Šri Lanka

Šri Lanka
  • Polazak dolazak polasci do 28.5.2020.
  • Cijean putovanja po osobi od 5.490 kn FM
  • Smještaj hotel 5*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPMT38


ŠRI LANKA –
otok kulturne raznolikosti i zlatnih plaža

Datumi putovanja: 12.2. – 21.2.| 13.4. – 22.4.| 28.5. – 6.6.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 10 dana/ 7 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE:
odličan hotel 5*, polupansion!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL
Prijava za let najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polazak zrakoplova iz Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:15 h. Dolazak u Istanbul u 23:20 h.

2. dan | ISTANBUL – COLOMBO – WASKADUWA
Nastavak putovanja u u 01:55 h na liniji TK730 (Turkish Airlines). Slijetanje u Colombo u 15:15h. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 5*. Slobodan ostatak dana za kupanje, sunčanje i opuštanje. Večera. Noćenje.

3. dan | WASKADUWA /YALA (fakultativni izlet)
Nakon doručak predlažemo odlazak u Nacionalni park Yala. Po dolasku u park slijedi jeep safari u trajanju od cca. 3h. Yala je osnovana 1938. godine te je najpoznatiji i najrazvijeniji nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Stada slonova, leopardi, divlje svinje, bivoli, krokodili, medvjedi i druge divlje životinje te više od 130 vrsta ptica. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan | WASKADUWA
Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje, istraživanje otoka ili kupovinu suvenira. Najpoznatiji suveniri Šri Lanke su čaj kojeg možete kupiti svugdje (najpoznatiji brand je Dilmah), porculan (poznati japanski porculanski proizvodi Noritake izrađeni su na Šri Lanci), začini, drvene maske, pletene torbe i kutije, slike, figurice slonova (jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih motiva Šri Lanke i sl. Večera. Noćenje.

5. dan | WASKADUWA/KOSGODA – AMBALANGODA – GALLE – RIJEKA MADU GANGA (fakultativni izlet)
Rani doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet koji započinjemo zaustavljanjem u Kosgodi. Odlazak u utočište za kornjače gdje ćete vidjeti nekoliko vrsta kornjača. Najugroženija su njihova jaja koja ostaju neotkrivena na plažama. Uz dobru volju ribara koji su donosili jaja u utočište iz tog područja spašeno je oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od otvaranja utočišta. Nastavak puta prema Ambalangodi, šarmantnom gradiću poznatom po ručno izrađenim i oslikanim maskama, a koriste se u tradicionalnim plesovima. Maske izrađene masnim i sjajnim kemijskim bojama izrađene su isključivo za turiste, one koje su napravljene prirodnim bojama su „autentičnije“. Slijedi nastavak putovanja do Galle, najstarije i najvažnije luke u zemlji prije Colomba. U gradu možete prepoznati utjecaje portugalske, nizozemske i britanske kolonije, a poznat je po izradi čipke, rezbarenju ebanovine te rezanju i poliranju dragulja. Po povratku u hotel slijedi zaustavljanje i plovidba (oko 1h) rijekom Madu Ganga. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan | WASKADUWA – SIGIRYA (fakultativni izlet)
Doručak. Danas predlažemo odlazak u Sigiryu, tzv. „Tvrđava na nebu“ iz 5. stoljeća, jedinstveno čudo na otoku. Poznata je i kao Lion rock zbog ogromnog lava koji je stajao na ulazu u tvrđavu. Na vrhu ogromne stijene su temelji nekoć velike i raskošne palače Kashyapa, a prije samog kamenog bloka nalaze se ostaci vrta s nekoliko bazena. Utvrda je bila sagrađena na bloku magme jednog erodiranog vulkana koji strši oko 200 metara usred ravnice i pruža izvanredan pogled na okolinu. Negdje na sredini uspona prema vrhu, pod jednim ispustom u stijeni, nalaze se freske djevojaka (Djevojke u oblacima) s najčešće golim grudima. Danas ih se može vidjeti na željeznim spiralnim stepenicama. Prema jednom zapisu, tu je prvobitno bilo 500 takvih crteža. Uz put prema vrhu, kratko prije sjeverne ravnine, nalazi se zid – ogledalo. Za kraljevog života žbuka je na tom zidu bila polirana do visokog sjaja. Tu su u vremenu između 7. i 11. stoljeća nastali zapisi, koji su najstariji svjedoci singaleškog pjesništva (penjanje i spuštanje traje oko 02:30h). Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan | WASKADUWA /PINNAWALA – KANDY – PERADENIYA (fakultativni izlet)
Rano ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet. Izlet započinje Pinnawalom, utočištem za slonove osnovanom 1975. godine. Utočište danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni. Slijedi vožnja prema Kandyju, središtu umjetnosti i kulture poznatom po plesu i glazbi. Vrtovi Peradeniya spadaju u jedne od najljepših vrtova u Aziji s više od 5.000 vrsta drveća i biljaka. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva te se u njemu nalazi “Hram relikvije zuba” (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Nastavak putovanja prema Peradeniyi, kraljevskom botaničkom vrtu s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca. U njemu se nalaze i rijetke endemske vrste. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. dan | WASKADUWA
Doručak. Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje ili istraživanje Panadure, šarmantnog primorskog grada. Isprobajte lokalnu hranu poznatu po velikom broju domaćih delicija s mnoštvom začina i raznovrsnog voća. Kuhinju Šri Lanke obogatili su utjecaji i okusi kineske, arapske, malezijske i europske kuhinje. Obroci u većini kućanstava na Šri Lanci sastoje se od kombinacija riže i currya. Isprobajte Kiribath (rižu na mlijeku) koja se kuha u kokosovom vrhnju uz dodatak vanilije ili začina, različite grickalice, proljetne rolice punjene raznim nadjevima. Zasladite se Wattalappamom puding sa šećernom karamelom od sirupa palme Kitul. Večera. Noćenje.

9. dan | WASKADUWA – COLOMBO – ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotela (do transfera za zračnu luku stvari možete ostaviti u zajedničkoj prostoriji za odlaganje prtljage). Današnji dan iskoristite za kupanje, sunčanje i opuštanje. Odjava iz hotela te transfer u zračnu luku Colombo. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Istanbul u 20:35h na liniji TK731 (Turkish Airlines).

10. dan | ISTANBUL – ZAGREB
Slijetanje u Istanbul predviđeno u 05:00 h. Nastavak leta za Zagreb u 07:05 h na liniji TK1053 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:15h.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 

za polazak 12.2.:  7.090 kn  6.590 kn FIRST MINUTE

za polazak 13.4.:  6.490 kn  5.990 kn FIRST MINUTE

za polazak 28.5.:  5.990 kn  5.490 kn FIRST MINUTE

FIRST MINUTE cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa, Turkish Airlines), transfer od zračne luke do hotela i natrag, boravak u hotelu 5* na bazi 7 polupansiona, stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja-usluge voditelja putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.990 kn (podložne promjenama), doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.990 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače, dodatne usluge, obroke i izlete, vizu, putno osiguranje.

 

*Red letenja za polazak 12.2.:
TK1056  12FEB  ZAGIST 1955 0010+1
TK 730   13FEB  ISTCMB 0210 1525

TK 731   20FEB  CMBIST 2115 0620+1
TK1053  21FEB  ISTZAG 0805 0815


Fakultativna ponuda, uz minimum 10 osoba:

– YALA: 890 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica u Yalu i Jeep safari)
– KOSGODA – AMBALANGODA – GALLE – RIJEKA MADU GANGA: 490 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice)
– PINNAWALA – KANDY – PERADENIYA: 890 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice)
– SIGIRIYA: 700 kn po osobi
(uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica Sigiriya, polazak oko 05:0 h, putovanje do Sigiriye traje oko 5 h po smjeru)

Za realizaciju fakultativnih izleta potrebno min. 10 putnika (prijave u agenciji, plaćanje vodiču na licu mjesta.

 


Viza:
potrebna. Hrvatski državljani za turistički posjet do 30 dana mogu ući u Šri Lanku uz dobivanje propusnice na graničnom prijelazu (Aerodrom Colombo). Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama) ili uz posredovanje agencije: 280 kn
Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

 

Napomene: molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 7 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz listopada 2016. i mogu biti podložne promjeni.
O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr
Vremenska razlika: +3:30 h u odnosu na Hrvatsku
Cijepljenje: nema obveznih preventivnih cijepljenja

Minimalni broj putnika: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)