Advent u Rumunjskoj, Sibiu i Temišvar

Advent u Rumunjskoj, Sibiu i Temišvar
  • Polazak dolazak 29.11. – 1.12.2019.
  • Cijean putovanja po osobi 670 kn
  • Smještaj hotel 4*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka
  • Šifra ADOR21


Advent u Rumunjskoj: SIBIU I TEMIŠVAR

Datum putovanja: 29.11. – 1.12.2019. autobusom iz Osijeka

Trajanje putovanja: 2 dana/ 1 noćenje

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, petak | OSIJEK – polazak
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 22:00 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.). Noćna vožnja kroz Srbiju i Rumunjsku.

2. dan, subota | SIBIU
Vožnja kroz Srbiju i Rumunjsku do Sibiu, europskog grada kulture iz 2007. godine, a kojeg su osnovali Sasi prije 800 godina i udahnuli mu germanski štih koji se posebno osjeća u adventsko vrijeme. Razgled grada: Mali trg – trg obrtnika, Veliki trg – trg zlatara, Ortodoksna katolička crkva, Most lažljivaca, Muzej lijepe umjetnosti-Brukenthal. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju, kupnju i uživanje na božićnom sajmu… Noćenje.

3. dan, nedjelja | SIBIU – TEMIŠVAR – OSIJEK
Nakon doručka kraće slobodno vrijeme. Odlazak prema Temišvaru – najvećem gradu u Banatu i jednom od najrazvijenijih gradova Rumunjske, poznatog pod nazivom ’’’Mali Beč’’. Temišvar je prvi je europski grad s uvedenom električnom rasvjetom (1884.god.) i među prvim europskim gradovima s tramvajem na konjsku vuču. Razgled grada: Opera, Narodno kazalište, Dvorac Huniazilor (najstarija građevina u Temišvaru, danas Muzej Banata), Trg Pobjede, Trg Slobode, Trg Jedinstva, Muzej Revolucije, Barokna palača, Rimokatolička katedrala. Slobodno vrijeme za obilazak sajma, ručak. U kasnim popodnevnim satima nastavak vožnje kroz Rumunjsku i Srbiju sa kraćim usputnim zaustavljanjima radi odmora. Dolazak u Osijek u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI:  670 KN

Cijena aranžmana za dijete do 12 god. u sobi s dvije odrasle osobe: 510 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 180 kn

 

Cijena paket-aranžmana po osobi uključuje: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 4* (ocjena na BOOKING.COM 8,8), razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Doplate u agenciji (prijave uz rezervacije): zdravstveno osiguranje i rizik od otkaza 90 kn.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: Minimalan broj putnika za putovanje 35, a maksimalan broj putnika je 58. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.


Rumunjska
 je država u jugoistočnoj, djelomično u srednjoj Europi. Na istoku izlazi na Crno more, a graniči na na jugu s Bugarskom, na jugozapadu sa Srbijom, na sjeverozapadu s Mađarskom, na sjeveru s Ukrajinom te na sjeveroistoku s Moldovom. Rumunjska je član NATO saveza i Europske unije. Stanovništvo Rumunjske vrlo je složen pojam zbog kompleksne etnogeneza Rumunja. Utjecaji susjednih zemalja još su vrlo prisutni, a u nekim dijelovima Rumunjske etnička slika je pravi mozaik, iako je u načelu Rumunjska relativno homogena država.

 

Izračun je rađen na osnovi najmanje 40 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene. 
U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr . Uz ovaj program vrijede OPĆI UVJETI PUTOVANJA putničke agencije ORA TOURS d.o.o. za turizam. U slučaju platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja, putnici zatečeni na putovanju trebaju na najbrži način kontaktirati osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00 te navesi broj telefona gdje ih predstavnik osiguranja može kontaktrati. Broj police jamčevnog osiguranja 804185048. Sukladno zakonu o pružanju usluga u turizmu, organizator putovanja ima kod osiguravajuće društvo Euroherc osiguranje d.d., Ulica grada Vukovara 282, Zagreb, tel. 01 600 40 00, sklopljen ugovor (broj police 804185083) o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza koje se odnose na paket-aranžman.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)