranje od rizika otkaza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo, moguća rezervacija u agenciji), sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje.

Preporučujemo uplatu putnog osiguranja.


Fakultativne doplate:
Broadway show 160 US$
Vožnja brodom do otoka Liberty 35 US$
Grand Canyon tura autobusom 120 US$
Grand Canyon helikopterom 390 US$
San Diego ZOO 58 US$

 

VIZA: Potrebna!
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Informativna cijena vize: 160 USD

Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.

 

Napomene: kategorizacija hotela u SAD-u odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se može razlikovati od europske.

U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima aviokompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je aviokompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na nastalu štetu.

Zrakoplovne pristojbe: pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.
U slučaju promjene letova od strane aviokompanije, putnici će biti obaviješteni o novim vremenima letova od strane agencije.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

 

Minimalan br. prijavljenih putnika: 10

 

Robne kuće:
– Woodbury Common Factory Outlets, 498 Red Apple Court, Central Valley, (845) 928-4000
– Bergdorf Goodman, 754 5th Avenue (58th Street), (212) 753-7300
– Bloomingdale’s, 1000 Third Avenue at 59th Street, (212) 705-2000
– Century 21, 22 Cortlandt Street between Broadway and Church Street, (212) 227-9092
– Fortunoff, 681 Fifth Avenue at 54th Street, (212) 758-6660
– H&M, 34th St. @ Herald Square (646-473-1165), 34th St. at 7th Ave., 51st St. and 5th Av.
– Henri Bendel, 712 Fifth Avenue at 55th Street, (212) 247-1100
– Lord & Taylor, 424 Fifth Avenue at 38th Street, (212) 391-3344
– Macy’s, Herald Square at 34th Street and Broadway, (212) 695-4400
– Saks Fifth Avenue, 611 Fifth Avenue at 49th Street, (212) 753-4000

 

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)