Barcelona, city break

Datumi putovanja

14.4. - 18.4., 24.5. - 28.5., 21.6 - 25.6.2022.

Trajanje putovanja

5 dana/ 4 noćenja

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakRedovna cijenaFIRST MINUTE
14.04.2022. Uskrs, garantirano!4.880 KN4.680 KN
24.05.2022.3.980 KN3.780 KN
21.06.2022.4.480 KN4.280 KN
FIRST MINUTE popust 200 kn za rezervacije do 30 dana prije polaska!

– Izravan let iz Zagreba za Barcelonu
– Mogućnost fakultativnog izleta u čuveno svetište Montserrat
– Upoznajte Barcelonu, grad ljepote, živosti i umjetnosti uživanja u trenutku
– Adrenalinski izlet u tematske parkove PortAventura i Ferrari Land
– Izlet u Figueres i Gironu uz posjet Muzeju Salvadora Dalija
– Flamenco show u srcu Barcelone


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | ZAGREB – BARCELONA, let, noćenje
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let kompanije Vueling na liniji VY1281 u 10.10 sati. Dolazak u Barcelonu predviđen je u 12.30 sati, a nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove mediteranske metropole: stadion Camp Nou – Plaza España – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaça de Catalunya tj. Katalonski trg – crkva Sagrada Familia, životno djelo slavnog arhitekta Gaudija. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak javnim prijevozom uz pratnju voditelja putovanja u šetnju središtem Barcelone, katalonske prijestolnice. Prošetat ćemo se po najpoznatijoj gradskoj ulici La Rambla, živopisnoj promenadi dugoj gotovo 2 km koja vrvi brojnim sviračima, zabavljačima, trgovinama, restoranima i tapas barovima. Odmorite se uz večeru u jednom od lokalnih restorana i započnite svoj boravak u Barceloni s čašom Sangrije. Odlazak prema hotelu javnim prijevozom s voditeljem putovanja u dogovoreno vrijeme. Noćenje.
* Točno vrijeme polaska za charter let 14.4. bit će naknadno objavljen.

2. dan | BARCELONA, doručak, noćenje
Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice do Parka Güell (dio UNESCO-ve svjetske baštine), remek-djela katalonskog „čarobnjaka“ Antonija Gaudíja te šetnja njegovim mediteranskim vrtovima (ulaznica uključena u cijenu). Nastavljamo prema crkvi Sagrada Familia – Gaudijevog remek-djela katalonske umjetnosti (ulaznica uz doplatu). Sagrada Familia paradigma je modernizma i jedna od najneobičnijih crkava na svijetu. Slijedi odlazak u središte grada, a na putu ćemo proći pored fascinantne Palače katalonske glazbe (Palau de la Música Catalana), arhitektonskog remek-djela modernizma te zatim stići u jedan od najstarijih dijelova Barcelone, četvrti El Born, u kojoj dominira stara gotička katedrala Santa Maria del Mar i u kojoj se nalazi jedan od najpoznatijih gradskih muzeja, onaj velikog slikara Pabla Picassa, smještenog u velikom kompleksu gotičke palače u Carrer Montcada. Nastavljamo do susjedne četvrti Barrio Gotico (Gotička četvrt): Placa del Rei, Palau Reial, gdje su španjolski kraljevi dočekali Kristofora Kolumba, Katedrala s kriptom Santa Eulalie. Šetnju završavamo kod znamenite gradske tržnice „La Boquería“ poznate po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet nekom od poznatih muzeja: Museu Picasso, Fundació Joan Miró, znanstveni muzej CosmoCaixa te odlazak do Plaza Espanya na atrakciju „magične fontane“ koje uz zvuk glazbe plešu i mijenjaju boju, osmišljene davne 1929. godine za izložbu EXPO. U večernjim satima mogućnost odlaska na flamenco show (doplata). Noćenje.

3. dan | BARCELONA – (fakultativni izlet FIGUERES i GIRONA), doručak, noćenje
Doručak. Ljubiteljima umjetnosti i svima koji žele vidjeti nešto potpuno originalno preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Figueres gdje se nalazi Muzej Dali (doplata). Salvador Dali utemeljitelj je zaklade koja se brine o tome da sva njegova djela budu prikazana na poseban način i na posebnom mjestu, a oslikani stropovi i trodimenzionalni izlošci svjedoče o njegovoj genijalnosti. Na povratku, zaustavljanje u slikovitom mjestu Girona: šetnja povijesnim centrom: katedrala i “židovska četvrt”. Povratak u Barcelonu u kasnim poslijepodnevnim satima. Ako ostajete u Barceloni predlažemo posjet centru Mare Magnum s mnogobrojnim dućanima i restoranima, a tu se nalazi Pomorski muzej i jedan od najvećih akvarija u Europi. Možete prošetati i slikovitim Poble Espanyolom, gdje se nalaze replike svih najpoznatijih zdanja i svih stilova gradnje u Španjolskoj. Noćenje.

4. dan | BARCELONA – (fakultativni izlet PORTAVENTURA i FERRARI LAND), doručak, noćenje
Doručak. Ljubiteljima zabavnih parkova preporučujemo odlazak na jednodnevni izlet u organizaciji lokalne agencije do poznatog zabavnog parka Port Aventura (1,5 sat vožnje) s brojnim atrakcijama. Park je podijeljen na šest tematskih zona: Mediterrania, China, Polynesia, México, Divlji Zapad i Sésamo Aventura, s raznim atrakcijama i show programima te novom spektakularnom atrakcijom „Ferrari Land“, jedinstvenom u Evropi, na impresivnih 70.000 m2 tematskog parka s izuzetno zabavnim sadržajima možete doživjeti posebno tehnološko iskustvo i osjetiti Ferrari adrenalin. Povratak u Barcelonu. Za one koji odluče ostati u gradu, slobodan dan za osobne programe u gradu koji pruža tako puno mogućnosti. Iskoristite priliku za posjet nogometnom stadionu FC Barcelona – Camp Nou (uz doplatu), šetnju živopisnim šetalištem uz luku Port Vell i odlazak u veliki Akvarij u gradskoj luci (uz doplatu), posjet Gaudijevim kućama Casa Batlló i La Pedrera, posjet nekom od barova s tapasima – tipičnim španjolskim malim zalogajima. Noćenje.

5. dan | BARCELONA – (fakultativni izlet Montserrat) – ZAGREB, doručak, let
Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u gradu do transfera u zračnu luku ili predlažemo poludnevni izlet do veličanstvenog Montserrata, najvećeg katalonskog svetišta koji se smjestio u masivu „nazubljene planine“. U benediktinskom samostanu nalazi se poznati kip „Crne gospe„ koju je papa Leu XIII proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Muzej u sklopu samostana čuva izvanrednu zbirku djela Dalia, El Greca, Moneta i Giordana. Povratak u Barcelonu. Slobodno poslijepodne za vlastite sadržaje do transfera u zračnu luku. Svima koji ostaju u Barceloni predlažemo odlazak u četvrt Eixample gdje su smješteni neki od najljepših arhitektonskih bisera Barcelone, palače najslavnijih arhitekata 19. st., a danas je poznato poslovno i trgovačko središte grada, četvrti Born ili Raval, stare gradske četvrti koje bujaju životom i šarolikošću. Posjetite Park Ciutadella gdje se nalazi atraktivni zoološki vrt, nekoliko muzeja i zgrada parlamenta. Ili uživajte na Barceloneti, dijelu grada koji je dobio na popularnosti nakon Olimpijade i gdje lokalno stanovništvo rado šeće, jede i zabavlja se. U poslijepodnevnim satima odlazimo prema zračnoj luci Barcelona. Po dolasku prijava na let Vueling Airlines na liniji VY1280 za Zagreb u 18.35 sati, dolazak u Zagreb predviđen je u 20.20 sati.
* Točno vrijeme povratka za charter let 18.4. bit će naknadno objavljen.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb, zrakoplovne pristojbe (u iznosu od 1.190 kn), uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 25 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), smještaj u hotelu 3*/4* u Barceloni na osnovu 4 noćenja s doručkom, razgledi prema programu putovanja, grupni prijevozi i transferi prema programu putovanja, ulaznicu za Park Güell, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.


CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: jednokrevetna soba 1.490 kn (24.5., 21.6.)/ 1.990 kn (14.4.), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Barceloni od 2-3 EUR po osobi po noći (točna obavijest u završnoj obavijesti), putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!).


Popusti i doplate:
– 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
– trokrevetna soba za odrasle osobe po redovnoj cijeni, na upit

Fakultativni izleti i sadržaji: 
– Flamenco Show u Barceloni (uključeno piće i show): Tablao Cordobes (Las Ramblas, Barcelona) 330 kn/ 380 kn za 14.4.
– Izlet na Montserrat: 320 kn/ 420 kn za 14.4. (minimalno 15 prijavljenih)
– Izlet u Figueres i Girona: 450 kn (min. 15 prijavljenih) + doplata za ulaznicu u Dalijev muzej €14 na licu mjesta
– Izlet PortAventura i Ferrari Land: 1.150 kn/ 1.250 kn za 14.4. (min. 10 prijavljenih – uključen prijevoz i cjelodnevna ulaznica za 2 tematska parka – PortAventuru i Ferrari Land)

Informativne cijene ulaznica (plaćanje online ili na licu mjesta):
Sagrada Familia 26 EUR
Casa Batlló 35 EUR
La Pedrera 24 EUR
Poble Espanyol 14 EUR
tura Camp Nou Experience 29.50 EUR
Joan Miro 13 EUR
muzej Picasso 12 EUR
znanstveni muzej CosmoCaixa 6 EUR (slobodan ulaz do 16 g.),
Aquarium: odrasli 20 EUR, djeca 5-10 g. 15 EUR
Park Güell 10 EUR
karnet za 10 vožnji javnim prijevozom 11,35 EUR


Napomene i korisne informacije:
– Putni dokumenti: putovnica/osobna iskaznica moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
– Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
– U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
-U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte

Korisne informacije:

Barcelona gradski prijevoz
Gradski je prijevoz izvrsno organiziran razgranatom mrežom metroa i autobusa, a okolica povezana brzim i udobnim regionalnim vlakovima.

Shopping u Barceloni
Široka ponuda i raznovrsne trgovine, no najugodnije je kupovati u velikim trgovačkim centrima: Maremagnum Shopping Centre (u staroj luci), Barcelona Glories, L’illa Diagonal shopping centre, El Corte Ingles i drugi, koji rade neprekidno od 9.30 do 20.30. Manje trgovine imaju dvosatnu stanku.

Muzeji i atrakcije
Akvarijum, Casa Batlló, Pedrera, Park Güell i Pueblo Espanyol otvoreni sve dane
Muzej Picasso u nedjelju i ponedjeljak ne radi
Camp Nou – ne radi nedjeljom


COVID-19 INFORMACIJE (stanje siječanj 2022.):

Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske  ili putem mobilne aplikacije SpTH.

Uz iznimku djece do 12 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja (među kojima je i Hrvatska), prilikom ulaska u Španjolsku, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i jedan od sljedećih dokumenata:
1) Potvrda o potpunoj cijepljenosti. Dokument mora sadržavati podatke: ime i prezime, datum cijepljenja, vrsta cjepiva, broj doza, zemlja cijepljenja, institucija koja je obavila cijepljenje. Potvrda se smatra važećom 14 dana od zadnje doze cjepiva (prve i jedine doze, ako se radi o cjepivu za koje je predviđena jedinstvena doza), ali najviše 270 dana nakon zadnje doze. Nakon proteka 270 dana od zadnje doze osnovnog cijepljenja, potrebno je dokazati cijepljenje booster dozom.
2) Potvrda o negativnom testu na COVID-19, ne starija od 72 sata (PCR) ili 24 sata (brzi antigenski test) od planiranog ulaska u zemlju. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum testiranja, tip testa, zemlju koja je izdala potvrdu.
3) Potvrdu o preboljenom COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 180 dana nakon navedenog testiranja. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum prvog pozitivnog testa, tip testa (NAAT) i zemlju koja je izdala potvrdu.

Potvrde moraju biti na španjolskom, engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku, ili na drugom izvornom jeziku, uz ovjereni prijevod na španjolskom jeziku.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima na cijelom području Španjolske.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a.

*Sve navedene mjere podložne su promjeni do datuma polaska. O svakoj eventualnoj izmjeni protokola za ulazak u Španjolsku putnici će biti obavješteni na vrijeme.

– Putni dokumenti: putovnica/osobna iskaznica moraju važiti još minimalno 3 mj., od termina povratka sa putovanja.
– Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske  www.mvep.hr
– U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene
– U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.
– Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji.
– Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte