Šri Lanka – tura i odmor

Šri Lanka – tura i odmor
  • Polazak dolazak 11.4. - 19.4.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 11.420 kn FM
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPAA39


COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA – NACIONALNI PARK MINNERIYA – KANDY – BERUWALA 

Datum putovanja: 11.4. – 19.4.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 9 dana/ 6 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – DOHA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji QR218 (Qatar Airways) u 17:15 sati. Dolazak u Dohu u 23:35 sati po lokalnom vremenu.

2. dan | DOHA – COLOMBO – PINNAWALA – DAMBULLA
Nastavak putovanja prema Colombu u 01:00 sat. Dolazak u Colombo predviđen je u 08:45 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije i polazak prema Pinnawali. Po dolasku slijedi posjet sirotištu za slonove koje udomljuje preko 40 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te vidjeti njihovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nakon ovog jedinstvenog iskustva, slijedi nastavak putovanja prema Dambulli gdje ćete vidjet poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima, a pet unutarnjih prostorija sklonište su 150 kipova Bude. Odlazak u hotel, prijava i smještaj. Večera i noćenje.

3. dan | DAMBULLA – SIGIRIYA – NACIONALNI PARK MINNERIYA – DAMBULLA
Doručak. Odlazak prema Sigiriyi. Posjet Lavljim stepenicama kojima se uspinjemo na vrh svjetski poznate Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. – 495.) s preko 700 rukom ispisanih singaleških stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Zatim slijedi odlazak prema Nacionalnom parku Minneriya u kojem ćete imati prilike vidjeti mnoge divlje životinje koje obitavaju na ovim područjima poput leoparda, krokodila, slonova i jelena ovisno tome koliko ćete imati sreće. Odlazak prema hotelu. Večera i noćenje.

4. dan | DAMBULLA – MATALE – KANDY
Doručak. Odlazak iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete vidjeti kako nastaju ta tipično oslikana platna. Nastavak vožnje prema gradu Kandy u središnjem gorju Šri Lanke. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih kraljeva Šri Lanke, u kojem se nalazi “Hram relikvije zuba” (Sri Dalada Maligawa) koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Večera i noćenje.

5. dan | KANDY – NUWARA ELIYA
Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi, stajanje na plantaži čaja gdje ćete imati prilike upoznati se s procesima nastajanja i uzgajanja biljki za izradu čajeva. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan | NUWARA ELIYA – BERUWALA
Doručak i odjava iz hotela te vožnja prema hotelu koji se nalazi na području Beruwale. Poslijepodne slobodno za odlazak na plažu. Večera i noćenje.

7. dan | BERUWALA
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i noćenje.

8. dan | BERUWALA – COLOMBO
Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke u Colombu i prijava na let.

9. dan | COLOMBO – DOHA – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova u 03:15 sati na liniji QR669. Dolazak u Dohu u 05:55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 08:10 sati na liniji QR217. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:15 po lokalnom vremenu.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  11.880 KN 11.420 KN FIRST MINUTE

First Minute popust 5% na osnovnu cijenu do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po akcijskoj cijeni!


Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana.
Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popusti se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

Zrakoplovne pristojbe (2.690 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana!


Cijena aranžmana uključuje:
prijevoz zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe, 6 noćenja u hotelima 4* na osnovi polupansiona: 2 noćenja u Dambulli, 1 noćenje u Kandyju, 1 noćenje u Nuwara Eliyi, 2 noćenja u Beruwali, sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, Dambulla – hram u stijeni, Kandy – budistički hram, Pinnawala sirotište za slonove, plantaža čaja, Nacionalni park Minneriya), uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.990 kn, vizu za Šri Lanku, uslugu izdavanja vize, doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri Lanke, napojnice (preporuka 40 USD – plaćanje na licu mjesta), osiguranje od otkaza i putno osiguranje.

 

Napomene:
– hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova
– zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
– promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova
– organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed
– kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda
– molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.


Šri Lanka:

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Glavni grad: Colombo
Službeni jezik: singaleški i tamilski
Vremenska razlika: +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)
Napon struje: 230 V
Viza: hrvatskim državljanima viza za ulazak na Šri Lanku viza je potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize je 300 kn po osobi.
Cijepljenje: nije potrebno.
Pozivni broj zemlje: +94
Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, na jugozapadu otoka od prosinca do ožujka prevladava sušno razdoblje, a u siječnju su na istočnom dijelu
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje.
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu
Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva.

 

 

Minimalni broj putnika: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)