Vijetnam express

Vijetnam express
  • Polazak dolazak 6.10.- 13.10.2018.
  • Cijean putovanja po osobi 6.990 kn FM
  • Smještaj hoteli 3*
  • Prijevoz zrakoplovom iz Zagreba
  • Šifra DPMERDP09


HANOI – 
HALONG – HO CHI MINH – DELTA RIJEKE MEKONG

Datumi putovanja: 6.10.- 13.10.2018. zrakoplovom iz Zagreba

Trajanje putovanja: 8 dana/ 5 noćenja

 


PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan | ZAGREB – HANOI
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova za Dubai. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let EK130 (Emirates) u 15:35 sati za Dubai. Dolazak u Dubai u 23:05 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Hanoi na liniji EK394 (Emirates ) u 03:30 sati. Noćni let.

2. dan | HANOI
Dolazak u Hanoi predviđen je u 13:05 sati.  Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz prema gradu i panoramska vožnja gradom do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor te odlazak na poslijepodnevni razgled grada. Razgled grada: Hanoi Old Quarters i jezero Sword. Tijekom razgleda odlazak na jednosatnu vožnju rikšama starom kolonijalnom jezgrom, do jezera Sword, uz zaustavljanje kod hrama Ngoc Son. Po završetku razgleda povratak u hotel, noćenje.

3. dan | HANOI
Doručak u hotelu, te nastavak razgleda: obilazak mauzoleja Ho Chi Minha, Ho Chi Minhova kuća (tradicionalna kuća bila je mjesto stanovanja  Ho Chi Minha u razdoblju od 1958. do 1969. godine i ostala je sačuvana kako ju je slavni vijetnamski državnik ostavio), trg Ba Dinh,  pagoda na jednom stupu koja je izgrađena još 1049. godine i važan je simbol grada, posjet najstarijem i prvom sveučilištu u Vijetnamu, Hram književnosti, koji će vas uvesti u svijet filozofije konfucijanizma. Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Nakon ručka obilazak Etnološkog muzeja te u nastavku odlazak na kazališnu predstavu odnosno tradicionalnu lutkarsku predstavu na vodi, s glazbom i plesom lutaka, te povratak u hotel na noćenje. 

4. dan | HANOI – HALONG
Slobodan dan za osobne programe. Predlažemo fakultativni izlet do zaljeva Halong.
Cjelodnevni izlet započinje vožnjom kroz rižina polja do zaljeva Ha Long, nazvanim “osmo čudo svijeta”, koji je pod UNESCO zaštitom. Vožnja tradicionalnim drvenim brodom, smaragdnim zaljevom, uz zaustavljanje na plutajućem ribarskom selu uz razgled tipične plutajuće kuće. Ručak na brodu (uključen u cijenu; morski plodovi, riba). Zaustavljanje kod špilje Thien Cung, uz razgled. Nakon završetka vožnje brodom, slijedi vožnja do Hanoia, te povratak u hotel. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje. 

5. dan | HANOI – HO CHI MINH
Nakon doručka, odjava iz hotela, te transfer do zračne luke i prijepodnevni  let za Ho Chi Minh, koji je ekonomski centar zemlje i najveći grad Vijetnama. Po dolasku razgled grada. Grad je osnovan 1698. godine, bio je sjedište francuske kolonije Cochinchina, poznat kao Saigon, sve do 1976.godine.
Obilazak bivše Predsjedničke palače, Muzej rata, kineska četvrt s kanalima i hramovima, tržnica Ben Thanh te šetnja glavnim trgovačkim ulicama kao što su Dong Khoi, Nguyen Hue. Nakon završetka razgleda grada, slijedi vožnja do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje. 

6. dan | HO CHI MINH –DELTA RIJEKE MEKONG
Slobodan dan za osobne programe. Predlažemo fakultativni izlet Delta rijeke Mekong.
Cjelodnevni izlet započinje vožnjom do My Tho, glavni grad delte, 75 km južno od Ho Chi Minha. Vožnja brodom deltom Mekonga, uz uživanje u slikama svakodnevnog života uz rijeku, rižinim poljima, plutajućim tržnicama, uz zaustavljanje na jednom od otoka. Ručak tijekom izleta (specijaliteti regije). Povratak u hotel, noćenje.

7. dan | HO CHI MINH – CU CHI TUNELI (fakultativno) – DUBAI
Slobodan dan za osobne programe do vremena transfera u zračnu luku.
Predlažemo prijepodnevni fakultativni izlet Cu Chi Tuneli.
Nakon doručka, odlazak na izlet do 70tak km udaljenih Tunela Cu Chi, koji su sagrađeni tijekom američko-vijetnamskog rata. Uvid u podzemni život gerilaca tijekom rata. Po završetku razgleda kraće slobodno vrijeme za osobne programe, te povratak u Ho Chi Minh. Slobodno poslijepodne za individualne razglede i kupovinu ( predlažemo obilazak Hram Cara od Žada ). Večernji transfer u zračnu luku i prijava na let na liniji EK393 (Emirates) u 23:55 sati za Dubai.

8. dan |  ZAGREB
Dolazak u Dubai u 04:15 sati, te nastavak leta za Zagreb na liniji EK129 (Emirates ) u 08:30 sati. Dolazak u Zagreb u 12:35 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi:  7.490 KN  6.990 KN FIRST MINUTE

FIRST MINUTE cijena važeća do 15.5.2018. ili do popunjenja kapaciteta po akcijskoj cijeni.

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Dubai – Hanoi -Ho Chi Minh –Dubai – Zagreb, lokalni letovi Hanoi – Ho Chi Minh u ekonomskoj klasi, tri noćenja Hanoi, dva noćenja Ho Chi Minh u hotelima 3* u standard dvokrevetnim sobama s obrocima prema programu, sve razglede i obroke prema programu, vožnja rikšama i lutkarska predstava-Hanoi, lokalne vodiče na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz klimatiziranim autobusima na destinaciji, zakonsku jamčevinu, troškove organizacije, pripreme i prodaje.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe – obavezna doplata (2.590 kn -podložna promjeni-točan iznos se utvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte), troškovi vize – obavezna doplata (vijetnamska USD 45-dobiva se na licu mjesta), doplata za jednokrevetnu sobu 1.100 kn, napojnice vodiču i vozaču – obavezna doplata na licu mjesta (40 USD), dodatne obroke, izlete, prijenos prtljage, usluge koje nisu navedene u programu, osiguranje od rizika otkaza, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje prtljage (preporučujemo, moguća rezervacija u agenciji), sve što nije izrijekom navedeno pod „cijena uključuje“.

 

Fakultativne doplate (min. br. prijavljenih putnika 10) – obavezna prijava prilikom rezervacije:
Halong zaljev – 490 kn
Mekong Delta – 390 kn
Cu Chi Tuneli – 250 kn

 

Napomena: kategorizacija hotela u Vijetnamu odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se može razlikovati od europske.
U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima aviokompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je aviokompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na nastalu štetu.
Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR–HRK, na dan 10.1.2018. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja.
Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.
Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.


Zrakoplovne pristojbe:
promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Važno: Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica treba biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

 

Korisne informacije:

Vijetnam
Službeno ime: Socijalistička Republika Vijetnam
Geografski položaj: jugoistočna Azija, na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva
Površina: 331.690 km2
Broj stanovnika: oko 90.550.000
Glavni grad: Hanoi
Jezik: vijetnamski
Religija: budisti 85%, katolici 8%, ostali 7%
Vremenska razlika: +5/+6 sati
Novčana jedinica: vijetnamski dong (VND), 10000 VND = oko 3 kn
Kupovina: ručno rađeni suveniri, ratni suveniri (većina su plagijati), autentična vijetnamska odjeća (odjeća od svile, tradicionalne haljine, cipele, japanke i ručne torbice napravljene od svile i bambusa), antikviteti.
Odjeća i obuća: na jugu, zbog tople i vlažne klime najidealnija je lagana pamučna odjeća i lagana obuća. U klimatiziranim prostorijama i prijevoznim sredstvima te pri posjetu planinskim područjima ili nacionalnim parkovima bit će Vam potrebna lagana vesta ili džemper. Pri posjeti hramovima i svetim mjestima nije dozvoljen ulazak u majicama bez rukava, kao ni u kratkim hlačama ili suknjama.
Hrana: riblji umak, soja i riža glavni su sastojci vijetnamske kuhinje. Tu su također razna bilja, poput limunske trave, vijetnamske mente, korijandera, lišća tajlandskog bosiljka i sl. Vijetnamska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih u svijetu te je iznimno cijenjena radi minimalne upotrebe ulja i velike upotrebe ljekovitog bilja i povrća. Od mesa najčešće se koriste riba, piletina, svinjetina, govedina te razne vrste plodova mora.
Napon struje: 220V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +84
Klima: klima u Vijetnamu uvelike varira od sjevera prema jugu. Na sjeveru prevladava hladna i suha sezona od svibnja do listopada. Sličnu klimu ima srednja obala sjeverno od Nha Trang, sa zimskim monsunima koji donose hladno i vlažno vrijeme od prosinca do veljače. Na jugu je vruće i sparno tijekom cijele godine, pogotovo od veljače do svibnja. Kišna sezona traje od svibnja do studenog.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)