Advent Milano, Bergamo i Verona

Datumi putovanja

14.12. - 17.12.2023.

Trajanje putovanja

3 dana/ 2 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijena
14.12.2023.210 EUR (1.582,24 kn)
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn
MILANO - SIRMIONE - BERGAMO - VERONA

VRIJEDNOST VIŠE: odličan hotel, Unahotels Expo Fiera Milano 4*! Ocjena na bookingu 8,5!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, OSIJEK – polazak
Polazak autobusom iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 22:00. (Mogućnost polaska iz Vukovara, Vinkovaca, Đakova i Sl. Broda) Noćna vožnja preko Slovenije i Italije s kraćim usputnim stajanjima.

2. dan, LAGO DI GARDA – SIRMIONE – BERGAMO – MILANO
Jutarnji dolazak na jezero Garda. Posjet slikovitom gradiću Sirmione –smještenom na samoj obali jezera. Šetnja do utvrde Scaligera i uskim uličicama do starog grada. Slobodno vrijeme za kavu i sladoled. Nastavak vožnje do Bergama,  autentičnog bisera među lombardijskim gradovima. Po dolasku u Bergamo šetnja Gornjim gradom: Via Colleoni (glavna ulica), katedrala, Piazza del Duomo, Piazza Vecchia. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i božićnih dekoracija. Preporučujemo da isprobate i neke od tpičnih lombardijskih jela ili barem popijete espresso dok uživate u panorami Bergama. Nastavak vožnje prema hotelu. Smještaj u  hotel 4*. Noćenje.

3. dan, MILANO
Doručak. Odlazak u centar grada javnim gradskim prijevozom. U šetnju krećemo od milanske katedrale, jedne od najljepših gotičkih katedrala u svijetu. Izrađena je od bijelog mramora, a njena čipkasta struktura dominira cijelim vanjskim dijelom (posjet katedrali uz doplatu, prijava i uplata prilikom rezervacije u agenciji). Mnogi su čuli za Vittorio Emanuele, galeriju sa skupim restoranima i trgovinama u koju možete navratiti u slobodno vrijeme. Nedaleko centra je i čuvena milanska Scala, jedna od najpoznatijih opernih kuća u svijetu. Jedan od simbola Milana je svakako i Sforza Castello, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine i koji je završen deset godina kasnije. Pored visokih zidina i kula od cigle, unutra se nalaze dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda. Slobodno vrijeme. Predlažemo ručak u četvrti Brera ili pak šetnju do šarmantne četvrti Navigli. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, VERONA – OSIJEK
Nakon doručka odjava iz hotela. Po dolasku u Veronu- grad romantike i zaljubljenih slijedi kraća šetnja s pratiteljem putovanja do Arene, Piazza dei Signori, Piazza della Erbe i do Julijine kuće gdje se nalazi najpoznatiji balkon ispod kojeg je Romeo šaputao svojoj voljenoj najljepše riječi koje jedna žena može čuti. Tu je i spomenik Juliji pred kojim se cijeli svijet moli za ljubav, a zid nasuprot njega ispunjen je rukom ispisanim ljubavnim porukama koje su inspirirane ovim mjestom. Cijeli grad odiše adventskim ozračjem.  Slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu i uživanje u blagdanskom  ambijentu. Nastavak putovanja prema Osijeku s dolaskom u kasnim večernjim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 4*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): zdravstveno osiguranje i rizik od otkaza cca 13 EUR.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 74 EUR (557,55 kn)

U trokrevetnim sobama nema popusta!

Planirani hotel: Unahotels Expo Fiera Milano 4*


NAPOMENA: organizacija i održavanje božićnih sajmova je u nadležnosti gradskih uprava i turističkih ureda.

Napomene:
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– Svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera.
– U slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Ora tours d.o.o. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava.
– U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Ora tours d.o.o., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja.
– Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: Minimalan broj putnika za putovanje 40, a maksimalan broj putnika je 58. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.