Albanija ljetovanje, iz Osijeka

Datumi putovanja

2.8. - 10.8.2024.

Trajanje putovanja

8 dana/ 7 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
02.08.2024.469 EUR449 EUR
Cijena aranžmana za osobu na trećem ležaju-
Cijena aranžmana za dijete do 9,99 god. u sobi s dvije odrasle osobe-
FIRST MINUTE vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

Iako je u nedavnoj povijesti često bila ispod radara europskih i svjetskih putnika, Albanija zadnjih godina privlači sve veći broj turista. Ima dugu obalu, a izlaz na dva mora – Jadransko i Jonsko. Albanska obala može se pohvaliti s 300 sunčanih dana godišnje, pa sezona kupanja ovdje počinje već u svibnju i redovito traje sve do listopada.
Plaže su raznolike, od onih plitkih i pješčanih, do šljunčanih i šumovitih.
Drač i njegova okolica najposjećenija su mjesta na albanskom primorju, a plaže su im zaista dugačke, ona koja se proteže od centra Drača do Golema duga je više od 20 kilometara, pa svatko može naći svoje mjesto pod suncem.


PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan, petak – POLAZAK
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora (peron 15) u 22:00 sati. (Mogućnost polaska iz Vukovara, Vinkovaca i Đakova na upit.). Vožnja preko BIH, Crne Gore do Albanije.

2. dan, subota
Dolazak u Drač predviđen u poslijepodnevnim satima ovisno o stanju na granicama. Po dolasku prijava u hotel. Sastanak s vašim vodičem u hotelu te dogovor oko izleta i daljnjeg programa. Slobodna večer u hotelu. Noćenje.

3.-8. dan, nedjelja – petak
Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom ili polupansiona, ovisno o odabiru.
Dani slobodni za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na niže navedene fakultativne izlete.
Izleti iz Drača (sastanak ispred recepcije hotela):

Izlet: KRUJE – TIRANA
Srednjevjekovni Kruje je jedan od najljepših albanskih gradova, ujedno i najpoznati s obzirom da je rodni grad Skenderbega i u 15. st. je bio glavni grad Albanije. Po dolasku slijedi kraći razgled g rada: veličanstvena Skenderbegova utvrda iz 6. stoljeća u kojoj se nalaze povijesni i etnografski muzeji. Popločane ulice vode do poznatog starog bazara, gdje se nalaze brojne trgovine s autentičnim tradicionalnim suvenirima. Ostavština je osmanske kulture u Albaniji koja je do danas uspjela sačuvati duh, izgled i svrhu koju je imala prije stotina godina. U neposrednoj blizini nalazi se bazar džamija iz 16. stoljeća. Nastavak puta do TIRANE. Razgled glavnih gradskih znamenitosti: Skenderbegov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku, Opere, džamija Ethem beya, Nacionalni povijesni muzej, gradska šetnica – ulica Murat Toptani, katolička katedrala Sv. Pavla, tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha, kula sa satom, Parlamenta, Sveučilište, glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit.

Izlet: BERAT
Odlazak prema Beratu, gradu – muzeju koji je dio Unescove svjetske baštine, poznat po odlično očuvanom osmanskom gradu kojeg neki smatraju i jednim od najljepših na Balkanu. Poznat je i kao grad „tisuću prozora“, zahvaljujući mnogobrojnim prozorima starih kuća karakterističnog lokalnog stila. Berat je stara, još uvijek, naseljena tvrđava kojom dominira stara citadela iz 13. st. u kojoj su se nalazile bizantske crkve sa veličanstvenim freskama i ikonama, džamija Sultan Bajezita I., te crkva sv. Marije u kojoj je smješten Narodni muzej ikona s djelima najpoznatijeg albanskog ikonografa Onufrija. U nastavku mogućnost posjete Etnografskom muzeju koji je smješten u otomanskoj kući iz 18. st., uređenoj u tradicionalnom stilu sa vrijednom izložbenim predmetima.

Izlet: GJIROKASTER – KSAMIL/SARANDA
Posjet jednom od najpitoresknijih albanskih gradova, Girokaster – sa svojom otomanskom ostavštinom te kućama iz 17. stoljeća te uskim uličicama ovaj gradić se smatra najslikovitijim gradom u Albaniji. Po dolasku slijedi razgled najbitnijih znamenitosti: Trg Cerciz Topuli, Stari grad Gjirokaster, Obelisk, Džamija Pazarit, kuća Ismaila Kadara, kuća Skenduli, etnografski muzej (izvana), kuća Zekate, Bazaar u Gjirokasteru, rodna kuća Envera Hodže. Preporučamo posjet Tunelima iz Hladnog rata, nevjerojatanom podzemnom bunkeru koji se nalazi u samom središtu grada, a koji je nekad mogao primiti i do 300 ljudi. U popodnevnim satima slijedi odlazak prema albanskoj rivijeri do mjestašcu Ksamil. Ksamil je inače dio nacionalnog parka Butrint, te se nalazi na samom rubu parka, dok se s druge strane nalazi Saranda, poznato albansko ljetovalište prepuno hotela. Ovdje ćemo naći niz predivnih pješčanih plaža, te ćemo imati slobodno vrijeme za kupanje u prekrasnom i čistom moru. S obzirom da je ovo dio Sarande, albanskog biser na moru s preko 300 sunčanih dana u godini, smatra se najljepšim dijelom cijele juže rivijere.

9. dan, subota
Doručak te odjava iz hotela. Vožnja kroz Albaniju, Crnu Goru, BIH te Hrvatsku uz kraća zaustavljanja radi odmora. Očekivani dolazak u Osijek oko ponoći.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema programu, 7 noćenje s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama, boravišna pristojba, predstavnik na destinaciji – na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): 7 večera u restoranu 115 EUR, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja cca 19 EUR.

DOPLATE NA LICU MJESTA: izleti Kruje i Tirana 25 EUR, izlet Berat 35 EUR, izlet Gjirokaster i Ksamil 45 EUR


Planirani hotel: National 3*

Lokacija: 100 metara od Shkembi i Kavajes plaže.
Soba: klimatizirane, TV ravnog ekrana, hladnjak, kupaonica i balkon/terasa. Hotel poseduje svoju privatnu plažu.
Hotel: u sklopu hotela nalazi se bar i restoran, besplatan bežični internet.
Usluga: noćenje s doručkom. Mogućnost doplate za večeru.


Napomene:
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.
– Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: Minimalan broj putnika za putovanje 40, a maksimalan broj putnika je 55. Program je prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.