Beč za djecu

Datumi putovanja

5.4. - 6.4.2024.

Trajanje putovanja

2 dana/ 1 noćenje

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijena
05.04.2024.139 EUR
Cijena aranžmana za osobe na trećem ili četvrtom ležaju109 EUR

VRIJEDNOST VIŠE: program u potpunosti prilagođen djeci!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, petak
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora (peron 15) u 04.00 sati. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Vožnja kroz Mađarsku i Austriju s kraćim usputnim zaustavljanjima. Dolazak u Beč u prijepodnevnim satima, panoramska vožnja gradom uz dvorac Belevedere, Operu, gradsku vijećnicu, Parlament. Šetnja gradskim središtem, uz carsku palaču Hofburg zavirimo u svijet lipicanskih carskih konja, saznajemo zanimljivosti o posljednjim počivalištima Habsburgovaca te kroz poznatu ulicu trgovina i restorana Kärtnerstrasse dolazimo do katedrale Sv. Stjepana, simbola Beča. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Potom predlažemo šetnju kroz vrijeme – obilazak fantastične atrakcije Time travel, smještene u podrumu starog samostana sv. Mihaela, gdje nas dočekuje hologram fratra koji se po legendi izgubio davno i sad luta hodnicima. Uz njih nam, o povijesti Beča, pričaju voštane figure Franza Josepha i Sissi… U 5D kinu putujemo i borimo se, osnivamo Beč, zajedno s majstorima hodamo po skelama buduće katedrale. Po nogama nas šibaju repovi štakora koji su donijeli kugu u Beč, pucamo s bedema u tursku vojsku i mir… Gradi se novi Beč, Mozart i Strauss grade novu povijest. A onda opet potres, sirene, rat… I naposljetku moderna Austrija. Cijela tura traje 50 minuta. Ako vam se ne putuje kroz vrijeme, predlažemo posjet Prirodoslovnom muzeju – jednom od najpoznatijih na svijetu, djeca će biti oduševljena izložbom dinosaura, koja uključuje nekoliko kompletnih fosila i reprodukcija u prirodnoj veličini, te mnoštvom različitih životinjskih primjeraka. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, subota
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema dvorcu Schönbrunn, ljetnoj rezidenciji kraljice Sisi i jednom od najljepših baroknih dvoraca Europe. Predlažemo razgled – Dječjeg muzeja dvorca Schönbrun, uđite u svijet kraljevske obitelji, obucite se kao princ ili princeza i saznajte i više o njihovoj svakodnevnici. Dio vremena sobodno za šetnju parkom, kavu ili posjet zoološkom vrtu… I na kraju Prater – mjesto za uživanje i zabavu sa preko 250 atrakcija i odličnom gastronskom ponudom. U popodnevnim satima odlazak iz Beča, usputno zadržavanje kod kuće čuvenog arhitekta Hundertwassera. Očekivani povratak u Osijek u večernjim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema programu, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim/trokrevetnim/četverokrevetnih sobama, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): ulaznica za Time travel projekciju iznosi 21 EUR po osobi za osobe starije od 15 godina, 17 EUR za djecu od 5-13,99 god, a djeca do 5 godina imaju besplatan ulaz; putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja cca 12 EUR.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 45 EUR


Informativne cijene ulaznica: 
– ulaznica u dječji muzej u Schonbrunnu 9,50 EUR
– ulaznica u Prirodoslovni muzej 21 EUR, besplatno za djecu do 18,99 god.
– ulaznica na izložbu Roy Lichtenstein u Albertini 18,90 EUR, besplatno za djecu do 18,99 god.

Planirani hotel:

Više informacija o atrakcijama:
https://www.timetravel-vienna.at/en/
https://www.kindermuseumschoenbrunn.at/en/


Napomene:
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: Minimalan broj putnika za putovanje 40, a maksimalan broj putnika je 55. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.