Amsterdam iz Osijeka, avio

Datumi putovanja

3.10. - 6.10.2024.

Trajanje putovanja

4 dana/ 3 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
03.10.2024.779 EUR739 EUR
FIRST MINUTE popust vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni!

+ najljepši gradovi Nizozemske


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, OSIJEK, ZL BUDIMPEŠTA, AMSTERDAM
Polazak autobusom iz Osijeka, autobusni kolodvor, peron 15 u 05:30h. Vožnja u smjeru Budimpešte i zračne luke Liszt Ferenc. Check-in. Polijetanje zrakoplova za Amsterdam na liniji KL1364 (KLM) u 11:35 sati. Transfer do hotela. Prijava u hotel moguća tek oko 16:00 sati (prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj sobi u hotelu, a mi ćemo se uputiti u razgled grada javnim prijevozom). Razgled grata: Trg Dam, Kraljevska palača, kuća Ane Frank, Rembrantsplein, Munt, tržnica cvijeća, Begijnhof, Museumplein. Prošetat ćemo čuvenom shopping ulicom Kalverstraat. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. dan, AMSTERDAM
Doručak. Javnim gradskim prijevozom odlazimo prema Muzejskoj četvrti i Trgu muzeja na kojemu se nalazi slavni Rijksmuseum, Muzej Vincenta Van Gogha, Stedelijk muzej, Royal Coster brusionica dijamanata. Zajedno ćemo posjetiti brusionicu dijamanata, nakon čega predlažemo sjajnu vožnju brodom po amsterdamskim kanalima kroz koju ćete grad upoznati iz sasvim drugačije perspektive (uz doplatu). Slobodno poslijepodne iskoristite za posjet jednom od slavnih muzeja. Naš voditelj putovanja odvest će vas i do Red Light Districta, svjetski poznatog područja Amsterdama, koje je ime dobilo po izlozima s crvenim lampama u kojima se nalaze „noćne dame“. Grupe tu ne smiju ulaziti pa ako želite sami prošećite. Napomena: fotografiranje je strogo zabranjeno! Predlažemo šetnju boemskom četvrti Jordaan, kao i slikovitim dijelom grada koji se naziva “9 Streets”. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

3. dan, AMSTERDAM – fakultativni izlet Velika holandska tura
Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet “Velika holandska tura” (doplata kod prijave). Vožnja do poznatog nizozemskog ljetovališta Scheveningen, kratka šetnja, a potom nastavak do Den Haaga, sjedišta nizozemske Vlade: Parlament, Palača mira, Kraljevska palača, Međunarodni sud za ratne zločine. Nastavak vožnje do jednog od najljepših nizozemskih gradova – Delfta: manufaktura plavog porculana, Nova crkva s grobnicama nizozemskih vladara, povijesna jezgra. Uživajte u čarima kupovine brojnih autohtonih nizozemskih suvenira poput drvenih klompi i tulipana, predmeta od plavog delftskog porculana i poznatih sireva koji će upotpuniti vaš dojam o Nizozemskoj. Povratak u Amsterdam preko Rotterdama, panoramska vožnja gradom, toranj Euromast – najviši toranj u Nizozemskoj, neobične kubične kuće (Cube house) arhitekta Pieta Bloma. Te su originalne građevine postale pravi zaštitni znak Rotterdama. Po povratku u Amsterdam predlažemo da kozmopolitski gastronomski dojam grada zaokružite večerom u jednom od brojnih restorana internacionalne kuhinje. Noćenje.
NAPOMENA: putnici koji ne idu na izlet „Velika Nizozemska tura“, provode slobodan dan u Amsterdamu.

4. dan, AMSTERDAM – fakultativni izlet Mala holandska tura, BUDIMPEŠTA ZL, OSIJEK
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera ili poludnevni fakultativni izlet “Mala holandska tura” (doplata kod prijave) u okolicu Amsterdama, na kojem ćemo upoznati tradicionalnu i istinsku Nizozemsku. Vožnja autobusom nasipima i polderima do Edama, gradića poznatog po proizvodnji sira, i posjet farmi uz demonstraciju proizvodnje sira i klompi. Slijedi vožnja do Volendama, tipičnog ribarskog mjesta s karakterističnim živopisno obojenim kućama i starim ribarskim brodicama. Kraća šetnja i slobodno vrijeme. Nastavak vožnje autobusom do mjesta Zaanse Schans, poznatog po dobro očuvanim vjetrenjačama i šarenim kućama. Od ukupno 700 vjetrenjača koje su na tom području bile u funkciji krajem 18. st., još 5 ih radi. Transfer autobusom do Zračne luke Amsterdam Schiphol. Direktan let za Budimpeštu u 20:55. Slijetanje u Budimpeštu u 22:55 te transfer autobusom do Osijeka. Dolazak u Osijek u ranim jutarnjim satima 06.10.2024. (ponedjeljak).


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: transfer autobusom iz Osijeka do ZL Budimpešta i natrag, prijevoz zrakoplovom na relaciji Budimpešta – Amsterdam – Budimpešta u ekonomskoj klasi (uključen 1 kom predane prtljage do 23 kg + 1 kom ručne prtljage do 8 kg), sve zrakoplovne pristojbe i naknade (zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte), smještaj u hotelu 3* u Amsterdamu na bazi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi (Hotel se nalazi 13 km od centra Amsterdama, veza sa centrom je bus koji vozi svakih 7-8 min, a vožnja do centra traje 20 min), boravišnu pristojbu u hotelu, transfer autobusom od ZL Amsterdam do hotela i natrag, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti i troškove organizacije programa.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije):
– doplata za jednokrevetnu sobu: 120 EUR po osobi (na upit)
– poludnevni izlet „Mala holandska tura“ 65 EUR (moguće zaključiti samo pri rezervaciji, min. 15 osoba)
– poludnevni izlet „Velika holandska tura“ 85 EUR (moguće zaključiti samo pri rezervaciji, min. 15 osoba)
– vožnja brodom po amsterdamskim kanalima 20 EUR (moguće zaključiti samo pri rezervaciji)
– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – na upit

DOPLATE NA LICU MJESTA (informativne cijene): Rijksmuseum 22,50 EUR, Muzej Vincenta Van Gogha 18 EUR, Stedelijk muzej 22,50 EUR/ osobe mlađe od 18 godina imaju besplatan ulaz u navedene muzeje.

NAPOMENA: Za sve putnike zainteresirane za posjete poznatim amsterdamskim muzejima: svakako napravite online rezervaciju na vrijeme, minimalno deset dana prije putovanja. Idealno vrijeme za rezervaciju bilo kojeg muzeja je drugi dan 04.10. od 15 sati nadalje. Muzeji Rijksmuseum, Van Gogh i Stedelijk se nalaze u Muzejskoj četvrti gdje drugi dan završava razgled pa tada posebno predlažemo posjet nekom od tih muzeja. U slučaju da ne idete na izlet Mala holandska tura četvrti dan programa, u obzir dolaze i jutarnji sati. To su okvirna vremena planiranog programa.


Predviđeni hotel: Ibis Amsterdam Schiphol 3*

Napomene:
– Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama
– Završno pismo – dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, i sl.)
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– Potpisom ugovora o paket aranžmanu putnik prihvaća da će ishoditi sve potrebne dokumente koji su potrebni za realizaciju putovanja

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Republiku Nizozemsku potrebna je važeća osobna iskaznica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.