Advent u Beču, 3 dana

Advent u Beču, 3 dana
  • Polazak dolazak 13.12. - 15.12.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 1.190 kn
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka
  • Šifra EPOR21


Datum putovanja: 13.12. – 15.12.2019. a
utobusom iz Osijeka (mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit!)

Trajanje putovanja: 3 dana/2 noćenja


VRIJEDNOST VIŠE:
smještaj u hotelu 4*, ocjena booking.com 8,0!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | petak
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 05:30 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.). Vožnja kroz Mađarsku s kraćim usputnim zaustavljanjima. Slijedi panoramski razgled grada: dvorac Belvedere, Opera, gradska vijećnica, Parlament… Smještaj u hotel. Kraći odmor. Odlazak do Vijećnice gdje se već stoljećima održava božićni sajam Christkindlmarkt. Slobodno vrijeme za kupovinu i uživanje u mnogobrojnim adventskim štandovima. Noćenje.

2. dan | subota
Doručak. Nastavak razgleda grada: Hofburg, Graben, katedrala Sv. Stjepana, Kärtnerstrasse… Slobodno vrijeme za za shopping i uživanje u blagdanskom ugođaju austrijske prijestolnice! Vrijeme za individualni posjet nekima od slavnih bečkih muzeja: KHM – povijesno umjetnički muzej, Carska riznica, Muzej prirodnih znanosti, Albertina, Museumquartier itd, posjet slavnim bečkim kavanama-slastičarnicama, kupovinu u glavnoj trgovačkoj ulici Mariahilferstrasse, posjet bečkom akvariju ili nekom od brojnih božićnih sajmova itd. Uživajte u svjetlucavim ukrasima, mirisu kuhanog vina, kupovini božićnih poklona… Posjetite najočekivaniju izložbu u ovoj godini u Muzeju povijesne umjetnosti „Caravaggio i Bernini“. Svi ljubitelji barokne umjetnosti će napokon doći na svoje, 70-ak remek-djela talijanskom baroka po prvi puta će biti izloženo na jednom mjestu. Noćenje.

3. dan | nedjelja
Doručak. Odlazak prema dvorcu Schönbrunn, ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca. Razgled dvorca uz doplatu ili šetnja velikim parkom i posjetom božićnog sajma ispred dvorca. Slobodno vrijeme. Na odlasku, usputno kraće zadržavanje kod Hundertwasserhaus i Kunsthaus Wien, jednog od simbola moderne arhitekture Beča. Polazak iz Beča u poslijepodnevnim satima. Predviđeni dolazak u Osijek i Vinkovce u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:   1.190 KN

Cijena aranžmana za dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe: 890 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 330 kn

 

Cijena paket-aranžmana uključuje:prijevoz autobusom (visokopodnim) prema programu, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 4*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Doplate u agenciji (prijave uz rezervacije): putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 95 kn.

Doplate na licu mjesta (prijave u agenciji, min. 15 prijavljenih osoba): ulaznica u dvorac Schönbrunn – Imperial tura 16 €.

Više informacija o izložbi: https://caravaggio-bernini.khm.at/en/

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 35, a maksimalan broj putnika je 48. Program je prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Površina Austrije je  83.872,1 km2 a broj stanovnika 8.725.000. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj.Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

 
Izračun je rađen na osnovi najmanje 40 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene.U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr . Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije ORA TOURS d.o.o. za turizam. U slučaju platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja, putnici zatečeni na putovanju trebaju na najbrži način kontaktirati osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00 te navesi broj telefona gdje ih predstavnik osiguranja može kontaktrati. Broj police jamčevnog osiguranja 804185048. Sukladno zakonu o pružanju usluga u turizmu, organizator putovanja ima kod osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00, sklopljen ugovor (broj police 804185083) o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza koje se odnose na paket-aranžman.
 
 
 
 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)