Valentinovo u Budimpešti

Datumi putovanja

10.-11.07.2021.

Trajanje putovanja

2 dana/ 1 noćenje

Cijena paket-aranžmana po osobi

PolazakFIRST MINUTERedovna cijena
12.02.2022.-490 KN

VRIJEDNOST VIŠE: smještaj u hotelu Ibis Trg Heroja 3*!


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, subota
Polazak iz Osijeka s Autobusnog kolodvora u 05:45 sata. (Mogućnost polaska iz drugih mjesta na upit.) Vožnja autocestom preko Szekszarda, Paksa do Budimpešte. Zaustavljanje na brdu Gellert s utvrdom – Citadelom sa koje se pruža fantastičan pogled na Budim, Peštu, Dunav… Razgled povijesnog Budima s kraljevskom palačom, ribarskom utvrdom i Matijaševom crkvom… Smještaj u hotelu. Predlažemo odlazak na večernju romantičnu vožnju brodom po Dunavu (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, nedjelja
Nakon doručka nastavak razgleda grada autobusom i pješice: Trg Heroja sa spomenikom milenija, Andrassy bulevar, Bazilika sv. Stjepana, Opera, Parlament… Odlazak do pješačke zone Vaci ulice, šetnja središtem grada do poznate slastičarnice Gerbaud i Vorosmarty Ter. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju živahnim ulicama, posjet muzejima kojima ovaj grad obiluje. Predlažemo odlazak na izložbu „Rubens, Van Dyck i veličanstveno flamansko slikarstvo“ u Muzeju lijepe umjetnosti. Pogledajte remek djela iz muzeja Ermitaž, El Prado, galerije Uffizi kao i Nacionalne galerije Washingtona i Londona. Polazak iz Budimpešte u kasnim poslijepodnevnim satima. Planirani povratak u Hrvatsku u večernjim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom (visokopodnim) prema program, 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim/trokrevetnim sobama u hotelu 3*, razglede prema program (bez ulaznica u objekte koje se posjećuju), voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja i jamčevinu.


DOPLATE U AGENCIJI (prijave uz rezervacije): putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja 90 kn.
DOPLATE NA LICU MJESTA: vožnja brodom po Dunavu uz čašu pjenušca 15 €.

Doplata za jednokrevetnu sobu:  220 kn.


Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.
Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.


Napomena: Minimalan broj putnika za putovanje 30, a maksimalan broj putnika je 55. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. U slučaju otkazivanja putovanja zbog epidemioloških mjera – vraćamo uplaćeni iznos u cijelosti! Ora tours poštuje sve preporuke HZJZ. Na ulazu u autobus, obaveza putnika je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju koji se nalazi u autobusu. Molimo Vas da na putovanje ponesete maske za lice i nosite ih tijekom boravka u autobusu.


Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika, što je manje od vrhunca dostignutog sredinom 1980-ih kada je imala 2,07 milijuna. Postala je jedinstveni grad 1873. godine spajanjem Budima i Starog Budima na desnoj obali Dunava s Peštom na lijevoj (istočnoj) obali. Bila je drugim središtem Austro-Ugarskog Carstva koje se raspalo 1918. godine. Ovaj jedan od najljepših gradova Europe ima mnoge znamenitosti od kojih su Budimski dvorac, Andraševa avenija, Trg heroja u Budimpešti i Milenijska podzemna željeznica upisani na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi.


Izračun je rađen na osnovi najmanje 30 putnika. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, turistička agencija ORA tours d.o.o. za turizam zadržava pravo izmjene cijene.