Kapadokija i Mala Azija

Kapadokija i Mala Azija
  • Polazak dolazak 1.5. - 9.5.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 7.840 kn
  • Smještaj hoteli 4*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra EPAA08


ANKARA – AVANOS – KAPADOKIJA: GOREME, ZELVE I DOLINA PASABAGLARI, PODZEMNI GRAD KAYMAKLI – KONYA – PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI –  TROJA – CANAKKALE – ISTANBUL

Datumi putovanja:  1.5. – 9.5.| 13.9. – 21.9.2019. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 9 dana/ 8 noćenja

 

VRIJEDNOST VIŠE:
– Sadržajan program
– Hoteli 4*
– Uključen razgled Istanbula
– Uključene ulaznice za sve lokalitete prema programu
– Besplatna izrada vize

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 u 9:15 sati. Dolazak u Istanbul u 12:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema Ankari. Po dolasku u Ankaru smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

2. dan | ANKARA – AVANOS – KAPADOKIJA
Nakon doručka panoramski razgled grada, uključujući vidikovac (ankarska tvrđava), citadelu i muzej Anatolskih civilizacija. Nastavak puta prema gradu Avanos, uz slano jezero Tuz koje je ujedno najbogatija solana u državi, gdje se proizvodi 60% ukupne proizvodnje soli u Turskoj. Po dolasku u Kapadokiju slijedi smještaj, večera i noćenje u hotelu 4*.

3. dan | KAPADOKIJA
U ranim jutarnjim satima, prije izlaska sunca, mogućnost odlaska na let balonom iznad ove fascinantne pokrajine (uz doplatu). Let balonom je jedinstveni doživljaj, uzbudljiv i romantičan, najbolji način da se doživi veličanstvena panorama ovog čarobnog dijela svijeta. Povratak u hotel. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled pokrajine Kapadokije. Snažne su erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak muzeja Goreme. Cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgled ruševina tipičnog grada ove pokrajine, Zelve i doline Pasabaglari. Povratak u hotel i večera. U večernjim satima mogućnost odlaska na poznati „Ples derviša“ (uz doplatu). Noćenje.

4. dan | KAPADOKIJA – KONYA
Nakon doručka odlazak u obližnji podzemni grad Kaymakli, najširi grad u Kapadokiji ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak putovanja preko Sultanhan kervansaraja u Konyi, gradu smještenom na središnjoj zaravni u Anatoliji. Konya je glavni grad istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana. Prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5. dan | KONYA – PAMUKKALE
Nakon doručka odlazak prema Pamukkale, tzv. pamučna tvrđava, čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, bijelih slapova gdje izvire topla, ljekovita voda. Večera i noćenje u hotelu 4*.

6. dan | PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI
Nakon doručka nastavljamo prema Efezu. Po dolasku, obilazak Efeza – antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana. Posjet kući Sv. Marije, nastavak putovanja prema Kusadasiju. Večera i noćenje u hotelu 4*.

7. dan | KUSADASI – CANAKKALE
Doručak. Vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke, panoramski razgled, zatim vožnja do antičke metropole Male Azije – grada Pergama, obilazak Akropole i Asklepiona. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Trojade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni, po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu 4* u Canakkale.

8. dan | CANAKKALE – ISTANBUL
Doručak i vožnja prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel, slobodno poslijepodne za šetnju gradom, shopping na bazaru i odmor. Navečer folklorna večer uz trbušne plesačice i večeru (uz doplatu). Noćenje.

9. dan | ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Odlazak u razgled Istanbula; Posjet Aja Sofiji najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači.
Transfer u zračnu luku, po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 19:00 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05 sati.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 

za polazak 1.5.:  7.840 KN

za polazak 1.5.:  8.040 kn

FIRST MINUTE popust 5% na osnovnu cijenu do 60 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po akcijskoj cijeni!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja). Popusti se ne može kombinirati sa popustom za ranu prijavu ili nekim drugim popustom.

Zrakoplovne pristojbe (950 kn) na polasku 1.5. uključene su u cijenu paket-aranžmana!
Zrakoplovne pristojbe (1.050 kn) na polasku 13.9. uključene su u cijenu paket-aranžmana!

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim standard sobama: 1 noćenje u Ankari, 2 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kusadasiju, 1 noćenje u Canakkaleu i 1 noćenje u Istanbulu), uslugu polupansiona, autobus za vrijeme cijele ture, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja te ulaznice za sve što se posjećuje prema programu putovanja: muzej Anatolskih civilizacija, muzej Goreme, Zelve i dolina Pasabaglari, podzemni grad Kaymaklı, Sultanhan, muzej Mevlana, Hierapolis, Efez, kuća Sv. Marije, Akropola i Asklepion u Pergamu, Troja, Topkapi palača i Aja Sophia u Istanbulu.

Cijena aranžmana ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.490 kn, ulaznice za objekte i sadržaje koji nisu navedeni u programu (folklorna večer, ples derviša, vožnja balonom u Kapadokiji), napojnice vozaču i lokalnom vodiču (preporuka ca. 30 eur po osobi), putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).


Doplate:

Ples derviša u Konyi: 35 eur
Let balonom u Kapadokiji: 170 eur
Folklorna večer 40 eur
Plaćanje na licu mjesta, cijene su informativne.

 

Viza: hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu.
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 20,70 USD – Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas naplaćuje 150 kn, što uključuje vizu i uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, a viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci Zagreb na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Potrebno je popuniti formular koji možete dobiti na prodajnom mjestu.


Napomene:

Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

Zanimljivosti vezane uz Malu Aziju:
Anatolija je prva regija u kojoj se počelo širiti kršćanstvo. Sv. Pavle je rođen u Anatoliji i prva svoja misijska putovanja je vezao uz taj kraj.
Sv. Nikola je u 4. stoljeću službovao u drevnom gradu Myra.
Isusovi sljedbenici su sebi dali ime «kršćani» u spilji u Anthiohiji (Antakoja).
Ararat je planina na jugoistoku Turske, na koju se nakon potopa, nasukala Noina Arka.
Tulipani potječu iz Turske, u srednjem vijeku su prenijeti u Nizozemsku.
Svih 7 Crkava Apokalipse, spomenutih u Bibliji, nalaze se u Maloj Aziji – Efes (Ephesus), Izmir (Smirna), Pergam, Thyartira, Sard, Philadelphia, Eskihisar (Laodicea).

Minimum prijavljenih putnika: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)