Route 66, Amerika, Fly&Drive

Route 66, Amerika, Fly&Drive
  • Polazak dolazak individualni polasci
  • Cijean putovanja po osobi od 12.870 kn
  • Smještaj hoteli/ moteli 2*/3*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPMERP32

 

Fly & Drive, individualni polasci

 

Najslavnija cesta na svijetu, koju je John Steinbeck nazvao Majkom svih cesta, proteže se od Chicaga do Los Angelesa i zavest će svakog svojim velikim neonskim znakovima, romantičnim motelima i zalogajnicama, neobičnim gradićima i spektakularnim otvorenim prostranstvima.
Otisnite se na vožnju života kroz 3,790 km, osam saveznih država i tri vremenske zone te upoznajte samo srce SAD-a!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – CHICAGO, ILLINOIS
Vaša avantura u srce SAD-a počinje jutarnjim letom iz Zagreba za Chicago, preko jedne od većih europskih zračnih luka. Po dolasku, preuzimanje automobila iz rent-a-car službe kojim ćete proputovati 3,790 km američke povijesti i kulture. Auto će imati pun spremnik goriva i GPS navigaciju koja će vas pratiti na svim lutanjima. Slijedi vožnja do hotela i smještaj. Nakon toga slobodni ste razgledati grad prvih nebodera i prvu točku svog putovanja, Chicago.

2. dan | CHICAGO – ILLINOIS
Dan započnite čikaškom tradicijom – doručkom u zalogajnici Lou Mitchell’s koja stoji na Jackson Boulevardu, službenoj početnoj točki Route 66, još od 1923. s istim vlasnicima koji vam mogu ispričati koju priču o cesti. Nastavite razgled grada šetnjom po Navy Pieru uz poglede na jezero Michigan i kupite si nešto lijepo u poznatoj šoping četvrti Magnificent Mile. I nikako nemojte napustiti Chicago bez da ste probali instituciju zvanu deep dish pizza!

3. dan | CHICAGO, ILLINOIS – ST. LOUIS, MISSOURI (478 km)
Putujte cestom Route 66 uz autentično američko iskustvo i zaustavite se u Springfieldu i Pontiacu radi kratkog razgleda gradića koji odaju počast ovoj cesti. Iz savezne države Illinois prijeđite u Missouri preko memorijalnog mosta Martina Luthera Kinga na rijeci Mississippi. U St. Louisu nemojte zaobići Gateway Arch i spektakularni pogled na Mississippi i grad s visine od 180m. Navečer se opustite uz autohtoni blues St. Louisa i dobro lokalno pivo u najvećoj pivovari na svijetu, Anheuser-Busch.

4. dan | ST. LOUIS, MISSOURI – SPRINGFIELD, MISSOURI (350 km)
Cesta će vas povesti kroz prekrasne zelene planine Ozark u saveznoj državi Missouri. Po dolasku upoznajte gradić popularno znan kao majka Majke svih cesta, Springfield. Grad odiše atmosferom divljeg zapada i zapadnjačkog folklora, pogotovo oko špilja Meramec u kojima se skrivao poznati bandit Jesse James u bijegu od zakona.

5. dan | SPRINGFIELD, MISSOURI – OKLAHOMA CITY, OKLAHOMA (477 km)
Kako budete napuštali Missouri prema saveznoj državi Oklahomi, primijetit ćete postepenu promjenu okoliša, iz zelenih bogatih polja prema crvenim i prašnjavim ravnjacima jugoistoka. Osjetna je i promjena u kulturi budući da ovaj teritorij odražava snažan utjecaj američkih Indijanaca. Također, budući da se zemlja ovdje pokazala pogodnom za stočarstvo, ovaj dio SAD-a je poznat kao teritorij kauboja!
Oklahoma City je preživio tešku krizu 1980-ih, no nakon terorističkog napada 1995., grad je doživio ekstenzivnu obnovu. Navečer definitivno posjetite Bricktown, četvrt u kojoj su stara i napuštena skladišta pretvorena u otmjene restorane, velike barove i divlje noćne klubove.

6. dan | OKLAHOMA CITY, OKLAHOMA – AMARILLO, TEXAS (415 km)
Dobrodošli u samo srce teritorija kauboja! Ova trasa putovanja prilika je za razgled arhetipskih atrakcija ceste Route 66 kao što su dvoglave zmije, farme reptila, mumije i ranč Cadillaca.
Amarillo je pravi spoj novog i starog zapada pa se svakako provozajte Amarillo Boulevardom koji je dio originalne Route 66 i prepun trgovina, zalogajnica i motela iz 1950-ih.

7. i 8. dan, AMARILLO, TEXAS – SANTA FE, NEW MEXICO (447 km)
Na putu obavezno stanite u gradiću Tucumcari osnovanom 1901. Gradić je bio poznat na divljem zapadu zbog svojih salona i bandita no ubrzo je počeo propadati. To je promijenila cesta Route 66 koji je za sobom donijela puno posla zbog mnogih prolaznika. Ovdje posjetite muzej Route 66 i razgledajte gradić koji odiše poviješću divljeg zapada.
Put se nastavlja prema glavnom gradu savezne države New Mexico, Santa Feu. Santa Fe je pravi primjer tipičnog grada jugoistoka SAD-a sa svojim zgradama u pueblo stilu, mnogobrojnim galerijama i izvrsnim muzejima. A život u ovom gradu centriran je oko povijesnog dijela grada, Santa Fe Plaze. Budući da ste do sada prošli više od 2,100 km, ovo je prilika da dva dana uživate u sporom tempu i opuštenoj atmosferi New Mexica uz ledeno hladno pivo, izvrsnu hranu i kupanje na bazenu.

9. dan | SANTA FE, NEW MEXICO – ALBUQUERQUE, NEW MEXICO (105 km)
Provozajte se kroz Albuquerque starom cestom Route 66 dijelom koji je danas znan kao glavna ulica grada. Ipak, ulica je i dalje ukrašena u starom stilu ceste – velikim neonskim znakovima koji oglašavaju razne usluge, trgovine i zalogajnice. Ova klasična ruta vodi posjetitelje kroz grad od vulkana na zapadu, pored rijeke Rio Grande i botaničkih vrtova, prema starom gradu osnovanom još 1706 i izgrađenom u starom kolonijalnom stilu. Uz sve to, preporučamo posjet modernoj četvrti Nob Hill koja vrvi pivnicama, uličnom hranom i vrlo neobičnim buticima.

10. dan | ALBUQUERQUE, NEW MEXICO – HOLBROOK, ARIZONA (426 km)
Ovdje obavezno posjetite Okamenjenu šumu, nacionalni park koji sadrži tisuće hektara okamenjenog drveća. Nemojte propustiti ni gigantski krater promjera kilometar i pol gdje je prije 22,000 godina zemlju udario ogroman meteor. Na tom mjestu nalazi se muzej astrogeologije s najvećom interaktivnom izložbom o meteorima i asteroidima na svijetu.

11. dan | HOLBROOK, ARIZONA – GRAND CANYON, ARIZONA (230 km)
Dug 445 km i dubok skoro 2 km Grand Canyon je lokalitet Svjetske baštine i „djed“ prirodnih čuda na gotovo pola milijuna hektara. U nacionalnom parku odaberite neki iz ponude turističkih razgleda nacionalnog parka ili se provozajte 40 km dugom cestom Desert View Scenic Drive koja se proteže južnim rubom kanjona i nudi poglede koji oduzimaju dah.

12. dan | GRAND CANYON, ARIZONA – LAS VEGAS, NEVADA (435 km)
Viva Las Vegas! Od svog osnutka prije nešto više od stoljeća, Las Vegas je slavan po svojoj blještavosti, veličini i drskosti te je nezaobilazna postaja na svakoj „ozbiljnoj“ američkoj pustolovini. Parkirajte svoj auto u hotelu i protegnite noge na Las Vegas Stripu. Zakockajte svoj novac u kockarnicama, posjetite predstavu Chippendalesa ili se oženite u Maloj bijeloj kapelici za vjenčanja, nije bitno! Što se desi u Vegasu, ostaje u Vegasu!

13. dan | LAS VEGAS NEVADA – SANTA MONICA, LOS ANGELES, CALIFORNIA (460 km)
Put od Las Vegasa do Los Angelesa prolazi kroz pustinju Mojave, najsušu pustinju u Sjevernoj Americi i vodi vas kroz grad duhova Calico, službeni centar kalifornijske srebrne groznice s vlastitim očuvanim rudnikom srebra, jednim od rijetkih koji opstaju na starom zapadu. Nastavkom vožnje stižete do Santa Monice gdje cesta Route 66 susreće Tihi ocean.

14. dan | SANTA MONICA, LOS ANGELES, CALIFORNIA – ZAGREB
Iskoristite dan za istraživanje Los Angelesa koji čitavo stoljeće zaokuplja maštu cijelog svijeta. Prošećite šetalištem slavnih i pogledajte kazalište Kodak u kojem se održava dodjela Oskara. Nakon boravka u suhim predjelima jugoistoka, napunite baterije gledanjem morske pučine u marini Del Rey. Ako vam još nije dosta vožnje, provozajte se Sunset Stripom koji spaja Hollywood i Beverly Hills i šopingirajte na poznatom Rodeo Driveu.

15. dan | SANTA MONICA, LOS ANGELES, CALIFORNIA – ZAGREB
Okupajte se na plažama Santa Monice i prošećite drvenim molom uživajući u corn dogu i šećernoj vati ili se provedite u lunaparku. Nakon toga krenite autom u zračnu luku LAX te vratite svoj automobil i pričekajte svoj let za Zagreb nakon američke pustolovine života!

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  12.870 kn

Cijena putovanja podložna je promjenama ovisno cijeni aviokarata na odabrani datum putovanja!

Minimalan br. putnika: 2

 

Cijena uključuje:  prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi  na relaciji Zagreb – Chicago, Los Angeles – Zagreb, Rent-a-car na relaciji Chicago – Los Angeles, GPS uređaj u automobilu, noćenja u hotelima i motelima 2* i 3* bez uključenog doručka u Chicagu, St. Louisu, Springfieldu, Oklahoma Cityju, Amarillu, Santa Feu, Albuquerqueu, Holbrooku, Grand Canyon Villageu, Las Vegasu i Santa Monici,

Cijena aranžmana ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama  – obavezna doplata 2.980 kn  (podložna promjeni-točan iznos se utvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte), troškovi ishođenja vize (160 $), cestarine, mostarine i parking za vozilo, napojnice, dodatne obroke, ulaznice za fakultativne sadržaje, usluge koje nisu navedene u programu, osiguranje od rizika otkaza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo, moguća rezervacija u agenciji), sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje.

 

Ponuđeni program je samo prijedlog aranžmana, kojeg možemo prilagoditi vašim željama, poput broja dana, kategorizacije hotela, lokacija i slično. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave. Ponuda ovisi o raspoloživosti slobodnih hotelskih kapaciteta i mjesta na letovima.

Boravak u periodu od 21.12.– 15.01. je period visoke sezone te nisu primjenjive navedene cijene. Moguće je napraviti putovanje u navedenom terminu uz nadoplatu, a ovisno o raspoloživosti mjesta na letovima i u hotelima primjenjuje se doplata. Kalkulacije za paket napravljene su uz pretpostavku da je primjenjiva cijena leta na najnižoj ekonomskoj klasi, ovisno o raspoloživosti mjesta u trenutku rezervacije.

Preporučujemo uplatu putnog osiguranja!

 

VIZA: Potrebna!
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Informativna cijena vize: 160 USD

Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.

 

Napomene:
Kategorizacija hotela u SAD-u odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se može razlikovati od europske.
U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima aviokompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je aviokompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

Zrakoplovne pristojbe: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.
U slučaju promjene letova od strane aviokompanije, putnici će biti obaviješteni o novim vremenima letova od strane agencije.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

 

USD -EUR-HRK, na dan 1.3.2018. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)