Kapadokija i Mala Azija

Kapadokija i Mala Azija
  • Polazak dolazak polasci do 21.6.2020.
  • Cijean putovanja po osobi od 7.390 kn FM
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPAA08


KAYSERI – GÖREME – ÜRGÜP – PODZEMNI GRAD DERINKUYU – KONYA – PAMUKKALE – EFEZ – KUŞADASI – PERGAMON – TROJA – ÇANAKKALE

Datum putovanja: 6.10. – 13.10.2019.| 26.4. – 3.5.2020.| 21.6. – 28.6.2020. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 8 dana/ 7 noćenja

 

– najpotpunija tura za Kapadokiju i Malu Aziju
– let do Kapadokije
– hoteli 4* s uslugom polupansiona
– uključene sve ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
– nezaboravan doživljaj leta balonom iznad Kapadokije
– posjet mitskoj Troji

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL – KAYSERI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb s pratiteljem putovanja dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let te polijetanje zrakoplova za Istanbul u 9.15 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Po dolasku u Istanbul u 12.30 sati nastavak putovanja za Kayseri u 16 sati na liniji TK2014 (Turkish Airlines). Dolazak u Kayseri predviđen je u 17.30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku slijedi organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan | KAYSERI – GÖREME – ÜRGÜP
Nakon ranijeg doručka odlazak na cjelodnevni razgled zapadne Kapadokije koja je poznata po čudesnim kućama u pećinama stijena u kojima su se prvi kršćani skrivali i gradili svoje crkve. Vožnja prema Nacionalnom parku Göreme koji je upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine i obilazak gradića Göreme koji se smjestio u krajoliku neobičnih vulkanskih stijena oblikovanih erozijom u čijim su špiljama otkrivena podzemna naselja iz 4. stoljeća. U mnogim od ovih stijena nalaze se prekrasne bizantske freske sa scenama iz Starog i Novog zavjeta. Vožnja do Zelve – muzeja arhitekture na otvorenom gdje ćete imati priliku vidjeti jednu od najvećih zajednica gradova isklesanih u pećini. Slijedi razgled tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa. Povratak u hotel na večeru, a nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Noćenje.

3. dan | DOLINA GOLUBOVA – PODZEMNI GRAD DERINKUYU – UÇHISAR
Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji podzemni grad, Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak vožnje do tvrđave Uchisara smještene na putu između Nevsehira i Göremea na najvišem dijelu Kapadokije. S tvrđave se pruža prekrasan panoramski pogled na Kapadokiju s planinom Erdžijas u pozadini, dok je u prošlosti zbog svoje prirodne arhitekture i prolaza koji podsjećaju na labirint tvrđava služila kao utočište na razmeđi putova. Nakon razgleda slobodno vrijeme do večere. Povratak u hotel i večera. Mogućnosti odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

4. dan | KONYA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Çatalhöyük, arheološkog nalazišta upisanog u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine, obilazak lokaliteta te preko Karavan-saraya i nastavak putovanja prema Konyi. Panoramsko razgledanje i posjeta muzeju Mevlana. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

5. dan | KONYA – PAMUKKALE
Nakon doručka odjava iz Konye te vožnja za Pamukkale (“Pamučna tvrđava”), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Crvenih slapova”, gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

6. dan | PAMUKKALE – EFEZ – KUŞADASI
Nakon doručka i odjave iz hotela nastavak ture prema Efezu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije. Po dolasku obilazak Efeza – antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka — Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana te brdo uznesenja. Nastavak putovanja prema Kušadasiju. Večera i noćenje u Kušadasiju.

7. dan | KUŞADASI – PERGAMON – TROJA – ÇANAKKALE
Doručak. Vožnja prema gradu Çanakkale. Usput ćemo posjetiti gradić Bergama (nekadašnji Pergamon), antičku metropolu Male Azije, u kojem se je nalazila jedna od sedam crkava spomenutih u Svetom Pismu. Obilazak Pergamonske akropole u kojoj se nekad nalazila biblioteka sa vise od 200.000 pergamenata, Zeusov oltar. Posjeta Asklepionu, čuvenom lječilišnom centru iz rimskog doba. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Troade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu u Canakkale.

8. dan | ÇANAKKALE – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak i odjava iz hotela. Prelazak trajektom na europsku stranu obale tjesnaca Dardaneli. Vožnja uz zapadnu obalu Mramornog Mora do zračne luke Istanbul. Po dolasku u zračnu luku prijava na let za Zagreb u 18.05 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines) s predviđenim dolaskom u Zagreb 19.10 sati po hrvatskom vremenu.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 

za polazak 6.10.:  7.990 KN

za polazak 26.4.:  7.990 KN  7.690 kn

za polazak 21.6.:  7.990 KN  7.390 kn

FIRST MINUTE popust vrijedi do popunjenja mjesta po akcijskoj cijeni!

Zrakoplovne pristojbe uključene su u cijenu paket-aranžmana!

 

Cijena aranžmana uključuje:prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kayseri – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.400 kn (obavezna doplata, podložna promjenama), smještaj u hotelima 4* na osnovi 7 noćenja u dvokrevetnim sobama s uslugom polupansiona (3 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kusadasiju, 1 noćenje u Canakkale), prijevoz autobusom visoke turističke klase prema programu, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijele ture, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, transfere prema programu, ulaznice za sljedeće lokalitete: Kaymakli (Kapadokija), Goreme (Kapadokija), Zelve (Kapadokija), Ihlara (Kapadokija), Kaymakli (Kapadokija), Konya-Karatay, Hierapolis (Pamukkale), Efez, Bazilika Sv. Ivana, Akropola u Pergamonu, Aesklepion u Pergamonu, Troja; sve pristojbe i takse, mostarine, cestarine, karte za trajekt, parkinzi i prilozi, jamčevinu
troškove organizacije putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.350 kn, napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja), piće uz večere
putno osiguranje i ostale troškove koji nisu navedeni pod cijena uključuje, vizu za Tursku 150 kn.

 

Popusti: djeca do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruju 10 % popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem.
Rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem moguća je i za odraslu osobu po redovnoj cijeni.


Doplate:

Ples Derviša: 300 kn
Turska večer: 350 kn
Let balonom u Kapadokiji: 1.300 kn
Plaćanje na licu mjesta, cijene su informativne, minimum 10 prijavljenih putnika za izlete.

 

Viza: hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu.
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas naplaćuje 150 kn, što uključuje vizu i uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, a viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci Zagreb na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Potrebno je popuniti formular koji možete dobiti na prodajnom mjestu.


Napomene:
– Kategorizacija hotela u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
– Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Organizatora.
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
-Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

 

Zanimljivosti vezane uz Malu Aziju:
Anatolija je prva regija u kojoj se počelo širiti kršćanstvo. Sv. Pavle je rođen u Anatoliji i prva svoja misijska putovanja je vezao uz taj kraj.
Sv. Nikola je u 4. stoljeću službovao u drevnom gradu Myra.
Isusovi sljedbenici su sebi dali ime «kršćani» u spilji u Anthiohiji (Antakoja).
Ararat je planina na jugoistoku Turske, na koju se nakon potopa, nasukala Noina Arka.
Tulipani potječu iz Turske, u srednjem vijeku su prenijeti u Nizozemsku.
Svih 7 Crkava Apokalipse, spomenutih u Bibliji, nalaze se u Maloj Aziji – Efes (Ephesus), Izmir (Smirna), Pergam, Thyartira, Sard, Philadelphia, Eskihisar (Laodicea).

Minimum prijavljenih putnika: 20

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)