Advent u bajkovitoj Njemačkoj

Datumi putovanja

7.12. - 10.12.2023.

Trajanje putovanja

3 dana/ 2 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijena
07.12.2023.260 EUR (1.958,97 kn)
Cijena aranžmana za osobu na trećem ležaju180 EUR (1.356,21 kn)
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 kn
REGENSBURG – NÜRNBERG – ROTHENBURG OB DER TAUBER – PASSAU

Najljepši i najpoznatiji njemački božićni sajmovi.
REGENSBURG – NÜRNBERG – ROTHENBURG OB DER TAUBER – PASSAU


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, polazak
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 22:00 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Noćna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Njemačku.

2. dan, REGENSBURG – NÜRNBERG – ERLANGEN
Prijepodnevni dolazak u Regensburg koji se smatra jednim od najljepših srednjovjekovnih gradova Njemačke na rijekama Regen i Dunav. Šetnja povijesnom gradskom jezgrom, koja je posebno svečano ukrašena u adventsko vrijeme: Golijatova kuća, gradska vijećnica, katedrala svetog Petra, stara kapela, crkva Münster, rimske vrata Porta Praetoria, uske srednjovjekovne uličice. Slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu u povijesnoj jezgri i kupovinu božićnih poklona ili obilazak jedne od najstarijih kavana Njemačke. Nastavak vožnje prema Nürnbergu, gradu Albrechta Dürera. Šetnja starom gradskom jezgrom okruženom zidinama do crkvi Frauenkirche, sv. Lovre i sv. Seebalda, kuće Albrechta Dürera i gradskih trgova i fontana sve u čarobnom adventskom ugođaju… Kraća vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu, večeru… Noćenje.

3. dan, ROTHENBURG OB DER TAUBER – NÜRNBERG
Nakon doručka vožnja prema njemačkoj romantičnoj cesti te posjet najromantičnijem gradu Njemačke, Rothenburg ob der Tauber. Rothenburg svake godine posjete brojni turisti koje oduševljava posebni srednjovjekovni i bajkoviti ugođaj ovog njemačkog grada. Adventski sajam koji se nalazi između gradske vijećnice i crkve sv. Jakova sigurno je jedno od najromantičnijih mjesta u Njemačkoj u to doba godine. Slobodno vrijeme za posjet muzeju Božića ili kušanje specijaliteta na štandovima uključujući poznate rothenburške kugle od prhkog tijesta različitih okusa. Vožnja prema Nürnbergu, gradu poznatom po tradiciji izrade medenjaka, posjet jednom od najljepših adventskih sajmova Europe. Slobodno vrijeme. Preporučamo probati poznate nürnberške kobasice Bratwursten ili medenjake Lebkuchen ili obaviti božićni shopping u gradskoj jezgri s odličnom ponudom božićnih poklona, ukrasa… ili posjet Germanskom nacionalnom muzeju, Muzeju igračaka. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. dan, PASSAU
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja dolinom Dunava i posjet gradu Passau, biskupskom gradu na tri rijeke: Dunavu, Ilzu i Innu. Razgled stare povijesne jezgre s romantičnim uličicama i katedralom sv. Stjepana s bogato ukrašenim stropnim slikarijama, gradskom vijećnicom, hotel Wilder Mann, Wittelsbachov trg i fontana, biskupska rezidencija. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu na božićnom sajmu, ručak. Nastavak vožnje prema Austriji i Sloveniji uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Osijek u kasnim večernjim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema programu, 2 noćenje s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): doplatu za jednokrevetnu sobu 99 EUR (376,72 kn), putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja cca 8 €.


Planirani hotel: Holiday Inn Express Erlangen 3*


Napomene:
– raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– svi putnici dužni su pridržavati se svih epidemioloških mjera.
– u slučaju donošenja zabrane putovanja za državljane RH u odabranu destinaciju ili obavezne karantene prilikom ulaska u zemlju odredišta, Ora tours d.o.o. će na upit putnika izvršiti povrat svih uplaćenih sredstava.
– u slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom COVID-19 prije ili tijekom putovanja, primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Ora tours d.o.o., a svakako preporučujemo da putnici ugovore paket putnog osiguranja.
– potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.


COVID-19 info:
Državljani RH mogu bez ograničenja ući u Njemačku.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 35, a maksimalan broj putnika je 58. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.