Amsterdam iz Osijeka, avio

Datumi putovanja

25.4. - 28.4.2024.

Trajanje putovanja

4 dana/ 3 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakFIRST MINUTERedovna cijena
25.04.2024.-690 EUR

+ Festival tulipana Keukenhof i nizozemska tura


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, OSIJEK, ZL BUDIMPEŠTA, AMSTERDAM, četvrtak
Polazak autobusa iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 00:30h. Noćna vožnja do zračne luke Budimpešta. Prijava i let za Amsterdam u 6:35h na direktnoj liniji. Dolazak u 8:40h u zračnu luku Schiphol. Transfer do hotela. Prijava u hotel moguća tek oko 16:00 sati (prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj sobi u hotelu, a mi ćemo se uputiti u razgled grada javnim prijevozom). Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice do samog središta grada, do Trga Dam s kraljevskom palačom. Pauza za ručak (nije uključen u cijenu). Opuštena atmosfera vlada gradom koji je u svako doba krcat turistima. Tako ćemo i mi danas opušteno u šetnju u koju krećemo poznatom shopping ulicom Kalverstraat dalje kroz Begijnhof – Munt – Rembrantsplein – rijeku Amstel. Iako je Amsterdam najpoznatiji po legalizaciji lakih droga, još je poznatiji po izvozu tulipana. Posjetit ćemo i plutajuću tržnicu cvijeća Bloemenmarkt na kanalu Singel. Odmah do tržnice nalazi se Munt Tower, ostatak glavnog ulaza u stari grad. Šetnju nastavljamo prema nizozemskoj operi gdje se s jednog od mostova pruža pogled na najpoznatiji most u Amsterdamu, Magere brug („Mršavi most“), ekraniziran u mnogim filmovima. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel javnim prijevozom.

2. dan, AMSTERDAM, petak
Doručak. Javnim gradskim prijevozom odlazimo prema Muzejskoj četvrti i Trgu muzeja na kojemu se nalazi slavni Rijksmuseum, Muzej Vincenta Van Gogha, Stedelijk muzej, Royal Coster brusionica dijamanata. Zajedno ćemo posjetiti brusionicu dijamanata, nakon čega predlažemo sjajnu vožnju brodom po amsterdamskim kanalima kroz koju ćete grad upoznati iz sasvim drugačije perspektive (uz doplatu). Slobodno poslijepodne iskoristite za posjet jednom od slavnih muzeja (predlažemo da rezervaciju za željeni muzej svakako napravite minimalno 10 dana prije dolaska, kako ne bi gubili vrijeme čekajući u redu). Predlažemo da probate njihovu odličnu juhicu erwtensoep (juhu od graška) ili možete posjetiti neki od brojnih šarmantnih kafića i ispijati kavu satima uz jedan od kanala. Naš voditelj putovanja odvest će vas i do Red Light Districta, svjetski poznatog područja Amsterdama, koje je ime dobilo po izlozima s crvenim lampama u kojima se nalaze „noćne dame“. Grupe tu ne smiju ulaziti pa ako želite sami prošećite. Napomena: fotografiranje je strogo zabranjeno! Predlažemo šeetnju boemskom četvrti Jordaan, kao i slikovitim dijelom grada koji se naziva “9 Streets”. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

3. dan, AMSTERDAM – fakultativni izlet VELIKA NIZOZEMSKA TURA: DELFT, DEN HAAG, VOORHOUT, KEUKENHOF, subota
Doručak. Predlažemo Vam cjelodnevni fakultativni izlet „Velika nizozemska tura“ (uz doplatu). Vožnja do najljepšeg nizozemskog gradića Delfta, koji je poznat po proizvodnji plavog porculana: povijesna jezgra, Nova Crkva, Stara crkva, trgovina plavog delftskog porculana. Nastavak putovanja do Den Haag-a: Parlament, stara jezgra grada, Kraljevska palača – radna rezidencija, Palača mira, Međunarodni sud za ratne zločine. Slijedi odlazak do malenog mjesta Voorhouta, gdje ćemo posjetiti izložbeni vrt tulipana i dekorativnog cvijeća, ToulipStore. Ljubazni domaćin će Vas provesti kroz bajkovite cvjetne vrtove i ispričati mnoštvo zanimljivosti o tulipanima, njihovoj povijesti i načinu uzgoja. Nastavak vožnje do najljepšeg svjetskog cvjetnog parka Keukenhof, središta nizozemskog uzgoja tulipana. Posjet cvjetnom parku gdje se održava izložba cvijeća i gdje možete vidjeti najljepše primjerke tulipana po kojima je Nizozemska najpoznatija u svijetu. Izložba se održava svake godine u doba cvjetanja tulipana. Uživajte u šetnji prelijepim parkovima s fontanama, poljima tulipana, paviljonima cvijeća i obavezno ovjekovječite svoj posjet. Nakon uživanja u cvjetnom parku Keukenhof polazak prema centru Amsterdama. Navečer predlažemo odlazak javnim prijevozom do poznatog Extra Cold Ice Bara (uz doplatu), gdje ćete uživati u čarobnoj atmosferi ledenog bara na -10°C uz posebnu zaštitnu odjeću i degustaciju 3 pića iz čašica od leda. Noćenje.
NAPOMENA: putnici koji ne idu na izlet „Velika Nizozemska tura“, provode slobodan dan u Amsterdamu.

4. dan, MALA NIZOZEMSKA TURA, BUDIMPEŠTA ZL, OSIJEK, nedjelja
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak autobusom do mjesta Zaanse Schans nekih 30-ak km od zračne luke, gdje se nalaze očuvane povijesne vjetrenjače, stare kuće i kanali. Konačno smo u autentičnom nizozemskom krajoliku, gdje ćemo posjetiti tradicionalnu farmu i upoznati se s načinom proizvodnje sira koji možete na licu mjesta i kupiti. Također, naš voditelj odvest će vas u radionicu klompi, gdje ćete za uspomenu moći kupiti originalne nizozemske suvenire. Poslije posjeta farmi odlazimo prema ljepuškastom Volendamu, malom ribarskom selu, gdje ćemo prošetati i napraviti pauzu za ručak, ali prije toga ćemo posjetiti jednako šarmantan Edam, ljupko mjestašce poznato po istoimenom siru, ali i fantastičnoj brodogradnji. Transfer autobusom do Zračne luke Amsterdam Schiphol. Direktan let za Budimpeštu u 20:55. Slijetanje u Budimpeštu u 22:55 te transfer autobusom do Osijeka. Dolazak u Osijek u ranim jutarnjim satima 29.04.2023. (ponedjeljak).


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: transfer autobusom na relaciji Osijek – ZL Budimpešta / ZL Budimpešta – Osijek, povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Budimpešta – Amsterdam – Budimpešta – uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), sve zrakoplovne pristojbe i naknade (zrakoplovne pristojbe u iznosu 105,06 EUR po osobi uključene su u cijenu, ali podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte), transfer autobusom ZL Schiphol Amsterdam – hotel / hotel – ZL Schiphol Amsterdam, izlet Mala nizozemska tura: Zaanse Schans, Edam i Volendam (posjet tradicionalnoj sirani i manufakturi klompi), 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobe u hotelu 3*, boravišnu taksu u hotelu, razgled Amsterdama u pratnji vodiča (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti i troškove organizacije programa.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije):
doplata za jednokrevetnu sobu: 115 EUR po osobi (na upit)
– Velika nizozemska tura (transfer autobusom i posjet Delftu, Den Haagu i Keukenhofu uz uključene ulaznice za izložbeni vrt ToulipStore i Keukenhof) 95 EUR (moguće zaključiti samo pri rezervaciji, min. 15 osoba)
– vožnja brodom po amsterdamskim kanalima 20 EUR (moguće zaključiti samo pri rezervaciji)
– Ice Bar Extra Cold s uključenom rezervacijom 30 EUR (moguće zaključiti samo pri rezervaciji)
– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – na upit

DOPLATE NA LICU MJESTA (informativne cijene): Rijksmuseum 22,50 EUR, Muzej Vincenta Van Gogha 18 EUR, Stedelijk muzej 22,50 EUR/ osobe mlađe od 18 godina imaju besplatan ulaz u navedene muzeje.


Predviđeni hotel: Ibis Amsterdam Schiphol 3*

Napomene:
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama
– Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Nizozemsku potrebna je važeća osobna iskaznica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.