Advent u Budimpešti

Advent u Budimpešti
  • Polazak dolazak 19.12. - 20.12.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 480 kn
  • Smještaj hotel 3*/4*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka
  • Šifra EPOR22


Datum putovanja: 19.12. – 20.12.2020., a
utobusom iz Osijeka (mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit)!

VAŽNO: ukoliko putovanje neće biti moguće realizirati zbog više sile (pandemija korona virusa, zatvaranje granica), vraća se uplaćeni novac.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | subota
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 05:45 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Vožnja autocestom preko Szekszarda, Paksa do Budimpešte. Zaustavljanje na brdu Gellert s utvrdom – Citadelom sa koje se pruža fantastičan pogled na Budim, Peštu, Dunav… Razgleda grada autobusom i pješice: Trg Heroja sa spomenikom milenija, Andrassy bulevar, Bazilika sv. Stjepana, Opera, Parlament… Odlazak do pješačke zone Vaci ulice, šetnja središtem grada do poznate slastičarnice Gerbaud i Vörösmarty Ter. Smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za uživanje na božićnom sajmu na glavnom trgu Vörösmarty, te u kuhanom vinu i mirisu predivnog Kürtőskalácsa. Predlažemo odlazak na večernju romantičnu vožnju brodom po Dunavu (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan | nedjelja
Nakon doručka nastavak razgleda povijesnog Budima s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom… Slobodno vrijeme za ručak, šetnju živahnim ulicama, posjet muzejima kojima ovaj grad obiluje. Polazak iz Budimpešte u kasnim poslijepodnevnim satima. Planirani povratak u Osijek u večernjim satima.

 


CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  480 kn

Cijena aranžmana za dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe: 390 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 200 kn

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 3/4*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Doplate u agenciji (prijave uz rezervacije): putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 90 kn.

Doplate na licu mjesta (prijave u agenciji, min. 15 osoba): vožnja brodom po Dunavu uz čašu pjenušca 12 €.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 30, a maksimalan broj putnika je 55. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

 

Izračun je rađen na osnovi najmanje 35 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene.
U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr . Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije ORA TOURS d.o.o. za turizam. U slučaju platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja, putnici zatečeni na putovanju trebaju na najbrži način kontaktirati osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00 te navesi broj telefona gdje ih predstavnik osiguranja može kontaktrati. Broj police jamčevnog osiguranja 804185048. Sukladno zakonu o pružanju usluga u turizmu, organizator putovanja ima kod osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00, sklopljen ugovor (broj police 804185083) o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza koje se odnose na paket-aranžman.
 
 
 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)