Valentinovo u Budimpešti

Valentinovo u Budimpešti
  • Polazak dolazak 15.2. - 16.2.2020.
  • Cijean putovanja po osobi 470 kn
  • Smještaj hotel 3*
  • Prijevoz autobusom iz Osijeka
  • Šifra EPOR28


Datum putovanja: 15.2. – 16.2.2020.Image result for heart icon vector

Autobusom iz Osijeka 


VRIJEDNOST VIŠE:
smještaj u hotelu Ibis na Trgu heroja i posjet izložbi „Rubens, Van Dyck i veličanstveno flamansko slikarstvo“!

 


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan | subota
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 05:45 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Vožnja autocestom preko Szekszarda, Paksa do Budimpešte. Zaustavljanje na brdu Gellert s utvrdom – Citadelom sa koje se pruža fantastičan pogled na Budim, Peštu, Dunav… Razgled povijesnog Budima s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom… Smještaj u hotelu. Predlažemo odlazak na večernju romantičnu vožnju brodom po Dunavu (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan | nedjelja
Nakon doručka nastavak razgleda grada autobusom i pješice: Trg Heroja sa spomenikom milenija, Andrassy bulevar, Bazilika sv. Stjepana, Opera, Parlament… Odlazak do pješačke zone Vaci ulice, šetnja središtem grada do poznate slastičarnice Gerbaud i Vorosmarty Ter. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju živahnim ulicama, posjet muzejima kojima ovaj grad obiluje. Predlažemo odlazak na izložbu „Rubens, Van Dyck i veličanstveno flamansko slikarstvo“ u Muzeju lijepe umjetnosti. Pogledajte remek djela iz muzeja Ermitaž, El Prado, galerije Uffizi kao i Nacionalne galerije Washingtona i Londona. Polazak iz Budimpešte u kasnim poslijepodnevnim satima. Planirani povratak u Hrvatsku u večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:   470 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 210 kn

 

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Ibis Heroes Square 3*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.

Doplate u agenciji (prijave uz rezervacije):putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 80 kn.

Doplate na licu mjesta (prijave u agenciji): vožnja brodom po Dunavu 10 €.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

Napomena: minimalan broj putnika za putovanje 35, a maksimalan broj putnika je 58. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.

 

Upit za ponudu putovanja

  1. (obavezno polje)
  2. (valjanu email adresu molimo)