Šri Lanka

Šri Lanka
  • Polazak dolazak 18.4.| 5.11.2019.
  • Cijean putovanja po osobi od 11.245 kn FM
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPAA39


DAMBULLA – PINNAWELA – SIGIRIYA – NACIONALNI PARK MINNERIYA – HABARANA – DAMBULLA – NUWARA ELIYA – PANADURA

Datum putovanja: 18.4. – 27.4.| 5.11. – 14.11.2019. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 10 dana/ 7 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:05 sati *(red letenja za polazak 5.11. nalazi se u napomeni). Dolazak u Istanbul u 23:20 sati po lokalnom vremenu.

2. dan | ISTANBUL – COLOMBO – WATTALA
Nastavak putovanja prema Colombu u 01:55 sati na liniji TK730. Dolazak u Colombo predviđen je u 15:00 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela u Wattali. Dolazak u hotel, večera i noćenje.

3. dan | WATTALA – PINNAWALA – SIGIRIYA – HABARANA
Doručak. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu slonova koje udomljava preko 40 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja, te vidjeti njihovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nakon ovog jedinstvenog iskustva, nastavak putovanja prema Sigiriyi. Posjet Lavljim stepenicama kojima se uspinjemo na vrh svjetski poznate Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. – 495.) s preko 700 singaleških stihova, rukom ispisanih, nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Odlazak prema Habarani. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan | HABARANA – NACIONALNI PARK MINNERIYA – HABARANA
Doručak. Odlazak prema tipičnom selu kako biste vidjeli način života i upoznali kulturu domicilnog stanovništva te njihovu svakidašnjicu. Sela na Šri Lanki se jako sporo mijenjaju i napreduju, a stanovništvo živi u harmoniji s prirodom. Zatim slijedi odlazak prema Nacionalnom parku Minneriya u kojem ćete imati prilike vidjeti mnoge divlje životinje koje obitavaju na ovim područjima poput leoparda, krokodila, slonova i jelena ovisno tome koliko ćete imati sreće. Vožnja džipovima kroz park. Odlazak prema hotelu, večera i noćenje.

5. dan | HABARANA – DAMBULLA – MATALE – KANDY
Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Dambulli. Vidjet ćete poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima, a pet unutarnjih prostorija sklonište su 150 kipova Bude. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete vidjeti kako nastaju ta tipično oslikana platna. Nastavak vožnje prema gradu Kandy u središnjem gorju Šri Lanke. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih kraljeva Šri Lanke, u kojem se nalazi “Hram relikvije zuba” (Sri Dalada Maligawa) koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan | KANDY – PLANTAŽA ČAJA – NUWARA ELIYA
Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi, stajanje na plantaži čaja gdje ćete imati prilike upoznati se s procesima nastajanja čajeva i uzgajanja biljki za njihovu izradu. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan | NUWARA ELIYA – PANADURA
Doručak i odjava iz hotela te vožnja prema hotelu koji se nalazi na području Panadure. Poslijepodne slobodno za odlazak na plažu. Večera i noćenje.

8. dan | PANADURA
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i noćenje.

9. dan | PANADURA – COLOMBO
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Colombu i razgled grada. Odlazak do poznate utvrde i vožnja rezidencijalnim i komercijalnim dijelom Colomba. Obilazak hinduističkog hrama u ulici Sea, nizozemske crkve iz 1749 god., džamije Davatagaha i mnogih drugih važnih znamenitosti. U poslijepodnevnim satima organizirani prijevoz do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:25 na liniji TK731.

10. dan | ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 05:00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 07:05 sati na liniji TK1053. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:20 po lokalnom vremenu.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  11.580 KN  11.245 KN FIRST MINUTE

First Minute popust 5% na osnovnu cijenu do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po akcijskoj cijeni!


Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana.
Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popusti se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

Zrakoplovne pristojbe (2.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana!


Cijena aranžmana uključuje:
prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Colombo – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, 7 noćenja u hotelima 4* na osnovi polupansiona (počinje večerom prvi dan, a završava zadnji dan doručkom): 1 noćenje u Wattali, 2 noćenja u Habarani, 1 noćenje u Kandyju, 1 noćenje u Nuwara Eliyi, 2 noćenja na području Pandure, sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, Dambulla – hram u stijeni, Kandy – budistički hram, Pinnawala sirotište za slonove, plantaža čaja, Nacionalni park Minneriya i vožnja džipovima, posjet selu), uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 2.190 kn, vizu za Šri Lanku (35 usd), uslugu izdavanja vize (50 kn), izlaznu pristojbu, napojnice (preporuka 40 USD – plaćanje na licu mjesta), osiguranje od otkaza i putno osiguranje.


Viza:
potrebna za državljane Republike Hrvatske. Cijena vize je 35 usd.
Viza se može ishoditi preko weba: https://eta.gov.lk/etaslvisa/etaNavServ?payType=1
Atlasova usluga izdavanja vize je 50 kn.

 

*Informativni red letenja za polazak 5.11.2019.

TK1056  05NOV  ZAGIST 2000 0010+1 
TK 732  06NOV  ISTCMB 0425 1800   
TK 731  13NOV  CMBIST 2130 0625+1 
TK1053  14NOV  ISTZAG 0805 0815   


Napomene:
– hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova
– zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
– promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova
– organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed
– kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda
– molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.


Šri Lanka:

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Glavni grad: Colombo
Službeni jezik: singaleški i tamilski
Vremenska razlika: +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)
Napon struje: 230 V
Viza: hrvatskim državljanima viza za ulazak na Šri Lanku viza je potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize je 300 kn po osobi.
Cijepljenje: nije potrebno.
Pozivni broj zemlje: +94
Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, na jugozapadu otoka od prosinca do ožujka prevladava sušno razdoblje, a u siječnju su na istočnom dijelu
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje.
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu
Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva.

 

 

Minimalni broj putnika: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)